Intalnire cu viitorul…Dubai!

 

sursa: www.intertour.ro

Cand spui Dubai, spui lux, singurul hotel de 7 stele, ski in desert, insula artificiala in forma de palmier si bineinteles shopping.


Dubaiul este orasul in care se indeplinesc toate dorintele : incursiune in istorie, distractii nelimitate, cumparaturi la mall-uri luxoase sau in piete arabe traditionale, zgarie-nori, hoteluri bine intretinute, bucatariile cele mai renumite din lume, plaja, soare ,mare, plimbari cu jeepul prin desert,  schi pe partii de zapada, snowboard, patinoar, dar si o placere interzisa. In Dubai, sarutul in public este interzis prin lege, iar daca esti prins  poti ajunge chiar la inchisoare.
Dubai-ul a devenit capitala mondiala a cumparaturilor, acest lucru fiind influentat atat de mall-urile din ce in ce mai mari si mai impresionante care se inalta aici, cat si de reducerile practicate. Aici se organizeaza un festival special pentru aceasta pasiune, iar faptul ca poti ajunge, intr-un singur loc, la atatea magazine diferite, ii satisfice pana si pe cei mai pretentiosi oameni. Festivalul de cumparaturi  se desfasoara in perioada 15 ianuarie-15 februarie.
Vacanta in Dubai iti ofera posibilitatea de a sta la plaja, de a vizita desertul, dar si de a admira numeroasele obiective ale metropolei.

sursa: www.nstravel.ro
Ca sa ai parte de o vacanta reusita, ti-am pregatit o lista cu cele mai importante locuri pe care nu trebuie sa le ratezi.

SAFARI  O experienta de neuitat! Soferii profesionisti te vor duce cu SUV-uri peste dune, ca intr-un roller coaster. Apoi iti vor arata desertul la apus, dintr-un loc strategic  si totul se va incheia cu o cina bogata in preparate traditionale. Pentru cei mai pretentiosi, se poate merge si cu un Hummer H3, dar tariful este un pic mai mare.

sursa: www.sundialtourism.com
SKI  In Dubai a fost construit un centru de schi care este localizat in Mall of the Emirates (MOE), pe strada Sheikh Zayed si care ofera partii excelente intr-o zona acoperita. Temperatura in interior este de -4°C. Deasemenea nu este nevoie sa iti aduci echipamentul tau, deoarece centrul de schi iti va pune la dispozitie toate cele necesare, inclusiv geaca si pantaloni de schi.

sursa: www.telegraph.co.uk
PARCUL ACVATIC WILD WADI  Localizat in inima orasului, langa Jumeriah Beach Hotel, este un parc acvatic iubit atat de copii cat si de adulti. Aici te poti bucura de numeroase tobogane de diverse grade de dificultate, o multime de jocuri,  dar si distractii mai inedite, precum surf. Este o modalitate geniala de a te relaxa dupa cateva ore de shopping.

sursa: www.liberatea.ro
CROAZIERA IN GOLFUL DUBAI/ DUBAI CREEK  Golful Dubai este locul din care a inceput totul. Daca iubesti aventurile  poti opta pentru o croaziera sau  poti inchiria o barca privata. Astfel ai posibilitatea de a admira peisaje pline de mister si grandoare.

sursa: www.infotours.wordpress.com
GOLF  Chiar daca este desert, se fac investitii foarte mari pentru a mentine opulentele terenuri de golf in cea mai buna stare. Poti  incerca totusi si o specialitate locala, mult mai economica si ecologica, golful pe dune.
BALONUL CU AER CALD  Numai daca ai frica de inaltime ai intr-adevar un motiv  sa nu navighezi deasupra dunelor de nisip la rasarit sau la apus.

sursa: www.newshopper.sulekha.com

VECHIUL DUBAI  Se pierde lesne in modernismul actualului oras  si de aceea poti uita usor ca a fost un satuc linistit de pescari.  A mai ramas un colt minuscul al orasului care sa ne reaminteasca cum era candva aceasta metropola aflata intr-o continua lupta si dezvoltare.

sursa: www.societateacunoasteri.blogspot.ro
Cartierul Bastaki este inconjurat de o parte si de alta de Dubai Creek si de districtul Bur Dubai, fiind un amestec uluitor de cladiri traditionale. Multe dintre acestea au fost transformate in galerii de arta si cafenele, iar zona merita vizitata daca esti dornic  sa te retragi din fata acestei dovezi fascinante de progres pentru cateva momente de introspectie linistita.
Dubai este locul  pentru o vacanta diferita, o vacanta originala. Trebuie doar sa ai grija si sa nu uiti ca esti pe pamant musulman.
MOSCHEEA JUMEIRAH este cea mai mare din oras si cea mai reprezentativa cladire pentru arhitectura veche, traditionala. Este una dintre putinele pe care le pot vizita turistii care nu apartin de religia musulmana.

sursa: www.panoramio.com
BURJ KHALIFA  Pana de curand numit, Burj Dubai, acest turn care include noua hoteluri, este cea mai inalta structura din lume. Poti urca pana la puntea de observatie, pentru a vedea orasul in splendoarea lui.

sursa: www.en.wikipedia.orgarhitecture.lego.com
FANTANA ARTEZIANA  are 300 de metri inaltime si arunca in aer un jet de apa la o inaltime de 155 de metri.

sursa: www.cti97.wordpress.com
HOTELUL BURJ AL-ARAB  S-a autoproclamat singurul hotel de 7 stele din lume, pentru ca restul constructiilor nu se compara cu luxul de aici. Poti incerca macar un cocktail sau un ceai la una dintre terasele sale.

sursa: www.tourist-destinations.com
INSULELE PALMIER  O realizare care a costat Dubaiul foarte mult timp, bani si chiar o bucata de ecosistem marin, cele trei insule in forma de palmier sunt ceva ce n-ai mai vazut pana acum. Fiecare insula are forma unui palmier, trunchiul palmierului facand legatura cu continentul. Numai una dintre insule este deschisa-Palm Jumeirah.  Acestea se afla langa portul Dubai si poti ajunge aici cu taxiul sau cu trenul. Te vei  bucura de cele mai exclusiviste servicii.

sursa: www.imobiliare.topstate.ro
PORTUL DUBAI  Este una dintre cele mai populare zone ale Dubaiului. Vei  gasi aici hoteluri de prima clasa, o plaja geniala, un mall,  doua promenade cu cafenele, restaurant, magazine si o piata in aer liber. Evident, poti  admira iahturile sau sa optezi pentru o croaziera.

sursa: www.nauticamagazine.ro
Pe langa toate acestea, nu uita sa faci plaja, deoarece Dubaiul are printre cele mai frumoase plaje din lume  (late, cu nisip fin si foarte bine intretinute). Temperatura apei oscileaza intre 22 de grade iarna si 35 de grade vara.
Oricum ai alege sa iti petreci vacanta aici, sigur nu vei regreta vizita in Dubai, iar timpul ti se va parea mult prea scurt pentru tot ceea ce doresti sa experimentezi si sa vizitezi.

sursa: www.travela.ro
Dubai este destinatia ideala, vreau sa iti propun cateva variante.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ramona Padurean

Ramona Padurean

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.