Riomaggiore, un colt de rai din Italia!

The-Cinque-Terre-Riomaggiore-afternoon

sursa foto:www.fotopedia.com

Alexandra, care a fost cel mai frumos loc, pe care l-ai vizitat pana acum? Suna o intrebare zilele trecute… “Riomaggiore, Italia“- Raspunsul a rasunat aproape involuntar…
De ce , Riomaggiore ? A urmat intrebarea fireasca…..
Acest lucru a declansat o serie  de crampeie de amintiri frumoase din toamna anului 2011..

Riomaggiore-2

sursa foto:www.tripplanningguide.com

Inainte de toate trebuie sa va spun ca am fost mereu adepta vacantelor active in detrimentul vacantelor de relaxare la mare sau oriunde stai doar intr-un singur loc alungit pe un sezlong si stai…si iarasi stai….si meditezi la nemurirea sufletului 🙂 …
Sunt o persoana destul de dinamica, pentru mine sa fiu capabila sa descopar cat mai multe orase sau locatii intr-un timp relativ scurt este o adevarata provocare, iar satisfactia ce o dobandesc la sfarsit este nemarginita.

Asa s-a intamplat si in toamna anului 2011 cand aveam programat mult asteptatul concediu…Am avut parte de 5 zile intense in care am reusit sa descopar nici mai mult nici mai putin de 6 destinatii noi (Pisa, unde am stat in cea mai mare parte, Lucca, Livorno, Viareggio, La Spezia si nu in ultimul rand locul meu favorit dintre toate Riomaggiore).

Riomaggiore-Colorful-Village-Italy-4

sursa foto:nexttriptourism.com

Riomaggiore este un sat si comuna din provincia la Spezia si este situat intr-o vale mica din regiunea Liguria din Italia. Riomaggiore este unul dintre cele cinci sate “suspendate” pe  stanci ale rezervatiei naturale Cinque Terre. (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza respectiv Monterosso al Mare).
Pentru a ajunge aici cel mai simplu si sigur mijloc de transport este  trenul.
Am luat asadar si eu trenul din localitatea La Spezia care se afla la o distanta de circa 15 km fata de Riomaggiore si am ajuns in fix 8 minute pana la destinatia mult dorita.

De indata ce am coborat din tren, reactia mea a fost de genul wawwwwwwwwwwwwwwwww……. Am fost cuprinsa de o stare de euforie de nedescris, bineinteles dupa ce m-am mai obisnuit putin cu inaltimea care nu e chiar “favorita mea” 🙂

928059-small-boat-in-riomaggiore-creek--the-cinque-terre--italia

sursa foto: www.123rf.com

Am fost invadata din toate partile de imagini vizuale si auditive care mi-au oferit o stare de  beatitudine de nedescris.
Totul se imbina armonios: marea albastra, soarele rotund si stralucitor, briza marii, jocul de culori ale locuintelor, muzica specifica italieneasca care rasuna in boxele aflate in imediata apropiere a mea…totul era asa de primitor si m-am lasat purtata mai departe in aceasta lume noua si am inceput “explorarea” acesteia…

riomaggiore-08  riomaggiore-15

sursa foto:http://www.cinqueterreriomaggiore.com

In afara de turistii care erau imbatati de peisaj, viata localnicilor se desfasura normal si lin…mai putin cea a postasului 😀 care impartea corespondenta cu mare viteza, alergand dintr-o parte in alta si  nu il “invidiea” nimeni pentru  ca a avut de urcat si coborat la scari…de mi s-a facut mie mila si oboseam doar privindu-l, dar pentru el totul parea normal si arata ca are situatia sub control. (Super-postas 😆 )

riomaggiore-11

sursa foto:http://www.cinqueterreriomaggiore.com

Orasul Riomaggiore urca de-a lungul crestelor cu vedere la mare, casele sunt tipice de piatra  dintr-un nivel sau maxim doua nivele si au fatadele colorate..

