Vremea in Hurghada in decembrie. Sfaturi pentru a-ti planifica ideal concediul!

vremea hurghada decembrie

Atunci cand vine vorba despre planificarea unei vacante in luna decembrie, una dintre cele mai cautate destinatii de iarna este Hurghada, Egipt. Dar cum este vremea in Hurghada in aceasta perioada si de ce trebuie sa tii cont, atunci cand iti planifici escapada de iarna in aceasta destinatie exotica? Acest articol iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie, pentru a face cea mai buna alegere si pentru a te bucura la maximum de vacanta ta!

Cum este vremea in Hurghada in decembrie?

Decembrie aduce cu sine un climat placut si temperat in Hurghada. Aceasta statiune situata pe malul Marii Rosii ofera conditii ideale pentru cei care doresc sa scape de frigul iernii din Europa. Temperaturile in timpul zilei se situeaza in jurul valorii de 22-25 de grade Celsius, ceea ce face posibile plimbarile relaxante pe plaja si baile in mare. In schimb, noaptea poate fi mai racoroasa, cu temperaturi care scad la aproximativ 14-17 grade Celsius. Asadar, este recomandat sa ai la tine si cateva haine mai groase, pentru serile mai reci.

De ce sa alegi Hurghada in decembrie?

Preturi accesibile

Unul dintre principalele avantaje ale vizitei in Hurghada in luna decembrie este faptul ca preturile pentru cazare si activitati sunt mult mai accesibile decat in sezonul de varf. Poti beneficia de reduceri substantiale la hoteluri de lux si la pachetele all-inclusive.

Clima placuta

Cu temperaturi moderate si soarele stralucind pe cer, poti sa te bucuri de plaja si de activitati acvatice, intr-un mediu confortabil.

Scufundari in Marea Rosie

Hurghada este cunoscuta pentru recifele sale de corali spectaculoase si pentru biodiversitatea bogata a Marii Rosii. Decembrie este momentul ideal pentru scufundari, deoarece apa este clara, iar vizibilitatea este excelenta.

Evitarea aglomeratiei

Intrucat decembrie este parte a unui sezon mai linistit in Hurghada, vei putea evita multimile de turisti si te vei bucura de o atmosfera mai relaxata.

vremea hurghada decembrie

Sfaturi pentru a-ti planifica in mod ideal concediul

Rezerva cu anticipatie

Pentru a beneficia de cele mai bune oferte la cazare si la zboruri, este recomandat sa iti rezervi vacanta cu cateva luni inainte. Astfel, vei putea profita de reduceri si promotii speciale.

Exploreaza atractiile locale

Nu uita sa explorezi atractiile locale, cum ar fi orasul vechi Hurghada, cu pietele sale autentice si restaurantele traditionale.

Asigura-te ca ai echipamentul potrivit pentru scufundari

Daca intentionezi sa faci scufundari, asigura-te ca ai echipamentul necesar sau ca poti inchiria echipament de inalta calitate in statiune.

Respecta cultura locala

Egiptul are o cultura bogata si traditii unice. Asigura-te ca respecti obiceiurile locale si incearca sa inveti cateva cuvinte de baza in limba araba, pentru a putea sa comunici cu localnicii.

Asigurare de calatorie

Nu uita sa iti inchei o asigurare de calatorie, pentru a te proteja in caz de imprevizibil.

In concluzie, vacanta in Hurghada in decembrie poate fi o experienta minunata, cu temperaturi placute, preturi accesibile si oportunitati de a descoperi frumusetea Marii Rosii. Cu putina planificare si pregatire, poti sa-ti transformi escapada de iarna intr-o amintire de neuitat.

Intrebari frecvente

1. Care sunt cele mai bune activitati de facut in Hurghada in decembrie?
In decembrie, poti face scufundari, excursii in desert, vizite la templele antice si te poti bucura de plaja.

2. Cum este viata de noapte in Hurghada in aceasta perioada?
Hurghada ofera o viata de noapte animata, cu restaurante, cluburi si baruri deschise pana tarziu.

3. Ce moneda ar trebui sa folosesc in Hurghada?
Moneda oficiala este lira egipteana, dar dolarii americani sunt, de asemenea, acceptati in multe locuri.

4. Este sigur sa calatoresc in Hurghada in decembrie?
Da, Hurghada este o destinatie turistica sigura, dar este intotdeauna bine sa fii atent la sfaturile locale si la conditiile de calatorie.

5. Pot face excursii in imprejurimile Hurghadei in aceasta perioada?
Da, poti participa la excursii in desertul Sinai sau in orasul Luxor, pentru a explora istoria si cultura Egiptului antic.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.