Zakynthos, doua excursii optionale pe care e pacat sa le ratezi

Ce excursii optionale sa alegi in Zakynthos si de ce?

Exista multe oferte si posibilitati de a explora insula Zakynthos sau imprejurimile. Exista insa doua excursii optionale in Zakynthos pe care e pacat sa le ratezi deoarece te vor ajuta sa decizi mai usor asupra locurilor pe care ai dori sa le vizitezi in liniste. Acum, pentru ca eu am plecat acolo prin intermediul BJR Vacante am incercat programele oferite de agentie si dupa o zi de studiat oferte m-am bucurat de alegerea facuta.

Am avut 4 excursii optionale puse la dispozitie de tur-operator:

turul insulei pe mare(32€/adult, 17€/copii 2-12 ani);

turul insulei cu autocarul(32€/adult, 17€/copii 2-12 ani);

Kefalonia, cea mai mare insula din Marea Ionica(52€/adult, 36€/copii 2-12 ani);

Insula Testoaselor(37€/adult, 20€/copii 2-12 ani).

Agentiile din Laganas ofereau si excursii de o zi in Olympia(dupa negociere am ajuns la 40€/adult) si diverse variatiuni ale excursiilor de mai sus.

Dupa ce am studiat toate ofertele ne-am oprit la primele doua.

Croaziera in jurul insulei

Turul insulei pe mare a fost asigurat de Cavo Grosso si desi la alte agentii din Laganas poate fi gasit si la 20€/persoana exista cateva mici diferente care conteaza.

1. Esti luat din fata hotelului asa ca nu trebuie sa te grabesti cu micul dejun pentru a ajunge la nu stiu care statie de autobuz sau la nu stiu care restaurant stabilit ca loc de intalnire si plecare. Iar dupa o zi extenuanta esti adus inapoi la hotel.

2. In cazul in care sunteti cu copiii, acestia vor fi incantati sa se plimbe cu o nava… de pirati! 🙂

3. Fiind organizata de tur-operatorul roman, ai asistenta turistica in limba romana.

Si acum diferentele care nu m-au facut sa regret ca am platit mai mult:

1. Vasul nostru a ajuns primul la toate plajele. Ai astfel o mai buna vedere asupra superbelor plaje goale.

2. Locurile de oprire pentru baie difera. Noi am avut trei opriri pentru baie, la Xygkia, bineinteles la faimoasa Navagio Beach sau Golful Epavei si apoi la spectaculoasele Keri Caves. Cei care au optat pentru excursia cu 20€ oferita de Pelargos Tours au oprit pentru baie la Navagio, Marathias Beach si Mavratzi Beach. Dar aceste opriri difera de la o agentie la alta. In plus aceste opriri sunt conditionate si de vreme. Dar orice ai alege, pana la urma tot iti va fi mai usor sa iti dai seama la ce plaje merita sa te intorci! 😉

As mai putea adauga aici faptul ca piratii, capitanul si ghidul, pe parcursul deplasarii intre punctele de interes s-au straduit sa ne umple timpul intr-un mod cat mai placut :).  Ba chiar si muzica aleasa se potrivea de multe ori cu peisajul.

Ne-pregatim-sa-cunoastem-piratii

Ne pregatim sa cunoastem piratii! 🙂

Zante Town

Zante Town

Coasta-estica

Coasta estica Zakynthos

Blue Caves

Blue Caves

Intrecere

Cine ajunge primul la Navagio Beach? 🙂

coasta-Zakynthos

Coasta stancoasa a Zakynthosului

Parasim-Navagio-Beach

Parasim Navagio Beach

Si altii asteapta! @Navagio Beach

Si altii asteapta! @Navagio Beach

Turul insulei cu autocarul

Turul insulei cu autocarul este o buna ocazie de a cunoaste interiorul insulei si cateva dintre indeletnicirile localnicilor. Pe langa satele traditionale de munte prin care am trecut, am oprit la:

fabrica de ulei de masline Aristeon, o micuta afacere de familie si muzeu, unde veti putea degusta/cumpara mai multe tipuri de ulei de masline si vi se va explica procesul de fabricare;

Biserica Sfintei Mavra, despre care se spune ca ar fi salvat-o pe Regina Olga de la naufragiu. In semn de recunostinta Regina Olga si-a taiat parul si a donat toate bijuteriile pe care le avea la ea acestei biserici care a fost afectata de un puternic incendiu in 2005 si inca se afla in restaurare.

Exo Chora pentru avedea maslinul despre care se spune ca ar avea 2000 de ani;

Manastirea Anafonitria, o manastire de secol XV si cea mai veche din Zakynthos. Sub dominatie venetiana, manastirea a fost cedata Arhiepiscopului de atunci Dionisio Siguoro, care a devenit pustinic aici pana la moartea sa cand a fost declarat sfant.

