7,5 motive pentru care merita sa profiti de reducerile Early Booking

Eraly Booking

Daca pana acum 4-5 ani tendinta romanilor era sa-si achizitioneze vacantele cu putin timp inainte de plecarea in concediu, asteptand reducerile Last Minute, ma bucur sa pot spune ca acum turistii romani au inteles de ce nemtii, de exemplu, isi cumpara vacantele cu un an inainte.

Noi romanii, ca turisti, inca nu am ajuns la aceasta performanta, insa din ce in ce mai multi au inteles ca rezervand din timp, pe langa faptul ca se bucura de cea mai buna calitate, obtin si reducerile asteptate si mai castiga o serie de beneficii pe care nu le-ar avea daca ar astepta pana in ultimul moment, evitant in acelasi timp si o serie de riscuri.

Iata mai jos 7,5 motive pentru care merita sa iti rezervi din timp vacanta:

1. Reducerile First Minute / Early Booking sunt semnificative, ajungand sa economisesti pana la 45% din tariful unui pachet turistic.

Ofertele cu reducere Early Booking pentru vara 2015 au inceput sa apara in iunie de la touroperatorii germani si in septembrie de la touroperatorii romani. Reducerile la un pachet de vacanta ajung pana la 45%, uneori chiar si mai mult. Cumparand din timp economisesti o suma importanta de bani pe care o poti cheltui in concediu sau poate chiar sa iti planifici o a doua excursie – de exemplu un City Break.

2. Daca iti rezervi din timp vacanta, nu culegi, ci alegi.

La momentul aparitiei ofertelor cu reducere Early Booking exista o gama foarte variata de produse, toate disponibile. Ai astfel libertatea de a alege perioada, destinatia, hotelul, chiar si tipul de camera dorit cu confirmare imediata. Daca astepti reducerile Last Minute, vei fi nevoit sa culegi din ceea ce nu au vrut altii. Hotelurile ramase vor fi printre cele mai scumpe, asadar chiar daca vei avea o reducere Last Minute de 45%, suma de bani platita va fi mult mai mare decat cea pe care ai fi platit-o pentru un hotel similar sau chiar mai bun cu cateva luni inainte cand ai fi avut posibilitatea sa alegi. Daca doresti sa pleci in concediu in varf de sezon, mai mult ca sigur ca nefacand rezevarea din timp nu vei mai avea nici o sansa sa gasesti locuri disponibile, sau vei gasi doar pe locurile de cazare pe care altii nu le-au vrut. Cele mai bune si ieftine oferte se vand rapid!

3. Facand rezervarea cu multe luni inainte de plecare, ai mai mult timp pentru informare si planificare.

Cand iti faci rezervarea cu cateva luni inainte de plecare, iti va face placere sa iti ocupi timpul liber planificandu-ti in detaliu vacanta. Vei avea timp sa te documentezi asupra obiectivelor turistice si a locurilor pe care doresti sa le vezi, sa culegi tipsuri despre ce mancaruri sa incerci, ce excursii optionale sau activitati poti face, pentru ca vacanta ta sa fie una cu adevarat reusita.  Facand rezervarea in ultimul moment, nu vei avea timp de planificare, fiind prins cu ultimele pregatiri de plecare, iar cand vei ajunge la destinatie, nestiind ce poti vedea, ce poti face, vei alege acele activitati care ti se recomanda la fata locului si nu ceea ce pe tine te pasioneaza si ti-ar aduce bucurii.

4. Riscul de a te confrunta cu o situatie de overbooking este foarte scazut, aproape de 0.

Daca iti faci rezervarea din timp, cazarea ta este garantata, pentru ca majoritatea ccamerelor promovate in ofertele Early Booking sunt platite de touroperatori inainte de a le scoate la vanzare. Daca iti faci rezervarea in ultimul moment, pot aparea suprapuneri de rezervari la hotel, mai ales in varf de sezon. Astfel exista riscul de a te confrunta cu neplacuta problema a overbookingurilor (suprarezervari), fiind nevoit sa accepti un alt hotel similar sau, si mai grav, chiar sa renunti la vacanta dupa ce ai ajuns acolo.

5. La pachetele cu autocarul vei avea cele mai bune locuri.

Toti turistii isi doresc sa ocupe locurile din fata autocarului, dar trebuie sa stii ca locurile in autocar se repartizeaza in ordinea inscrierilor. Asadar, doar daca iti faci rezervare din timp, vei fi printre primii in autocar. Daca iti faci rezervarea in ultimul moment ai toate sansele sa ocupi ultimele locuri in autocar, chiar si pe ultima bancheta. La un drum de peste 10-12 ore, nu e prea placut…nu?

6. Platesti in cate rate doresti.

Rezervand din timp, vei plati un avans minim (de obicei 30%) in momentul rezervarii, iar diferenta o vei putea plati in cate rate doresti pana in ultima luna inainte de plecare sau pana la expirarea termenului de Early Booking. Facandu-ti rezervarea in ultimul moment, nu numai ca platesti mai mult, dar trebuie sa si platesti toti banii odata.

7. Daca pleci cu grupul tau de prieteni, vei gasi mai multe oferte cu camere disponibile pentru voi toti.

Cand se lanseaza pe piata ofertele Early Booking disponibilitatea camerelor este mare. Cu cat inaintam in timp spre data de plecare, vei gasi cate o camera – doua la hotelurile care au mai ramas disponibile. Astfel, daca sunteti un grup mai mare, si aveti nevoie de mai multe camere la acelasi hotel, va fi foarte dificil sa gasesti o varianta disponibila care sa fie pe placul tuturor.

7.5 Viata e mai frumoasa cand stii ca te asteapta urmatorul concediu.

Pentru majoritatea oamenilor, vacanta este cel mai asteptat moment al anului. Inainte sa pleci in concediu te gandesti numai la el, dupa ce te-ai intors vorbesti cu bucurie cum l-ai petrecut si incepi deja sa il planifici pe urmatorul. Iar cand ai planificat deja urmatorul concediu, cand ti-ai alocat deja bugetul si ai platit avansul, nimic nu mai te poate intoarce din drum. Poti sa visezi linistit la vacanta minunata care te asteapta iar asta iti da puterea sa lucrezi linistit si cu spor pana la data plecarii.

(sursa foto: http://izhevsk.ru/forum_light_message/47/3926602-m29028455.html)

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ramona Padurean

Ramona Padurean

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.