Cum sa iti planifici si organizezi usor vacanta? 9 instrumente utile

Fie ca te-ai hotarat sau nu asupra unei destinatii pentru vacanta, decizia nu e intotdeauna usor de luat. Cu atat de multe locuri frumoase care merita vizitate nici nu e de mirare! Si indiferent daca optezi ca de concediul tau sa se ocupe o agentie de turism sau preferi sa-ti planifici totul singur, niciodata nu strica sa ai la indemana cateva intrumente care sa iti ofere mai multe informatii despre destinatia vizata sau sa te ajute la planificare si organizare.

Iata o lista cu 9 instrumente utile care te ajuta sa iti planifici si organizezi usor vacanta, interactive, prietenoase si usor de utilizat!

Indiferent daca esti gurmand sau nu una dintre cele mai frumoase cai de a cunoaste o tara este de a-i gusta bucatele! Sa nu va mire deci ca cineva s-a gandit la un fel de tripadvisor + pinterest + facebook pentru gurmanzi si nu numai. 🙂

Astfel, in functie de mancarurile pe care ati vrea sa le incercati va puteti planifica vacanta cu Foodspotting!

rsz_find_dishes_-_foodspotting

 

Un alt mod de a cunoaste cat mai bine o destinatie e de a fi cat mai aproape de localnici. Cei de la vayable s-au gandit la asta si iti ofera o platforma din care poti alege diverse activitati puse la dispozitie de localnici. Iti alegi destinatia si in functie de preferintele tale poti alege sa petreci cateva ore cu un localnic. Daca nu esti genul care sa se increada in straini tot iti este util site-ul asta pentru ca poti gasi o gramada de ponturi si sugestii sau aspecte la care nu te-ai gandit.

rsz_things_to_do_with_locals__vayable

In cazul in care vrei sa te simti ca acasa, o alternativa la hoteluri sau pensiuni gasesti pe airbnb. Apartamente, case, casute in copaci, rulote sau ambarcatiuni in peste 34 000 detinatii din peste 192 de tari.  In plus aici vei gasi si informatii interesante despre cartierele marilor orase! 😉

rsz_vacation_rentals_homes_apartments__rooms_for_rent_-_airbnb

Vrei o vacanta mai lunga sau poate te gandesti chiar sa locuiesti intr-o alta tara? Atunci vezi care sunt conditiile de viata si fa comparatii intre diferite destinatii. Incearca expatexplorer !

rsz_how_countries_compare_-_expat_explorer_survey_-_worlds_largest_expat_survey_from_hsbc_expat

Sau expatistan! Ambele siteuri iti pot fi de folos si pentru a afla cam cati bani de cheltuiala sa iei cu tine in vacanta! 😉

rsz_cost_of_living

Ai nevoie de raspunsuri la o intrebare si de sfaturi in legatura cu diferite aspecte ale vacantei tale? Nu stii unde sa iei masa in New York, de exemplu? Cum ar fi sa primesti un raspuns de la Anthony Bourdain!? Nu stii cine e Anthony Bourdain? Google it! 🙂 Care ar fi cele mai indicate hoteluri pentru luna de miere in Londra? La multe intrebari poti gasi raspunsul pe trippy.

rsz_trippy

Ok, ati cercetat, v-ati informat, acum hai sa punem toate informatiile la un loc si sa le avem la dispozitie tot timpul, sa le impartim cu prietenii si chiar sa mai gasim cateva sugestii referitoare la cele mai frumoase itinerarii. Iti sugerez tripit sau planapple.

rsz_tripit_-_travel_itinerary_-_trip_planner

rsz_planapple_an_easy_free_complete_trip_planning_tool

Inca un aspect important! Cu VisaMapper verifici usor tarile pentru care ai nevoie de viza! 😉 Despre acest subiect voi reveni cu mai multe informatii si amanunte intr-un alt articol.

rsz_visamapper

Sper ca aceste informatii sa-ti fie de ajutor. Tot intr-un articol viitor am sa-ti arat si cum te poti folosi usor si distractiv de google maps pentru a-ti planifica vacanta. Pana atunci astept sa-mi spuneti si voi ce site-uri sau aplicatii folositi pentru a va planifica calatoriile! 🙂

 

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

1 Response

  1. 10 February 2015

    […] 4. Foloseste gadget-uri – e adevarat ca mergem in vacanta pentru a fugi de tehnologie. Insa cateodata tehnologia iti poate face viata mult mai usoara. Trebuie doar sa cauti putin si vei gasi solutiile ideale. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.