Experienta mea din … Dubai (I)

Din primul moment simt nevoia sa spun ca sunt o impatimita a calatoriilor, chiar dependenta de a vizita locuri noi … cu toate ca sunt locatii vazute, in care in orice moment ma intorc cu placere.

Soarta a hotarit ca in acest an sa ajung in Dubai

 

Un oras cunoscut in special pentru lux – asa si este – si pentru shopping (in cadrul celor doua perioade ianuarie – februarie si iulie) mall-urile fiind o atractie si un mod de viata Mall of Dubai – cel mai mare din lume inca, pentru ca si-au propus sa construiasca Mall of the World cu 2400 de magazine, Mall of the Emirates, Wafi, Burjuman, Deira City Center si multe altele… nu mica a fost placerea insa sa constat ca Dubaiul mai inseamna multe altele.
O istorie veche de care sunt mandrii si o prezinta – chiar daca nu cu foarte multe vestigii; obiceiuri stravechi pastrate – dresarea soimilor pentru vanatoare, cursele de camile si cele de cai …

  

Orientul are o culoare si un miros aparte – pentru a proba acest lucru, locul potrivit este targul ( shouk ) de mirodenii – o incintare a ochiului si a mirosului.

  

Pentru ca suntem aici, nici aurul nu poate lipsi, si nu lipseste in multitudinea de targuri de aur – dintre care vechiul shouk de aur – strazile cu acoperis de lemn – este considerat o atractie turistica, lucru confirmat de multitudinea de vizitatori.

Dubaiul este un oras cosmopolit, poti intalni reprezentanti ai multor natiuni, la lucru sau in vacanta… deci engleza iti permite sa comunici foarte bine in orice imprejurare.

E momentul sa pornim la drum ….
Prima zi – program liber: shoukul de aur şi cel de condimente, o plimbare pe Dubai Creek – loc incarcat de istorie, o croaziera cu abra – o barca locala foarte joasa care tine loc şi de taxi pentru traversarea canalului, sau poti sa o inchiriezi pentru o plimbare privata de o ora – in ultimul moment am mai adaugat 2 obiective istorice foarte importante: Heritage House – casa traditionala a unei familii din Emirate si Al-Ahmadiya School construita in 1912 (amanunte in alta prezentare).

 

Greutatea vine acum cand vreau sa inserez cateva poze si … am peste 1300, toate imi sunt dragi pentru ca am trait acele momente cu placere si emotie si le traiesc in continuare cind am acest prilej de a impartasii.

 

 

Imi place foarte mult sa merg si pe jos, chiar nu simt oboseala cand e vorba de vizitat, dar apreciez si tururile comode, cu informatii care vin pe parcurs, acest gen de serviciu este oferit de catre Big Bus Dubai, autobuze double-deck in sistem hop-on hop-off, adica cobori unde vrei si urci cand vrei pe traseul respectiv.

Big Bus Dubai parcurge 2 trasee: traseul partii vechi a orasului – Deira, Bur Dubai, Bastakia … si traseul plajelor – Burj Al Arab, Palm Jumeirah, Burj Khalifa, Dubai Marina, bulevardul Sheikh Zayed
Posibilitatea de a cumpara un pachet de evenimente cu Big Bus este comoda si se lasa cu bonusuri.
Pachetul pe care l-am achizitionat cuprindea: 2 zile tur, un tur de noapte, vizitarea Burj Kalifa, acvariul, la care s-a adaugat bonusul de a vizita un emirat invecinat: Sharjah si o croaziera de o ora pe Creek cu un vapor dhow specific emiratelor.

Cu foarte multa mandrie iti prezinta aceasta constructie numita – turnul de vant – considerat cel mai vechi sistem de aer conditionat, alcatuit dintr-un sistem de tevi prin care vantul este condus printr-o tubulatura ca sa raceasca camerele de sub turn. Acest simbol a devenit un element arhitectonic la multe cladiri noi.
Conform obiceiului, intai parcurg tot traseul si apoi cobor sa vizitez ce mi-am propus.

  

Partile vechi ale oraselor au farmecul lor, te pot face sa te transpui in alta perioada de timp, sa-ti imaginezi alte vremuri – acolo unde isi prezinta trecutul fac tot posibilul, as da exemplu: Dubai Museum, Heritage village si Sheikh Saeed Al Maktoum House.

 

Ramaneti aproape … data viitoare va impartasesc impresiile despre orasul nou … Dubai Marina 🙂

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Smaranda Daraban

Smaranda Daraban

De profesie inginer , pasiune deosebita pentru turism , cunoastere si experimentare de noi culturi... si dorinta puternica de a impartasii experientele cu cei care doresc sa afle mai mult ...
Smaranda Daraban

Latest posts by Smaranda Daraban (see all)

You may also like...

1 Response

  1. Rares says:

    O destinatie care trebuie vazuta macar o data-n viata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.