Destinatia saptamanii – Londra. 13 muzee cu intrare gratuita!

londra-13-muzee-gratuite

Piata Trafalgar – sursa imagine – pixabay.com

Daca ajungi in Londra 13 iti poarta noroc, pentru ca ai 13 muzee cu intrare gratuita!

Nu cred ca vei ajunge sa vizitezi tot ce are Londra sa iti ofere intr-un singur city break. Eu am stat mai bine de 2 saptamani in Londra si tot nu am reusit sa vad tot. In plus nu am avut nici norocul ca atat de multe din muzee sa aiba accesul gratuit!

Aceasta lista iti poate fi de ajutor mai ales daca te gandesti la un city break toamna, iarna sau la inceputul primaverii. Daca ajungi vara, atunci merita sa iti ocupi timpul in special cu alte obiective. Parerea mea! 🙂

 

1. V&A Museum(Victoria and Albert Museum) – Imi aduc cu placere aminte de acest muzeu. Am stat o zi intreaga aici fara a reusi sa vad toata colectia.  Atat cladirea muzeului cat si colectia pe care o gazduieste sunt de dimensiuni impresionante. Nu degeaba este considerat unul dintre muzeele magnifice ale lumii! Gasesti aici colectii de mobilier, ceramica, sculptura, pictura, bijuterii, textile, costume sau fotografie. Accesul la expozitia permanenta a muzeului este gratuita, se plateste doar pentru expozitiile temporare.

2. British Museum – unul dintre cele mai vechi muzee din lume, contine o colectie impresionanta de arta egipteana si multe…. mumii! Eu aveam vreo 14 ani cand am vizitat acest muzeu si am fost complet fascinata de mumii! 🙂 Daca nu sunteti fani mumii, poate preferati colectia de obiecte din evul mediu, care este la fel de spectaculoasa. O alta expozitie permanenta “Discovering the World” cuprinde aproximativ 5000 de obiecte care acopera perioada de la mijlocul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, perioada aceea frumoasa a marilor descoperiri. “Living and Dying” este o alta expozitie permanenta interesanta, si care exploreaza modul in care oamenii au diagnosticat si tratat bolile de-a lungul istoriei, sau modul in care au confruntat moartea. Accesul la expozitiile permanente este gratuit, se percepe taxa doar pentru expozitiile temporare.

3. Museum of London – te vei plimba aici pe stradutele reconstruite ale Londrei sau vei intra chiar in casa unor londonezi. Istoria Londrei e povestita aici din perioada preistorica si pana in prezent. Daca sunteti impreuna cu copiii e pacat sa il ratati. Accesul la expozitiile permanente este gratuit, se percepe taxa doar pentru expozitiile temporare.

4. The Science Museum – un alt muzeu care va fi foarte apreciat de copii si nu numai! 🙂 7 etaje care contin expozitii educative si interactive. Poti incerca un simulator de zbor, de exemplu! Expozitiile permanente cuprind o zona dedicata istoriei informatiilor si comunicatiilor, o zona dedicata istoriei medicinei, o zona dedicata descoperirilor spatiale. Nu prea ai cum sa te plictisesti!

5. Natural History Museum – peste 22 de milioane de insecte si plante pot fi vazute in aripa “Darwin” a muzeului. Metale pretioase, minerale, cristale pot fi vazute in expozitiile permanente ale muzeului. La fel ca si in celelate cazuri, se plateste accesul la expozitiile temporare.

6. The National Gallery – aproape fiecare scoala europeana de arta este reprezentata in colectia de peste 2200 de lucrari din National Gallery! Din pacate, la fel ca si la V&A Museum o singura zi nu este suficienta pentru a vedea oferta completa a muzeului. Accesul la expozitiile temporare se plateste, dar expozitiile permanente pot fi vizitate gratuit.

7. National Maritime Museum, Queen’s House si Royal Observatory(fondat in 1675 de catre regele Charles al II-lea) – daca ati ajuns in Marea Britanie, tara cu traditie navala si una dintre cele mai mari puteri maritime, nu puteti rata National Maritime Museum. In Queen’s House, pe langa altele, veti vedea o colectie care ilustreaza aventurile celebrului Capitan Cook. Intrarea este gratuita pentru majoritatea expozitiilor.

8. Tate Modern – locul unde iubitorii de arta moderna se vor simti la ei acasa, atat datorita colectiilor expuse cat si datorita cladirii in care este gazduita galeria! Iar intrarea este gratuita!

9. Imperial War Museum – Atentie! In acest muzeu sunt expozitii nerecomandate copiilor cu varste sub 14 ani(Sectiunea dedicata Holocaustului) si/sau sub 16 ani(Expozitia “Crime impotriva umanitatii”). In sectiunile de expozitie dedicate primului si celui de al II-lea Razboi Mondial sau Razboului din Afganistan accesul nu este restrictionat in functie de varsta, iar intrarea este gratuita.

10. National Army Museum – o istorie a fortelor armate britanice, de la inceputuri si pana in prezent. Uniforme, soldatei, harti, arme si informatii despre ce inseamna viata pe front. Atentie! Muzeul este in renovare si inchis pana in 2016.

11. Bank of England Museum – Muzeul il gasiti chiar in incinta Bancii Angliei si va prezinta transformarile prin care a trecut banca si sistemul bancar din 1694 pana in prezent, colectii de monede si bancnote, documente privitoare la clientii celebri ai bancii, dar si arme folosite in trecut pentru apararea bancii. Pentru pasionatii de numismatica, probabil ca acest muzeu e o mare bucurie.

12. National Portrait Gallery – Mai e nevoie de descriere? Galeria cuprinde o colectie impresionanta de portrete(picturi, fotografii, caricaturi, desene dar si sculpturi) ale personalitatilor importante din istoria Marii Britanii. Accesul este gratuit.

13. V&A Museum of Childhood – Daca tot am inceput lista cu unul dintre muzeele mele de suflet din Marea Britanie, inchei lista cu un muzeu al copilariei, parte tot a V&A Museum. O colectie impresionanta de jucarii, papusi, casute de papusi, soldatei, jocuri, marionete, din perioada victoriana si pana la celebrele papusi Barbie! 🙂

* Pentru a accesa site-urile acestor obiective, intra pe harta interactiva afisata. Vei gasi acolo toate informatiile de care ai putea avea nevoie.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

1 Response

  1. 28 March 2015

    […] cum ajungeti la Chelsea Flower Show gasiti aici. In legatura cu muzeele, eu am gasit cel putin 13 muzee unde accesul este gratuit. Acum, depinde de ce anume va doriti sa faceti si sa vizitati, precum si de numarul de zile pe care […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.