Top 10 tari de vizitat in 2018 # Malta

Istoria din Malta se vede clar inca din primii pasi pe care ii faci in acest sanctuar peste care timpul nu a trecut.

Templele preistorice, fortificatiile din secolul XVII, care pazesc coasta, si multe tuneluri – de la catacombe pana adaposturi de atacuri aeriene – sapate adanc in pamant.

Comorile ei sunt acolo de secole, daca nu de milenii, maltezii bucuranduse de ele in fiecare moment. Aceasta mica natiune si-a pregatit cu pasi atenti si micuti ascensiunea Valettei pentru a fi reprezentanta culturii in Europa.

In anul 2018 vor fi  festivale de film international clasic si pop, si festivaluri de arta bienala. Sa nu mai vorbim despre stilul relaxant pe care ti-l da apa calda, plajele si mai mult de 300 de zile de soare pe an.

Malta

Populatie: 420,000 Capitala: Valletta Limbi vorbite: Malteza, Engleza Moneda: Euro

Inconjurata de apa albastra, de culoarea cerului, peste care straluceste soarele auriu, insula Malta te invita sa te aventurezi in a descoperi lumea de sub apa, avand si cele mai frumoase si bune locuri de scufundari din lume. Marea iti da impresia ca te afli intr-o lume fara de sfarsit, uitandu-te in orizont, avand in vedere apa care imbratiseaza malurile acestei insule.

In 2018, spatiile si monumentele culturale ale Maltei vor fi sarbatorite intr-un mod deosebit: catedrala St John Co – Cathedral care este scaldata in aur, cu arhitectura in stil baroc si portul mare din Valeta, care va fi impanzit cu concerte si nave militare.

Cunoscand Malta vei invata mai multe despre tine si despre faptul ca indiferent ceea ce iti ofera istoria, tu esti cel care iti definesti stilul de viata.

Malta este o destinatie si pentru cei extravaganti dar si pentru cei care au buget mai mic. O data ce vei vizita Malta te vei indragosti de acele locuri, marcand pe harta sufletului tau ca fiind una dintre destinatiile inimii tale.

Experiente pe care nu trebuie sa le ratezi

diving Malta Piata Malta Malta Marsaxlok

  • Degustatul de pastizz – placinta calda cu ricota sau cu mazare picanta – direct din cuptor la Crystal Palace in Rabat. Aici puteti gasi cea mai adevarata “pastizz”, lucru pe care ti-l spune si coada care se formeaza acolo.
  • Scufundari sau snorkeling in Blue Lagoon – Laguna Albastra – un golfulet minunat cu nisip alb si apa albastra care te invita sa descoperi lumea de acolo.
  • Drumetie pe faleza pentru a vizita asezamantul preistoric Hagar Qim si templele Mnajdra. Cand ajungi in aceste locuri inima iti tresalta vazand cum aratau aceste locuri cu 5000 de ani in urma cand aceste constructii au fost ridicate.
  • Plimbare in piata de peste din Marsaxlok.

Sfaturi cu privire la perioada in care sa vizitezi Malta

Cea mai buna clima pentru a vizita Malta este intre aprilie si iunie sau septembrie si octombrie. Iulie si august sunt foarte calde si aglomerate, dar totodata sunt pline de sarbatori. Din noiembrie pana in martie de bucuri de soare mai mult decat in cealalta zona a Europei dar vrea mea este destul de imprevizibila.

Cazari Malta

Cazare Blue Sea Santa Maria Cazare Grand Hotel Grand Hotel Excelsior Malta

Pentru alte cazari click aici

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.