Navagio, de data aceasta pentru a vedea plaja de sus

– portul Agios Nikolaos de unde am mai pornit inca o data catre Blue Caves(optional 7€/persoana) cu o barca mai mica de data asta. Din pacate, vremea nu a tinut cu noi si nu am putut opri pentru baie.

crama de vinuri Callinico, la fel o afacere de familie si muzeu;

dealul Bohali pentru o panorama a orasului Zante.

fabrica de ulei de masline Aristeon

Fabrica de ulei de masline Aristeon

Sf-Mavra

Biserica Sf. Mavra

printre-dealuri-in-zakynthos

Peste dealuri apare marea!

exo-chora-cel-mai-batran-maslin-din-zakynthos

Exo Chora, un satuc de munte unde se spune ca exista cel mai batran maslin din Zakynthos.

Manastirea Anafonitria

Manastirea Anafonitria

crama-callinico

Crama Callinico

Navagio-Beach

Navagio Beach

Bohali Hill Zante Town

Zante Town vazut de pe dealul Bohali.

Ghidul nostru, Alice, ne-a oferit o gramada de informatii interesante si bine documentate despre Grecia si Zakynthos.

Insula are foarte multe locuri care merita vizitate, de aceea va recomand sejururile de 14 zile. Noi am avut doar 6 zile pline la dispozitie, motiv pentru care au ramas multe locuri neexplorate.

Poate va intrebati de ce nu am optat si pentru celelalte excursii optionale? Kefalonia e o destinatie minutata care nu merita comasata intr-o zi. Apoi in concediu vrei sa te si relaxezi, sa profiti de soare si mare, iar aceasta excursie implica prea multa alergatura si nicio oprire pentru baie. Din aceleasi considerente nu am optat nici pentru Olympia.

In cazul Insulei Testoaselor, pretul a fost cel care a contat. In Laganas vei gasi aceasta excursie la 10€, 15€ sau 20€(Insula Testoaselor+Keri Caves), in functie de timpul pe care dotriti sa il petreceti acolo. Apoi pentru a vedea celebrele testoase Caretta-Caretta depinde si perioada anului. Broastele testoase fertile vin in Golful Laganas in martie, pentru a depunde oua si pleaca la sfarsitul lunii august. Desigur, puteti opta pentru aceasta excursie si in septembrie, in cazul in care vreti sa va bucurati de plaja de acolo. In cazul nostru, dupa ce datorita croazierei, am vazut insula care are o forma de testoasa – de aici si denumirea – am decis sa nu o adaugam pe lista de prioritati.

Ponturi:

– verificati daca aveti masa si bauturi incluse in pretul excursiilor pentru a sti cati bani sa luati suplimentar la voi

– chiar daca nu ati mai practicat snorkelingul, luati-va ochelari si tub, e pacat sa ratati frumusetile de sub apa! Le puteti lua din orice statiune chiar mai ieftin decat din Romania.

– neaparat luati-va un aparat foto subacvatic unifolosibil! Costa in jur de 5 euro. Am aflat si eu pontul asta abia dupa ce m-am intors. 🙁

– in turul insulei cu autobuzul, chiar daca intratile la obiective sunt in mare parte gratuite, vor exista si opriri speciale la magazine de suveniruri, deci asigurati-va ca aveti ceva bani la voi 🙂

– vedeti care va fi traseul exact, pentru a va putea orienta pe care parte sa va gasiti locuri. Daca alegeti aceeasi croaziera ca si noi, cu plecare din Zante Town spre Blue Caves, Navagio, Laganas, incercati sa gasiti loc pe partea stanga. 😉

Nota: Eu am fost in Zakynthos in perioada 22-29 septembrie 2014. Preturile din articol sunt cu titlu informativ si e posibil ca in 2015 sa nu mai fie valabile.

Ofertele First Minute Zakynthos 2015 au aparut deja si pentru orice nelamuriri iti stau la dispozitie. 🙂

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

3 Responses

  1. Alex says:

    As vrea sa mai adaug la acest articol faptul ca puteti inchiria o barca din Laganas, de preferat dimineata, sa va plimbati in jurul insulei pana seara, este o experienta foarte interesanta mai ales pentru cei care nu au “condus” pana acum o barca cu motor. In acel golf (Laganas) puteti face snorkeling si puteti inota alaturi de broastele testoase uriase.

  1. 15 October 2014

    […] Croaziera in jurul insulei Zakynthos e perfecta pentru a vedea plajele la care merita sa ajungi, iar turul cu autocarul pe insula iti va fi util pentru a cunoaste mai bine starea drumurilor. Ca regula, vestul insulei e pentru panorame si sate de munte iar estul pentru plaje. Iti mai spuneam si ca iti recomand sejururile de 14 zile Zakynthos, tocmai pentru a avea timp suficient sa vezi tot ce e de vazut si sa te si bucuri  in tihna. […]

  2. 10 May 2015

    […] Spre dupa-masa, am pornit prin statiune sa aflam mai multe informatii despre excursiile optionale care se organizeaza. Dar despre asta, am vorbit mai in detaliu in acest articol – Zakynthos, doua excursii optionale pe care e pacat sa le ratezi. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.