Top 10 tari de vizitat in 2018 # Chile

Chile este o natiune mica dar puternica, izolata de restul Americii de Sud, prin maiestuosii munti Anzi la est, marele ocean Pacific la vest, desertul arid care iti usuca oasele, Atacama, la nord si salbaticiunea Patagoniei in sud.

De la extremitatile atat de diferite la capitala care tine pasul cu directiile moderne, Santiago, in anul 2018 cetatenii acestei tari vor sarbatori 200 de ani de independenta.

 

Desertul Atacama

Chile – desertul Atacama

 

Multumita zborurilor directe de la Londra este atat de usor sa te sui intr-un avion sa ridici un pahar cu lichior pisco si sa toastezi pentru noua experienta de neuitat; celebrand independenta impreuna cu cilienii.

Neapreciatul oras Santiago a inflorit intr-un “loc de joaca” pentru cei gurmanzi in ultimii ani, bucatarii din Chile castigand numeroase premii pentru produsele locale pe care le folosesc pentru a redefini bucataira chiliana. Capitala tarii rivalizeaza cu Buenos Aires prin proiectele de arta care vor debuta in anul 2018. Unu dintre aceste proiecte va fi la Centrul Gabriela Mistral, sala de concerte cu elemente din anii 1880.

 

Santiago de Chile

Populatie: 18 milioane Capitala: Santiago Limba: Spaniola Moneda: Peso chilieni

Transport: Pe aeroportul international din Santiago aterizeaza zilnic avioane din America si destul de multe orase din Europa dar si Australia. Anumite autobuze leaga orase din vecinatatea tarii de catre Santiago. (Argentina, Peru si Bolivia)

Totodata un oras care castiga teren si inimi este orasul de pe coasta, Valparaiso. Arta stradala parca a prins viata si imbraca strazile, cafenelele cu aer boem te cheama sa iti incepi ziua in stil regal pentru ca mai apoi sa te rasfeti cu o plimbare romantica pe promenada. Intre aceste doua centre puternice cultural vei gasi podgoriile cu struguri albi si vinul colorat ca si smaraldul din Valea Casablanca; aici vinariile te rasfata oferindu-ti tururi cu degustari.

 

 

Ceea ce face fermecatoare aceasta tara este contrastul extremelor care ispitesc turistii sa vina si sa guste din experienta acestei tari. Jos in Patagonia, Puerto Natales si-a modernizat aeroportul la sfarsitul anului 2016, facand faimosul traseu ‘W’ prin parcul national Torres del Paine mult mai accesibil acum decat inainte. Sus, in desertul Atacama a explodat astroturismul dand nastere la hoteluri foarte bine cotate, tururi gastronomice pentru cunoscatori si observatoare.

 

Experiente pe care nu trebuie sa le ratezi

Experiente Chile

  • Drumetie de 5 zile pe trecatoarea “W” prin parcul national Torres del Paine; o calatorie pe care o poti face sa fie cat de rustica doresti tu – dormind in cort si mancand mancare la camerele refugiilor.
  • Devino arheolog amator in timp ce asamblezi puzzle-ul trecutului, vazand statuile moai de pe insula Pastelui, un teritoriu cilian in Polinezia care este invaluit de mister.
  • Foloseste oazele din San Pedro de Atacama ca si un loc in care sa vizitezi lagunele pline de flamingo, vulcanii care pufaie, picturile lupestre vechi si campiile pline de gheizere in unul din cele mai uscate deserte.

Sfaturi cu privire la perioada in care sa vizitezi Chile

Partea centrala din Chile este o destinatie pe care o poti vizita pe tot parcursul anului. In perioada de iarna sunt precipitatii abundente ceea ce face ca iubitorii de schi sa gaseasca un loc potrivit pentru a schia. Vremea in desertul Atacama nu se schimba semnificativ  de la luna la luna, in timp ce perioada de vizita pentru Patagonia este cea mai buna intre lunile noiembrie si martie; avand in vedere ca multe dintre rutele pe care poti face drumetii si anumite afaceri sunt inchise in afara acestui sezon.

Rute de zbor catre Chile

Zboruri directe catre Santiago de Chile

Zboruri cu escala catre Santiago de Chile

Cazari Chile

Pentru ca locul in care stai conteaza sa se potriveasca stilului tau acum ai posibilitatea sa iti alegi cazarea care este pe gustul tau.

Pentru detalii cazare scrie-ne in comentariu pe ce data doresti sa mergi sau trimite un email pe parteneri@bjr-vacante.ro

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.