Plaje de care trebuie sa te bucuri in Zakynthos. Plus alte locuri unde merita sa faci o baie

E pacat sa ajungi pe o insula in Grecia si sa ramai doar pe o singura plaja.

Croaziera in jurul insulei Zakynthos e perfecta pentru a vedea plajele la care merita sa ajungi, iar turul cu autocarul pe insula iti va fi util pentru a cunoaste mai bine starea drumurilor. Ca regula, vestul insulei e pentru panorame si sate de munte iar estul pentru plaje. Iti mai spuneam si ca iti recomand sejururile de 14 zile Zakynthos, tocmai pentru a avea timp suficient sa vezi tot ce e de vazut si sa te si bucuri  in tihna.

Pentru a descoperi insula iti recomand sa inchiriezi o masina. Exista si varianta mijlocului de transport in comun, insa e greu sa te bazezi pe  programul autobuzelor. Biletul pentru autobuz te va costa 1.6€ si il vei achita soferului. Pentru a afla programul autobuzelor cel mai bine te interesezi la receptia hotelului la care esti cazat. Acesta variaza in functie de sezon asa ca dupa ce te vezi in autobuz e bine sa discuti si cu soferul pentru a afla programul mai mult sau mai putin exact. O alta solutie ar fi taxiul. Din Laganas pana in Zante Town, de exemplu, cursa te costa 15€. Noi am ales sa inchiriem o masina. Preturile variaza si aici in functie de tipul de masina. Noi am ales un Suzuki Jimny care ne-a costa cu asigurare cu tot 55€/zi, iar benzina pentru 2 zile ne-a costat 25€. Ah, am primit si o harta cu sugestii de circuite. ATV-urile va costa intre 15-20€/zi si scuterele la fel.

Sa revenim acum la plaje si la locurile unde merita sa faci macar o baie…

1.  Navagio Beach

Prima pe care nu ai voie sa o ratezi e Navagio Beach, la care nu vei putea ajunge decat de pe mare. Ai grija ca ziua in care optezi pentru o croaziera pana aici sa fie una frumoasa, altfel s-ar putea ca nava sa nu poata acosta. Plaja Navagio a devenit cunoascuta incepand cu anii ’80 gratie editorului si fotografului Stavros Marmatakis. Nava esuata aici, “Panagiotis”, se ocupa de contrabanda cu tigari si alcool iar de atunci Golful Spirili e cunoscut drept Golful Naufragiului sau Navagio Beach. Cu siguranta l-ai vazut in imagini, pentru ca a devenit rapid una dintre cele mai reprezentative imagini pentru promvarea plajelor din Grecia. De fapt, datorita acestui naufragiu, plaja a urcat rapid in topul celor mai frumoase plaje ale lumii.

Navagio Beach

Navagio Beach

Navagio Beach

Navagio Beach

Navagio Beach

Navagio Beach

 

2.  Blue Caves(Pesterile Albastre)

Noi din pacate am prins vreme proasta si nu ne-am putut bucura de baie, dar daca ajungi acolo neaparat sa ai si echipamentul de snorkeling pregatit.

Blue Caves

Blue Caves

Blue Caves

Blue Caves

3.  Keri Caves

Unul dintre locurile mele preferate. Pot spune ca m-am bucurat mai mult de baie aici decat la Navagio. E minunat sa inoti prin pestera iar peisajul de sub apa e spectaculos.

jump

4. Gerakas Beach

Plaja mea preferata! Se afla pe peninsula Vassilikos, inclusa in intregime in Parcul National Marin din Zakynthos si este una dintre plajele preferate de testoasele Caretta- Caretta pentru a depune oua. Tot aici vei gasi si centre ale unor ONG-uri care se ocupa de protejarea acestor broscute testoase si care iti vor oferi bucuroase informatii despre viata testoaselor. Pe langa nisipul fin, aici mai ai parte de o surpriza… asa numita Vale a Lunii!

Gerakas Beach

Gerakas Beach

Gerakas Beach

Gerakas Beach

Gerakas Beach

Gerakas Beach

Gerakas Beach

Gerakas Beach

5. Dafni Beach

La fel ca si Gerakas Beach si aceasta plaja face parte din zona Parcului National Marin din Zakynthos. Drumul pana aici e destul de anevoios. Personal, daca nu va plac senzatiile tari, nu va recomand sa ajungeti aici cu ATV-ul sau scuterul. Pantele sunt abrupte, drumul neasfaltat in intregime si plin de serpentine. Dar destnatia merita din plin! Aici insa, pentru  a te bucura de plaja trebuie sa respecti cateva reguli pe care ti le vor prezenta voluntarii care se ocupa de aceasta plaja. Exista sezlonguri oferite gratuit, sau mai bine spus in schimbul unei unor cumparaturi de la bar. In cazul in care preferi stai pe nisip, trebuie sa fii atent unde iti asezi prosopul, pentru ca nu ai voie decat in anumite zone pentru a nu deranja zona cuiburilor. Si aici veti descoperi peisaje minunate sapata in stanca!  Merge si aici putin snorkeling! 🙂

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

Dafni Beach

6. Banana Beach

O recomanda toata lumea pentru nisipul fin. Pentru ca va e in drum catre Gerakas, nu o ratati, merita o oprire.

Banana Beach

Banana Beach

Banana Beach

Banana Beach

Banana Beach

Banana Beach

Banana Beach

Banana Beach

7. Plaja de pe Cameo Island Club

Minunata aceasta mica insulita privata de langa Laganas, aparuta in urma cutremurului care a lovit insula in 1953. In special pentru iubitorii de petreceri! Intrarea te costa 4€ si ai inclusa o bautura in acest pret. Plaja e micuta si stancoasa. E bine ca pe langa ochelarii de snorkeling sa iti iei si niste incaltari pentru inot.

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

Cameo Island

8. Xygkia Beach

Care si-a luat numele de la depozitele galbui de sulf care se afla in apele de aici. Aici vei gasi doua plaje micute, una cu pietris si una cu nisip si pietris.

Xygkia Beach

Xygkia Beach

9. Kalamaki si Laganas

Kalamaki pentru cuiburile de Caretta-Caretta si nisipul fin, Laganas pentru ca este una dintre cele mai mari plaje din Grecia, ambele avand nisip fin si ape putin adanci.

Kalamaki Beach

Kalamaki Beach

Laganas

Laganas

Laganas

Laganas

Eu ma opresc cu lista mea aici, desi mai exista cateva plaje minunate in Zakynthos de care imi pare rau ca nu am avut timp sa ma bucur. Lista e insa deschisa 🙂

Ponturi:

In cazul in care vreti sa va inchiriati un ATV cu care sa descoperiti insula, aveti grija sa alegeti unul cat mai puternic, pentru a face fata pantelor numeroase, multe abrupte si serpentinelor.

Ofertele First Minute Zakynthos 2015 au aparut deja si pentru orice nelamuriri iti stau la dispozitie. :)

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

2 Responses

  1. Ovidiu says:

    Plaja noastră preferata din Zakynthos a fost “St Nicholas Beach” (plaja care aparține de http://www.hotelvasilikosbeach.gr/)

  1. 27 June 2015

    […] Mai pe larg despre plajele din Zakynthos am scris in articolul – Plaje de care trebuie sa te bucuri in Zakynthos. Plus alte locuri unde merita sa faci o baie. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.