Turcia sau Grecia? Descopera destinatia in care vei trai negresit vacanta vietii tale

turcia sau grecia

turcia sau grecia

Turcia sau Grecia?” – asta e dilema multor romani atunci cand trebuie sa aleaga vacanta pentru vara aceasta. Ambele destinatii sunt renumite pentru ofertele avantajoase de pret, conditiile excelente si peisajele fascinante, asa ca nu e de mirare ca raspunsul devine unul dificil.

Preferate de romani, ambele destinatii te asteapta cu plaje cu nisip fin, ape turcoaz, mancaruri savuroase si o multime de activitati care sa-ti transforme sejurul intr-unul de neuitat. Cultura specifica fiecarei tari este ”cireasa de pe tort” si motivul pentru care multi dintre cei care au fost deja in vacante aici isi doresc sa revina, an de an.

Turcia sau Grecia? Iata ce are fiecare tara de oferit turistilor!

Turcia sau Grecia – acesta este unul dintre cele mai vechi ”razboaie”. O lupta care se duce nu cu arme de foc, cu sulite si spade, fiind o lupta a frumosului, relaxarii si bunei-dispozitii. Un ”razboi” asezonat cu mancaruri gustoase si bautura care sa anime atmosfera.

turcia sau grecia

turcia sau grecia

3 motive sa alegi Grecia pentru vacanta ta viitoare

Renumita pentru ruinele sale antice, Grecia mai este cunoscuta si sub numele de ”leaganul civilizatiei europene”. Indiferent de destinatia din Grecia pe care o vei alege, vei descoperi dovezi istorice care te vor impresiona si care te vor face sa simti, pentru cateva momente, ca te-ai intors in timp. Va fi suficient sa mergi in centrul statiunilor sau al satucurilor pescaresti si vei descoperi o cultura deosebita, de care te vei indragosti instantaneu. Iata alte 3 motive care fac din aceasta destinatie de vacanta una aparte:

  • atmosfera – dincolo de peisaje, mancare sau preturile avantajoase, un atu incontestabil al acestei tari il reprezinta energia locuitorilor si atmosfera inconfundabila in care te ”scufunzi” inca de la primul pas in tara. Grecii sunt primitori si calzi, iar ospitalitatea lor va oferi o aroma speciala vacantei tale. Indiferent ca vei merge la plaja, la restaurant sau oriunde altundeva, grecii te vor intampina cu un zambet larg si o vorba buna. In restaurante, ori de cate ori le vei trece pragul, acestia te vor astepta cu un pahar rece de apa, iar la final te vor rasfata cu un desert traditional, servit din partea casei;

  • mancarea – pana si preparatele banale, precum clasica salata de rosii, in Grecia, au o aroma aparte. Souvlaki, Gyros, Mousaka, Tyropita sau Galaktoboureko sunt doar cateva dintre preparatele care te vor convinge ca grecii au cele mai bune mancaruri din Europa;

  • clima – indiferent ca vei alege sa mergi vara, in plin sezon, sau iarna, Grecia va fi oricand o alegere perfecta deoarece clima este una blanda, iar iarna, una calda. Incepand din luna februarie, Grecia se imbraca in haine de sarbatoare, iar primul de pe lista este carnavalul din Rethymno. In perioada Pastelui, orasele sunt decorate cu luminite, au loc slujbe bisericesti, iar pe stradute vei fi ispitit de mirosul de cozonac grecesc proaspat scos din cuptor. Vara, atmosfera de sarbatoare atinge apogeul, gratarele sfaraie de parca-si ”canta” propria melodie, in timp ce tavernele rasuna cu muzica traditionala, iar scenele cu dansuri grecesti sunt nelipsite.

3 motive sa alegi Turcia in viitoarea ta vacanta

Turcia este o tara cu o istorie bogata si peisaje mirifice, care are foarte multe de oferit vizitatorilor sai. Obiectivele istorice sunt numeroase, iar, daca iubesti vacantele in care sa strabati locurile la picior, atunci nu vei regreta ca ai ales aceasta tara ca destinatie pentru vacanta ta. Iata alte 3 motive care te pot face sa inclini balanta inspre alegerea unei vacante in Turcia:

  • serviciile si facilitatile oferite de resorturi – 90% dintre resorturile din Turcia sunt clasificate oficial la 5 stele. Acestea sunt amplasate, de regula, pe plaja si au zona de plaja privata cu sezlonguri gratuite. In Turcia, exista o traditie veche in ceea ce priveste conceptul all inclusive, iar acest lucru o face o destinatie extrem de atractiva pentru familiile cu copii si turistii care isi doresc un concediu cu relaxare, care sa le ofere totul la indemana;

  • parcare – spre deosebire de Grecia, in Turcia parcarea este gratuita pentru turistii care vin cu masina. In general, se gasesc locuri deoarece majoritatea turistilor aleg sa mearga in vacanta cu avionul;

  • shopping – Turcia este cunoscuta ca o destinatie de shopping, spre deosebire de Grecia, unde preturile nu sunt neaparat avantajoase. In apropierea marilor orase si statiuni din Turcia, vei gasi outlet-uri cu preturi foarte avantajoase. Odata ajuns in Istanbul, nu poti sa nu faci o vizita in celebrul bazar turcesc. Daca iubesti shoppingul si iti doresti sa te intorci din vacanta cu garderoba schimbata, atunci trebuie sa stii ca negocierea este o traditie in Turcia.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.