 

Am facut o tura mare a satului am urcat si coborat o multime de scari, pe stradutele inguste, unde incapeau cu greu doua persoane. As putea spune ca am avut parte de un exercitiu cardio intens acolo, dar oboseala ce o resimteam nu ne-a oprit insa din descoperirea tainelor acestui superb colt de rai…

De o parte si de alta a drumului intalneai la tot pasul, cate un restaurant mic si cochet, care te imbia la masa parca, magazinele de suveniruri care mai de care isi reliefau produsele specifice zonei si invitau turistii la cumparaturi. Fiind un sat situat la mare, ocupatia de baza a localnicilor este pescuitul si turismul. Marea majoritate a magazinelor, hotelurilor, restaurantelor sunt afaceri de familie care se transmit din generatie in generatie.

    

Dintre produsele tipice din aceasa zona, am gasit cateva tipuri de vin sec alb si bineinteles specialitatea din Cinque Terre  “Sciacchetrà”. Acest vin este faimos in intreaga lume si este produs din struguri de “Bosco”, Fermentino” si“Albarola”.
Vinul Sciacchetrà poate fi recunoscut cu usurinta datorita culorii sale galben-aurie cu reflexii de chihlimbar si mirosul de caise si miere de salcam.

pescatori  sciacchetra_9754

sursa foto:www.guided-tours-italy.com ;www.beautiful-liguria.org

 Legat de mancarea specifica din Riomaggiore nu as putea spune ca este vreun fel tipic doar in acest oras, traditia este comuna in toate cele cinci sate si puteti alege intre celebra mancare Trofie al Pesto (facuta cu  faina de castane), legume si peste (cele mai renumite sunt hamsiile prajite) si clasica pizza si paste…
Eu mi-am potolit foamea cu o pizza Quatro Stagione si un vin sec rosu………yammmi, ce pofta mi s-a facut acum…voua nu? 🙄

Dupa copioasa masa, am continuat aventura din cadrul parcului natural Cinque Terre si zona sa maritima protejata, unde sunt prezente multe specii rare atat animale si vegetale. Marea de la Cinque Terre este recunoscuta pentru prezenta unor mamifere minunate cum sunt delfinii si balenele si este cunoscuta in lume ca fiind „Sanctuarul Balenelor” fiind o zona marina protejata..
Pentru persoanele care vor sa petreaca mai mult timp in acest minunat loc, cu siguranta nu se vor plictisi pentru ca pot face plaja, pot innota si pot face sporturi nautice gen scufundari, navigatie si trekking.

Riomaggiore-Colorful-Village-Italy-5

De la Riomaggiore spre urmatoarea localitate Manarola se poate merge pe jos, pe un pasaj care se numeste Via dell’Amore (Calea Iubirii)…Aceasta poteca a fost sapata in stanca si a fost folosita de tinerii indragostiti  care se aflau in satele invecinate. Tinerii o foloseau pentru intalniri, iar denumirea a fost data de un ziarist care a observat mesajele de dragoste, imprimate pe stanci. In prezent tinerii veniti de peste tot isi „zavorasc dragostea” aici prin intermediul unui lacat pe care il incuie pe balustrada potecii….. <3

Via_dell'Amore4  VIA-2

sursa foto:www.italianbestweddings.co.uk; www.locandadelpapa.com

Din pacate nu am avut un lacat la mine data trecuta,  prin urmare  acesta constituie  un motiv suficient de intemeiat sa ma reintorc acolo 😉 ….Ce ziceti????
Cine ma insoteste??? Promit sa fiu un ghid foarte bun, iar distractia, relaxarea activa si spitirul aventurii sa nu lipseasca din „meniu”.

Ofertele de cazare pentru anul viitor sunt foarte bune, asa ca incep din timp sa fac lista. 😛

Who’ s next? 😀

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Alexandra Murariu

Alexandra Murariu

agent ticketing

You may also like...

4 Responses

  1. Ramona Padurean Ramona Padurean says:

    I’m in Ale, fa rezervarea la biletele de avion, de cazare ma ocup eu 🙂

  2. Alexandra Murariu Alexandra Murariu says:

    deci Hantiu Andreea si Barna Ramona..am notat 😀

  3. Izabella Huc says:

    Vin si eu Ale, trebuie sa vad postasul 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.