Barcelona, orasul celor 3 lumi

cover photo 2

Barcelona, capitala Cataluniei sau capitala armoniei te primeste cu bratele deschise in orice anotimp ai merge sa gusti din frumusetea, farmecul si armonia ei.

Sa il numim un oras al armoniei sau oare al culturii? Poate ca ambele atribute i se potrivesc. Cert este ca aici se impletesc desavarsit cultura, moda si romantismul.

Dupa cateva zile petrecute la Barcelona vei realiza ca dragostea se simte la ea acasa, istoria imbratiseaza modernul mangaindu-l asa cum valurile marii imbratiseaza plajele largi cu nisip fin si auriu.

Merita sa petreci cateva zile la Barcelona? Cu siguranta ca da. Ceea ce o face acest oras unic este ca geniul unor oameni inspirati ca si Gaudi sau Picasso este viu si se face simtit in viata acestui oras, fara a deranja lumea moderna si de basm a lui Messi si a teatrului de fotbal de pe Camp Nou.

Cu siguranta este un oras pentru toate gusturile avand plaje late cu nisip fin, parcuri mari asezate pe coline, istorie si cultura bine intretinute, restaurante rafinate si nu in ultimul rand o echipa de fotbal cu o istorie si un present rasunator.

Daca iti organizezi din timp city break-ul cu siguranta nu o sa iti para rau.

Mai jos ai cateva sfaturi pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand mergi la Barcelona:

  • Planifica-ti dinainte ce locuri/muzee vrei sa vizitezi si cumpara biletele online;
  • Ia cu tine incaltaminte confortabila vei merge mult pe jos avand in vedere ca de la un obiectiv la altul poti ajunge mergand pe jos;
  • In functie de perioada in care mergi ia-ti costumul de baie (it is a must);
  • Foloseste metroul pentru orice deplasare vrei sa o faci. Ajungi oriunde repede;
  • Savureaza fiecare moment din calatoria ta.

Profitand de o vacanta de Pasti, prelungita, am plecat din Timisoara pe aerportul Barcelonei El Prat si ne-am intors pe Timisoara la recoamdarea colegilor de la ticketing. Pentru cazare am rezervat un apartament aproape de plaja, la Alcam Vila Olimpica.

Ce poti face la Barcelona?

In prima zi am mers in recunoastere si am realizat ca nu putem intra nicaieri fara bilete cumparate online. Asa cum croitorul are haina rupta, electricianul becuri arse neschimbate si noi prinsi de sarbatori ne-am facut lectiile “in clasa”, la fata locului. Ne-am mobilizat si am cumparat biletele online pentru ceea ce am vizitat.

  1. La Rambla una dintre cele mai frumoase strazi pietonale din Barcelona unde poti gasi suveniruri grozave, te poti plimba admirand vitrinele cu prajituri sau tapas, ajungand la finalul strazii la monumentul ridicat in cinstea lui Columb, unde este si portul din Barcelona.La-Rambla
  2. Casa Batlo si Mila sunt niste capodopere ale lui Gaudi, unul din cei mai mari arhitecti ai lumii si cu siguranta cel mai mare arhitect al Barcelonei.Casa Milla & Batlo
  3. Sagrada Familia; locul in care revelatia se imbina intrun mod desavarsit cu creatia si geniul.Sagrada Familia
  4. Parc Guel este un loc in care poti sa te plimbi admirand geniul arhitectural al lui Gaudi dar si privelistea si talentul celor care canta sau danseaza flamenco in parc.

Parc Guel 1

“The straight line belongs to men, the curved one to God.” – Antoni GaudiParc Guel 2

        5. Camp Nou un loc pe care nu doresti sa il ratezi, mai ales daca iubesti fotbalul. Ca o mica surpriza, ni s-a prezentat noul proiect al stadionului Camp Nou: “Nou Camp Nou”.

Camp nou

Camp nou 2

      6. Palau de la Musica Catalana, Arcul de Triumf si Catedrala Barcelonei

Palau de musica catalana, arc, catedrala BCN

 7. Pentru cei carora le place sa experimenteze si cultura culinara a orasului va garantez ca veti fi satisfacuti din plin daca vizitati La Boqueria.

Food Barcelona

 Va doresc sa simtiti si sa experimentati din plin cele 3 lumi: lumea culturii, a gastronomiei si a mondenilor.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.