Cazare la castelele de pe Valea Loarei. O vacanta de poveste!

Ce zici de o vacanta in care sa te simti ca in  povesti? Daca si tu iubesti la fel de mult castelele ca si mine atunci acest articol e pentru tine. Am facut o selectie cu cateva dintre castelele de pe Valea Loarei in care te poti caza. Trebuie doar sa te hotarasti la unul iar de transport, daca vrei, ne ocupam noi.

 Château des Briottières

Situat intre Paris si Angers, Château des Briottières(Champigné, Loire Valley), e in proprietatea aceleiasi familii de peste 6 generatii. Vei fi intampinat acum de François de Valbray, sotie sa care este si o excelenta bucatareasa si copiii lor. Vezi aici detalii mod de acces!

 

Te poti caza in castel(in jur de 168Euro/noapte/camera), in casa de oaspeti(in jur de 123Euro/noapte/camera) sau in cabana pentru 2-4 persoane(in jur de 199euro/noapte). In cazul in care sunteti un grup mai mare exista si alte posibilitati de cazare. Micul dejun ajunge pe la 19 euro iar cina la 50 de euro. Castelul dispune si de un parc de 50 de hectare, piscina la care va puteti relaxa in voie, teren de tenis, de golf si centru de echitatie. In plus se pun la dispozitie vizitatorilor biciclete. O alta activitate draguta la care puteti participa sunt cursurile de gatit! 🙂

In plus, in zona puteti vizita multe alte castele – Château du Plessis Bourré, Château de Montreuil-Bellay, Château de Montriou and gardens, Château de Brissac, Château d’ Angers and the Apocalypse Tapestry, Château de Serrant, Gregorian Chants at the Abbaye de Solesmes, Le Lion d’Angers , The Pottery Museum at Malicorne-sur-Sarthe , The Cointreau Museum. Iar daca doriti puteti face excursii de o zi in Nantes, Angers sau Le Mans. Vezi aici recenzii si mai multe fotografii!

*sursa foto si text – www.briottieres.com

Château de Tanay

In apropiere de Lyon, Château de Tanay, poate fi destinatia ideala pentru gurmanzi si cei care iubesc vinurile. Castelul este situat ideal intre doua regiuni extrem de atractive, Beaujolais cu podgoriile sale si dealuri cu satucuri pitoresti și Dombes, renumit pentru gastronomie, arta, istorie si o destinatie apreciata de cei care iubesc birdwatchingul. Ars sur Formans, foarte renumit pentru pelerinajele sale este de doar 5 km distanta, Villefranche, capitala Beaujolais se afla la 10 minute de mers, iar Lyon, capitala a gastronomiei si a culturii este la doar 30 kilometri distanta.

Preturile pornesc de la in jur de 85Euro/noapte/camera, fara masa. Informatii cai acces aici.

* sursa foto si inspiratie text – www.chateau-tanay.com

Château de Penfrat

Amplasat in Finistère, in sudul Bretaniei intre orasul medieval Quimper (8km) si plajele minunate ale coastei Atlanticului (8km), Château de Penfrat a fost construit in 1859 initial ca o casa de vanatoare. Mosia cu clubul de echitatie a fost preluata de actualul proprietar in 1989. Astazi Château de Penfrat, recent renovat ofera un loc de refugiu secret, inconjurat de 100 de hectare de natura.

Langa Château de Penfrat se afla gradina botanica de la Boutiguery. Orasele medievale Quimper, Locronan, Concarneau, Pont Aven sunt si ele in apropiere. Tot in apropiere se gasesc si plaje nesfarsite pentru iubitorii de mare si nisip. Pointe de Torche este locul potrivit pentru cei care practica surful, windsurful sau  kitesurful.

Pentru cele mai gustoase gustari mergeti la Sainte Marine, un mic port de pescari, foarte chic sau la Lesconil. Pe drum nu ratati Loctudy si Île Tudy. Odata ce esti acolo viziteaza farul de Eckmühl(monument istoric), din Penmarch.

Aici preturile pornesc de la 95Euro/noapte/camera, mic dejun inclus. Dintre activitatile pe care le poti practica aici nu putem sa nu mentionam echitatia. Detalii complete despre activitati gasesti aici.

