Destinatia saptamanii – Milano

Cand sa vizitezi Milano?

Milano e frumos in orice anotimp. Cele mai ridicate temperaturi sunt in lunile iunie, iulie si august. Aprilie, mai si septembrie sunt prietenoase ca si temperaturi si poate chiar mai recomandate pentru cei care nu suporta bine caldura. Ianuarie, februarie, martie, noiembrie sau decembrie sunt mai friguroase dar atunci vei gasi preturi cu mult mai bune la bilete de avion si cazare. In plus in ianuarie si chiar februarie poti combina numai bine un city break cu o sesiune de shopping. 😉

milan

Cum ajungi acolo?

Zboruri low cost catre Milano ai din Arad, Bucuresti, Chisinau, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures, Timisoara. De regula, cele mai mici preturi le vei gasi pentru plecarile din Arad sau Timisoara.

De exemplu, daca alegi sa pleci, luni, 16.02.2015, din Arad si sa te intorci vineri, 20.02.2015, biletul de avion dus-intors, te va costa 29,29Euro.

Bilete avion, rezervari online

Poti incerca si alte variante folosind formularul nostru de cautare.

Unde sa te cazezi?

Gama este variata asa ca depinde de preferintele fiecaruia. Pentru perioada data ca exemplu, pretul pentru 4 nopti de cazare si mic dejun inclus, la Milano Hostel, porneste de la 110Euro/persoana, loc in camera dubla cu baie proprie. Daca nu esti adeptul hostelurilor vezi mai multe optiuni aici si filtreaza cautarea ta in functie de preferinte.

Cum ajungi de la aeroport la hotel?

Trei aeroporturi deservesc Milano – Malpensa International Airport, Linate Airport si Orio Al Serio (Milan Bergamo) International Airport. Daca alegi o cursa low cost, vei ateriza pe Orio Al Serio, Bergamo, cam la 60 minute de mers cu masina de Milano. Cel mai avatajos mod de a ajunge la Milano este prin intermediul curselor de autobus operate de terravision.eu. Dimineata ai curse la fiecare 20 de minute iar in timpul zilei la fiecare 30 de minute, la 5Euro/persoana(un drum) sau la 9Euro/persoana(dus-intors). Copiii in varsta de pana la 4 ani nu platesc bilet. Cel mai bine e sa iti faci rezervare on-line(vezi toate detaliile aici)

Ce sa vezi si ce sa faci in Milano?

In mod sigur prima oprire va fi la celebrul Dom. Apoi nu ai voie sa ratezi nici “Cina cea de taina” a lui da Vinci, pe care o gasesti in biserica Santa Maria delle Grazie(Atentie! Accesul se face doar pe baza de programare). Viziteaza Teatrul la Scala, Castelul Sforzesco si Pinacoteca di Brera. Treci prin Galeria Vittorio Emanuele si quadrilatero della moda pentru putin shopping sau window-shopping. Fa o scurta croaziera pe canalele Navigli. Sa nu ii uitam nici pe iubitorii de fotbal, care poate vor sa asiste la un meci sa dea o tura prin muzeul Stadionului San Siro. 😉

Pentru ca Milano e aproape de celebrul lac Como, poate iti rezervi o zi pentru o plimbare pe acolo. Cine stie, poate te intalnesti si cu George Clooney! 🙂

Gurmanzilor le sugeram o cina in tramvai! Aveti toate detaliile aici.

Milano mai este renumit si pentru gradinile lui. Dar despre asta am vorbit pe larg aici.

sursa foto - eventingmilan.it

Ia cina in tramvai!    sursa foto – eventingmilan.it

Cat te costa mancarea?

Conform www.priceoftravel.com:

Food type Price
Budget breakfast 2.67 – 5.34€
Budget lunch 3.56 – 7.12€
Budget dinner 7.12 – 13.36€
Beer (.33l bottle) 2.67 – 4.45€

Un loc pe care ar fi pacat sa il ratezi se pare ca e Panzerotti Luini, un fast food traditional milanez, care se pare ca a incantat multe papile gustative. Vezi ce spune lumea pe tripadvisor. 🙂

Cum sa economisesti bani?

Poti economisi pana la 92,45Euro daca folosesti Milano Card, cel putin asta ni se spune pe siteul lor de prezentare. Nu stiu cat este de adevarat, nu am stat acum sa fac calcule, dar cert este ca ai acces gratuit pe mijloacele de transport in comun, intrare gratuita la mai multe muzee sau reduceri de pana la 40%, reduceri la restaurante agreate, asistenta medicala si alte beneficii. Milano Card iti ofera doua variante:

-valabilitate 24ore – 6,5Euro/persoana
-valabilitate 3zile – 13Euro/persoana.

Toate detaliile de care ai nevoie despre Milano Card le gasesti aici.

Ce sa citesti inainte de a vizita Milano?

 

 

Urmareste #DestinatiaSaptamanii pe Pinterest pentru mai multe imagini:

Follow BJR Vacante’s board #DestinatiaSaptamanii – Milano on Pinterest.

*Preturi informative, valabile in timpul editarii articolului.
** Sursa imagine – pixabay.com

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.