Unde se afla Cipru? Afla informatii importante despre aceasta destinatie de vis!

unde se afla cipru

unde se afla cipru

Cipru este cu siguranta o destinatie unde fiecare persoana trebuie sa ajunga macar o data in viata. Este vorba despre un loc de o frumusete aparte, cu oameni prietenosi, energie pozitiva, unde poti avea parte de relaxarea de care ai nevoie intr-o vacanta. Nu degeaba tara mai este cunoscuta drept „bijuteria” Marii Mediterane sau „insula iubirii”.

Cand alegi Cipru ca destinatie de vacanta, nu ai cum sa dai gres! Acest loc iti ofera tot ce iti poti dori de la un concediu reusit, de la soare, ape limpezi, natura impresionanta pana la mancarea delicioasa si diversitatea ofertelor pe care le ai la dispozitie.

Insa, inainte de a porni intr-o astfel de experienta, este necesar sa faci un research si sa afli informatii importante pentru o vacanta reusita, lipsita de impedimente si disconfort.

Unde se afla Cipru?

In primul rand, inainte de a rezerva o vacanta, este necesar sa stii unde calatoresti, mai exact. Cipru este a treia insula ca marime si numar de locuitori din Marea Mediterana, dupa Sardinia si Sicilia. Tara se situeaza la sud de Turcia, la 700 km, la doar 100 km de Orientul Apropiat si la 500 km de Egipt.

unde se afla cipru

unde se afla cipru

Clima din Cipru

Destinatia se bucura de o clima mediteraneana calda, cu veri lungi si calde si ierni placute si umede. Cele mai mici temperaturi intregistrate sunt de 17o C, iarna, iar cele mai ridicate ating 31o C, in timpul verii. Incepe sa se faca foarte cald de la inceputul lunii iunie, iar caldura tine pana in octombrie!

Astfel, Cipru poate fi vizitat pe tot parcursul anului, in functie de preferintele fiecaruia. Daca iti doresti ca in vacanta sa te relaxezi, sa stai la plaja, sa te bronzezi si sa te bucuri de caldura, cea mai buna perioada de calatorie este in timpul verii si toamna. In schimb, daca vrei sa scapi de gerul din Romania si sa te bucuri de o vreme placuta, poti vizita Ciprul iarna, cand vremea este destul de buna in timpul zilei, iar noptile sunt placute. Intre cele doua perioade ale anului, primavara, vremea este calda si deja prielnica pentru activitatile pe plaja si in apa. Profita de ofertele afisate AICI si porneste la drum!

Orase principale

Capitala Ciprului si orasul principal este Nicosia, impartita in doua – partea turca la nord si cea greaca la sud. Aici sunt regasite cele mai importante institutii, precum Banca Nationala a Ciprului si diverse centre culturale, cum ar fi muzeul, teatrul etc. Celelalte orase importante pe care le poti vizita sunt: Limassol, Paphos, Larnaca.

Obiective turistice

  • Limassol este locul perfect pentru cei care isi doresc sa se bucure de soare si nisip, dar si de istoria si cultura insulei. Poti vizita celebrul Castel Limassol, Muzeul Medieval din Limassol si Orasul Vechi, care ofera oportunitati de shopping si distractie pe timp de noapte.

  • Paphos, pe langa faptul ca este celebra pentru ca aici s-a nascut Afrodita, este o statiune foarte indragita, care imbina zona cosmopolita cu cea rurala. Aici, te poti bucura de frumuseti naturale impresionante, avand ocazia sa explorezi atat marea, cat si muntele.

  • Ayia Napa este locul perfect pentru iubitorii de distractie, care adora sa piarda noptile in baruri si cluburi. Daca esti in cautare de muzica buna, cocktailuri delicioase si o atmosfera energica si plina de viata, cu siguranta trebuie sa ajungi aici.

Asadar, nu poti porni la drum fara sa stii unde se afla Cipru, cum este vremea aici si care sunt experientele pe care le poti trai in acest loc magic. Acum ca detii aceste informatii esentiale, iti poti face bagajul si poti porni la drum!

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.