Calatoreste fara griji in pandemie

Pentru pasionatii de calatorii este o perioada deosebita in acest an, datorita pandemiei Covid-19 si de aceea, este important sa vorbim acum si despre Planul B atunci cand iti rezervi vacanta – mai exact despre planul nedorit – situatia in care trebuie sa iti anulezi calatoria.

Pentru a-ti oferi cel mai bun sprijin posibil in planificarea calatoriei tale, unele companii de asigurari au inclus in evenimentele asigurate si acoperirea Covid-19, atat pentru asigurarea medicala de calatorie cat si pentru asigurarea storno.

Atunci cand rezervi o vacanta la o agentie de turism, se incheie un contract cu aceasta, sau daca rezervi online accepti clauzele contractuale, in care, printre altele, sunt prevazute si penalitati pentru cazul in care vrei sa anulezi rezervarea. Penalitatile variaza in functie de data la care survine anularea si pot ajunge pana la 100% din pretul pachetului.

Ca sa eviti o anulare ce poate fi extrem de costisitoare este important sa ai un plan de rezerva in situatia in care esti nevoit sa iti stornezi calatoria din cauza anumitor evenimente neprevazute. Asigurarea storno iti ofera protectie financiara in acest sens si vine in completarea asigurarii medicale de calatorie.

Protectia in cazul necesitatii anularii calatoriei intra in vigoare prin incheierea contactului de asigurare pentru sejurul rezervat si inceteaza la inceperea calatoriei.

Situatiile in care iti este acoperita anularea calatoriei

  • Imbolnavirea grava si brusca
  • Inrautatirea grava si neasteptata a unei boli cronice
  • Ranirea ca urmare a unui accident
  • Reactii adverse la vaccinari
  • Deces
  • Sarcina
  • Concedierea neasteptata de catre angajator
  • Inaintrea actiunii de divort de catre partner
  • Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului
  • Convocarea pentru serviciul militar sau civil

De asemenea sunt acoperite imbolnavirea grava si brusca, vatamarea grava sau decesul unei rude apropiate.

Este foarte important sa stiti ca asigurarea storno nu acopera si cazurile in care turistul din motive personale se razgandeste cu privire la calatorie/nu mai primeste concediu de la serviciu/nu mai are bani de concediu/se cearta cu partenerul de calatorie etc.

In aceste vremuri, cel mai important este ca au fost extinse beneficiile asigurarii de calatorie in contextul Covid-19.

Mai exact, in cazul in care persoana asigurata anuleaza calatoria deoarece se imbolnaveste cu Covid-19 sau intra in carantina din cauza suspiciunii imbolnavirii cu Covid-19, acesteia ii vor fi rambursate de catre compania de asigurare costurile aferente stornarii – se procedeaza exact ca in situatia anularii calatoriei din cauza oricarei alte imbolnaviri grave.

La fel se acopera anularea calatoriei si in cazul in care partenerul sau o ruda a persoanei asigurate  se imbolnaveste cu Covid-19 si necesita ingrijire medicala intensiva la spital.

Important de stiut: calatoriile efectuate in tarile pentru care sunt emise avertismente sau alerte oficiale, frica de a calatori si neglijenta nu sunt acoperite

Pandemiile si epidemiile reprezinta in continuare excluderi conform conditiilor de asigurare. De exemplu, daca un organizator anuleaza o calatorie din cauza Covid-19, acest eveniment nu va fi acoperit de asigurare.

Urmatoarele evenimente / motive raman de asemenea excluse din acoperirea asigurarii de calatorie: deplasare in tari / zone pentru care sunt emise alerte de calatorie, frica de calatorie, nerespectarea regulilor si cerintelor emise de autotitati, neglijenta si contagiunea intentionata a Covid-19.

Iti recomandam sa te asiguri si pe parcursul calatoriei: incheie o asigurare medicala de calatorie, ea vine in completarea asigurarii storno si iti ofera protectie financiara impotriva costurile medicale neprevazute pe parcursul calatoriei. In plus, iti ofera si urmatoarele beneficii: asigurare pentru intreruperea calatoriei, asistenta de urgenta 24/7, asigurarea bagajelor, asigurare de raspundere civila.

O asigurare storno este o investitie relativ mica, dar foarte folositoare, in protejarea pachetului turistic achizitionat, atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare, in cazul in care o situatie neprevazuta va obliga sa va intrerupeti vacanta.

Daca doresti si alte detalii intreaba un consultant!

 

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.

Luminita Orodan

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.