Magia Craciunului in Praga

sursa: www.blogvacanta.blogspot.com

Magia Cehiei este accentuata de ingredientul cheie…Targul De Craciun. El lumineaza centrul orasului si atrage turisti din intreaga lume. Pietele sunt aglomerate tot timpul, indiferent de frigul de afara. Acesta se desfășoară anual între 1 decembrie-6 ianuarie.


Punctele principale ale târgului sunt Piața Veche și Piața Viaceslav. Targul de Craciun din Praga are ca si elemente principale căsuțele din lemn decorate cu mii de lumini, unde se gasesc o sumedenie de suveniruri (păpuşi traditionale cehe, cristale de Boemia, decoraţiuni de Crăciun, jucării, bijuterii, ceramica).

sursa: www.calator.org

Tot aici, copii vor fi foarte încântați să descopere țarcurile special amenajate în care vor putea mângâia oi, capre și măgăruși. Foarte aproape de acest staul, tot pentru copii, se organizează în fiecare an teatre de păpuși și workshopuri de cadouri și decorațiuni de Crăciun. In această piață veti putea admira bradul împodobit ce creează o imagine spectaculoasă în decorul medieval praghez.

sursa: www.triumph-int.ro

Iata ce pot sa-ti recomand sa vizitezi daca ai ajuns la Praga:

sursa: www.origotravel.ro

Ceasul Astronomic, este cea mai interesanta caracteristica a exteriorului si dateaza din anul 1410. El se afla in partea dreapta a principalului portal in stil gotic. Aceasta minunata capodopera durabila are doua fete: calendarul care se misca o data pe zi, de cate ori orologiul (de deasupra) marcheaza miezul noptii si semnele zodiacale si peisajele rurale au fost realizate de Josef  Manes, in anul 1864.

sursa: www.vacanta-eurotrips.ro

Piata Wenceslas este linia de demarcatie intre Vechiul Oras si Noul Oras. In stanga si in dreapta se afla artere de circulatie largi, pentru trecatorii care urmeaza linia zidurilor orasului medieval.

sursa: www.eurotrips.ro

Podul Carol a fost si ramane principala legatura intre cele doua parti ale orasului, chiar si in zilele noastre. Este o oaza de liniste, pigmentata de turistii si artistii stradali.

sursa: www.mara-tour.ro

Catedrala Sf. Vitus (Chram svateho Vita) este cea mai mare si cea mai importanta catedrala din Republica Ceha si este unul din cele mai impresionante exemple de arhitectura gotica.

sursa: www.captaintravel.ro

Teatrul National din Praga (Narodni divadlo) este o cladire impresionanta neo-renascentista. A fost construita intre anii 1868-1881 cu banii donati de cetatenii cehi. Daca esti un iubitor de arta, trebuie neaparat sa te delectezi cu o piesa de teatru.

sursa: www.portalturism.com

Gradina Zoologica din Praga este una din cele mai mari gradini zoologice din Europa, o vizita aici fiind cu adevarat o experienta  de neuitat. Aveti grija la semnele cu “Sa nu pierdeti” – Don’t miss, unde veti gasi un program cu cele mai importante evenimente care au loc in cadrul gradinii pe parcursul zilei.

sursa: www.cantecel.wordpress.com

Parcul Letna
Gradina Botanica din Praga

sursa: www.panoramio.com

Muzeul Comunismului

sursa: www.prague.fm

Muzeul Kafka
Cartierul evreiesc
Palatul Schwartzenberg

sursa: www.infotour.ro

Powder Tower
Te poti bucura de o panorama superba asupra orasului Praga

sursa: www.turism.bzi.ro

Dacă eşti un gurmand, atunci la Praga te vei simţi ca şi cum ai ajuns în Rai. Porţiile de mâncare sunt imense şi foarte săţioase. Problema este că restaurantele din centrul istoric, aflate pe străzile principale au preturi puţin cam piperate. De aceea este indicat să mergi să mănânci la tavernele sau restaurantele de pe străduţele secundare, unde se servesc preparate la fel de gustoase.

sursa: www.targturism.bzi.ro

Cele mai multe locuri din centrul Pragăi au zone contorizate cu taxe între 30 CZK şi 120 CZK pe oră (sau puteţi obţine un permis de parcare pe termen lung). Sunt câteva parcări auto lângă staţiile de metrou, plus parcările subterane. Pentru a reduce aglomeraţia din oraş, există parcări Park&Ride la periferiile orasului (la următoarele staţii de metrou: Linia A: staţia Skalka; Linia B: staţiile Zlicin, Nové Butovice, Palmovka, Rajská Zahrada, Cerny Most; Linia C: staţiile Nádrazí Holesovice, Ládví, Opatov). Taxa de parcare în aceste locuri este mult mai mică decât taxa din oraş; fiind de doar 10 CZK nelimitat, iar parcările sunt garantate.
Praga e un oraş compact, ideal pentru a fi strabatut pe jos. Toate atractiile si pietele sunt la mai putin de 10 minute de mers una fata de alta. Intrarea in piete este gratuita.

sursa: www.evz.ro

  Nu refuzaţi un city-break la Praga, iata aici cateva variante!

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ramona Padurean

Ramona Padurean

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.