* sursa foto- Facebook page; sursa text – penfrat.fr

Château De Pray

Intre Blois si Tours, ne intalnim cu Château De Pray, locuit la inceputul anilor 1900 de sotia cunoscutului autor Alphonse Daudet. Nu va veti plictisi nici aici, pentru ca aveti o paleta larga de activitati din care puteti alege. In apropiere puteti vizita: Orasul Amboise, Castelul Regal construit de catre François 1, Casa Da Vinci, unde Leonardo Da Vinci a petrecut cativa ani.
In apropiere … nu puteti rata o vizita la Castelul Chenonceau, de asemenea, cunoscut sub numele de “Ladies” si care se bucura de o arhitectura frumoasa, renascentista, care se refleca in apa raului Le Cher. Castelul Cheverny, cu mobilier somptuos si nu in ultimul rand Castelul Chambord, considerat unul dintre cele mai frumoase castele de pe Valea Loarei. Dupa vizite, va puteti relaxa la piscina, practica echitatia. Va puteti bucura de plimbari cu bicicletele sau puteti incerca zborul cu balonul sau cu elicopterul!

Preturile pornesc de la 139Euro/noapte/camera., dar variaza in functie de sezon, numarul de persoane si numarul de nopti.

*sursa foto – facebook, sursa text – www.chateaudepray.fr

Château de Marçay

Tot in apropiere de Tours se afla si Château de Marçay. In imediata apropiere se pot vizita Cetatea Regala de la Chinon – Château de Breze – Ussé – Villandry – Azay-le-Rideau – Royal Abbey din Fontevraudd – Richelieu – Château du Rivau – Château de Saumur. La o ora de Marçay se afla abatiile si vestigiile romane din Haut Poitou – parcul tematic Futuroscope – Chateau d’Angers si Château de Brissac. Pentru cei activi, va sunt puse la dispozitie o gramada de programe sportive. Nici gurmanzii nu sunt uitati. Aici va puteti intalni cu minunata bucatarie frantuzeasca si puteti particpa la degustari de vin. Ba mai mult, puteti participa la cules de trufe!

Pretul unei camere porneste de la 195Euro, dar exista diverse oferte  si programe tematice care merita urmarite.

* sursa foto – facebook page

Château de la Barre

Intre Le Mans si Tours gasim minuantul Château de la Barre, proprietate a contelui de Vanssay si a familiei sale de peste 600 de ani. Contele va va incanta cu povesti despre intrigile dintre zidurile castelului si picanteriile amoroase vechi de secole.

Pe langa minunatele castele din imprejurimi aici mai puteti vizita si Lavardin, unul dintre cele mai pitoresti sate din Franta, hanul  “Le Relais d’Antan” pentru o adevarata desfatare culinara, pesterile din Trôo, conacul La Possonnière si gradinile sale sau  “Sasnières” considerate cele mai ”englezesti” gradini frantuzesti. Nu aveti voie sa ratati o vizita in minunatul oras medieval Le Mans, inconjurat de cel mai lung si mai bine conservat zid roman din Franta. Acesta este locul de origine al dinastiei Plantagenet si este plin de povesti minunate la tot pasul. Catedrala Chartres, cunoscuta in intreaga lume pentru extraordinarele vitralii si multe alte cetatui si fortificatii ale cavalerilor templieri te vor incanta in aceasta regiune.

Daca vrei sa te simti ca un pilot de Formula 1, cei de la castel iti pot aranja o sedinta test drive pe celebrul circuit din Le Mans. Se pot organiza si plimbari cu balonul sau vizite pe la diverse crame din zona.

Preturile aici sunt in jur de 150 de euro/noapte/camera.

* pentru si mai multe fotografii intrati pe pagina lor de  pe facebook.

Cred ca nu e nevoie sa iti spun ca sunt enorm de multe castele la care te poti caza in Franta. Eu m-am oprit la primele 5 care mi-au iesit in cale. Preturile de obicei sunt per camera, dar e bine sa contactati proprietarul si sa cereti toate detaliile inainte de a efectua rezervarea. Daca va hotarati sa mergeti un grup mai mare de prieteni e si mai indicat sa contactati proprietarul inainte, poate veti primi o oferta mai avantajoasa.

Mai jos iti ofer trei surse de unde poti vedea mai multe castele si conditii de cazare pentru fiecare in parte:

Bed & Breakfast in Chateaux and mansions in France

Bed-Breakfast-in-Chateaux-and-mansions-in-France

Chateaux-France

Chateaux-France-castle-hotel-event-castle-castle-rental-exclusive-rental-visit-castle-castle-movie-chateau-manor-abbey-chalet-hotel

Castle and Palace Hotels

Castle-and-Palace-Hotels

Pentru bilete de avion si servicii rent-a-car nu uita sa ne contactezi! 😉

Iar daca ai fost in vacanta si te-ai cazat la un castel, trimite-ne si noua impresii! 🙂 Cu ocazia asta te invitam sa ne spui si daca ai vrea sa vezi asemenea castele incluse in lista noastra de oferte de cazare.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.