Intra in Urzeala tronurilor!

Stai linistit, nu iti propunem actiuni periculoase care sa te scurteze de cap! Si nici nu credem ca vei avea nevoie de un dragon pentru a putea vizita lumea lui G.R.R.Martin! Insa pentru un adevarat fan Urzeala tronurilor, ce altceva ar putea fi mai imbucurator decat o vacanta la Debarcaderul Regelui, Winterfell, Quarth sau Astapor?!

Avand in vedere succesul serialului Urzeala tronurilor, nu e de mirare ca multe dintre destinatiile in care s-a filmat au introdus circuite turistice tematice pentru impatimiti.

Daca vrei sa ajungi la Debarcaderul Regelui, capitala celor Sapete Regate, atunci planifica-ti o vacanta in Croatia.

sursa foto - wikimapia.org

sursa foto – wikimapia.org

Croatia, cu plajele sale frumoase si orase renascentiste bine conservate, este o destinatie minunata in sine, dar pentru fanii “Game of Thrones”, tara mediteraneana este un must-see. Debarcaderul Regelui, capitala regatului si locul unde se afla Tronul de Fier, o vei gasi in orașul croat Dubrovnik.

De pe zidurile medievale foarte bine conservate ale vechiului oras, poti sa te uiti de-a lungul golfului, unde a avut loc batalia de la Blackwater. Lovrjenac Fort a fost transformat in maiestuosa Fortareata Rosie.

La Turnul Minčeta ajungi pe urmele lui Daenerys Targaryan cand a incercat cu disperare sa intre în Casa Nemuritorilor pentru a-si salva dragonii.

sursa foto - www.atlasofwonders.com

sursa foto – www.atlasofwonders.com

O scurta plimbare cu barca va va duce pe frumoasa insula Lokrum, ajungand astfel in Qarth. Vei gasi aici are paduri linistite si plaje excelente, perfecte pentru o excursie de o zi. Exista, de asemenea, un parc dendrologic in stil renascentist superb la Trsteno Gardens, la 13 km nord-vest de Dubrovnik, locul in care Sansa Stark s-a intalnit cu Lady Margaery Tyrell.

Pentru a nu rata nimic inspira-te din Dubrovnik Game of Thrones Walking Tour. In cazul in care te-ai hotarat si esti pregatit sa iti faci bagajele vezi cateva dintre ofertele noastre de cazare.

Inainte insa ca Debarcaderul Regelui sa se stabileasca in Croatia, echipa de filmare a ales Malta si a sa Mdina.

sursa foto - walledtowns.com

sursa foto – walledtowns.com

Spre deosebire de Debarcaderul Regelui, Mdina nu are iesire la mare, reprezentand o mica problema pentru echipele de filmare, care au fost fortate sa se limiteze la stradutele interioare ale Mdinei pentru a surprinde spiritul capitalei celor Sapte Regate. Echipa HBO  a folosit cladiri reale din capitala Maltei, inclusiv resedinta presedintelui, San Antonio Palace.

Sursa foto - wikipedia, autor - Berthold Werner

Sursa foto – wikipedia, autor – Berthold Werner

Uimitoarea Azure Window de pe insula Gozo, a fost si ea folosita in primul sezon ca decor pentru nunta lui Danaerys Targaryan cu Khal Drogo.

Game of Thrones Tour of Malta te va ajuta sa iti stabilesti mai usor itinerariul. Pentru a stabili mai usor bugetul de calatorie vezi si ofertele noastre de cazare in Malta.

sursa foto - pinterest

sursa foto – pinterest

In al treilea sezon, Daenerys Targaryen, fiica exilata a fostei familii domnitoare din Westeros, calatoreste in intregul Essos in cautarea unei armate. Cele mai multe dintre aceste scene au fost filmate in Maroc, de la orasul istoric Ait Benhaddou, care a servit ca decor pentru Yunkai, la Essaouira, care a devenit Astapor. Atat Ait Benhaddou cat si Essaouira fac parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Daca te-ai hotarat sa vizitezi Marocul, poate te hotarasti la unul dintre circuitele noastre!

sdursa foto - www.trekearth.com

sdursa foto – www.trekearth.com

sursa foto - www.winteriscoming.it

sursa foto – www.winteriscoming.it

Dar sa revenim in Westeros… desi din insoritul Debarcader al Regelui si pana la inzapezitul Winterfell e cale lunga, Irlanda de Nord a acoperit mare parte dintre nevoile echipei de filmare. Cele mai multe scene au fost filmate pe platoruile Studiourilor Titanic din Belfast. De altfel in perioada 11-15 iunie 2014, Belfast va fi gazda unei expozitii tematice mult asteptate, HBO® Game of Thrones Exhibition.

sursa foto - hbo

sursa foto – hbo

Echipa de productie s-a aventurat insa de multe ori in afara studiourilor, pentru a surprinde mai bine atmosfera Westerosului. Pentru Castelul lui Stark de la Winterfell, a fost folosit Castelul Ward, o proprietate fortificată din secolul 18 situata in apropiere de Strangford. In primul sezon, intrarea in VAES Dothrak, singurul oras permanent al oamenilor nomazi Dothraki, a fost filmata in Irlanda de Nord, la Sandy Brae in Muntii Mourne.

vaes-dothrak

Pentru restul obiectivelor pe care le puteti vizita si pentru mai multe informatii despre expozitia din iunie accesati pagina www.gotexhibitionbelfast.com.

In plus, pe pagina de internet a celor la Causeway Coast and Glens Tourism, puteti gasi mai multe sugestii pentru itinerarii tematice de o zi, doua sau trei.

Pentru sugestii de cazare in Irlanda, arunca o privire peste oferta noastra!

Insa o vacanta completa in Westeros nu se poate termina fara o vizita la celebrul Zid.

sursa foto - Islanda Travel

sursa foto – Islanda Travel

Pentru a crea o lume capabila sa gazduiasca terifiante creaturi supranaturale, HBO a filmat multe scene de “dincolo de Zid”, in Islanda, un loc la fel de magic ca Westeros. Islanda Travel ofera un pachet de calatorie tematic de 4 zile, care include si zona lacului Myvatn, locul de unde proveneau clanurile salbatice. Oferta noastra pentru cazare in Islanda o poti studia aici.

Pentru bilete de avion sau vacante personalizate nu ezita sa ne contactezi! 🙂

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.