Top 10 tari de vizitat in 2018 # Mauritius

Mauritius – o insula idilica, magica, de poveste este faimoasa pentru marile de safir ametitoare si resorturile de lux de pe plaje, unde distractia de langa apa include scufundari printre recifele de corali, cait surf, plimbari cu caiacul pe mare si croaziere prin lagunele de acolo. Atunci cand erau colonie, Mauritius si-a capatat reputatia de ‘Steaua si Cheia oceanului Indian’ pentru pozitia ei strategica. In zilele noastre ea a devenit si mai importanta in legatura pe care o are creaza pentru zborurile catre Africa.

Anul 2018 este anul perfect pentru a o vizita cu atat mai mult cu cat sarbatoreste 50 de ani de independenta.

Mauritius - poza

Un timp bun de a vizita si a gusta din cultura insulei, majoritara creola si indo-mauritiana este de ziua independentei – 12 martie – atunci cand ei sarbatoresc eliberarea lor de catre ocupatia si legile britanice; atunci cand steagul este ridicat in hipodromul Port Louis Champ de Mars. Ceremonia anuala este incununata deasemenea de parade militare, momente din trecut, muzica live si coregrafii speciale si spectacole de lumini, in timp ce steagul cu cele patru culori infrumuteseaza fetele zambitoare ale copiilor prezenti acolo.

Asteapta-te ca ochii tai sa iti iasa din orbite, uitandu-te dupa curry-ul gustos, painea lor speciala – dhal puri, mancare de mare – de la salata de caracatita la peste picant. In mancarea diversificata se reflecta influentele pe care le-a avut insula de catre germani, francezi si englezi. De asemenea poti vedea si locuri mistice ca si templele hinduse de pe insula.

top view Mauritius

Populatie: 1.4 milioane          Capitala: Port Louis             Limbi vorbite: Creola, Bhojpuri, Franceza si Engleza            Moneda: Rupele Mauriene

Experiente pe care nu trebuie sa le ratezi

Mauritius - nu trebuie sa ratezi

  • O plimbare prin padurile vechi si dese, cu cascade ce iti soptesc ca traiesti cele mai frumoase clipe, din parcul national Black River Georges. Aceste paduri fiind casa pentru endemicii soimi din Mauritius, porumbei roz si papagalul ecou.
  • Exploreaza casa Eureka, o casa pe o fosta plantatie din secolul 19, o casa in stil creole potrivita pentru a fi labirint avand 109 usi si mobila de la French East India. Se mai poate vizita si un castel italian in stil neoclasic Chateau de Labourdonnais, unde livezile tropicale si o distilerie de rom isi gaseste linistea, impodobit cu mobila victoriana.
  • Experimenteaza cunoasterea muntilor si a imprejurimilor inscriindu-te in tururi cu bicicletele, tururi care includ vizita la Cascada Charamel si o fabrica de zahar, veche.

Sfaturi cu privire la perioada in care sa vizitezi Mauritius

Climatul tropical fac ca Mauritius sa fie o destinatie pe care o poti vizita pe tot parcursul anului, avand in vedere iernile uscate si calduroase – din mai pana in noiembrie – si verile umede – din decembrie pana in aprilie. Nu se recomanda sa calatoresti in primele luni ale anului avand in vedere ca poate fi o perioada ploioasa si cu ciloni. Perioada craciunului este aglomerata dar este perfecta pentru scufundari.

 

Plaja in Mauritius

Rute de zbor catre Mauritius

Zboruri directe catre Mauritius

Zboruri cu escala catre Mauritius

Pachete Mauritius

Cazari Mauritius

Pentru ca locul in care stai conteaza sa se potriveasca stilului tau acum ai posibilitatea sa iti alegi cazarea care este pe gustul tau: vezi aici cazarile pentru ianuarie

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.