Faimosul Carnaval de la Rio, intre vis si realitate…

Buna dispozitie, mastile, culoarea si Samba sunt elementele care ma trimit cu gandul la spectaculoasa parada de la Rio de Janeiro. Costumele extravagante pline de paiete, pietre stralucitoare si pene ale dansatorilor de pe Sambadrom ma fac sa imi creez in minte un cadru de poveste.

Confectionerii locali incep pregatirile cu cateva luni inaintea carnavalului, de la crearea carelor alegorice pana la confectionarea costumelor neobisnuite, adaugand imaginatie si pasiune, rezultatul fiind o adevarata arta. Ma fascineaza volumul impresionant de participanti la acest fastuos eveniment… turisti din intreaga lume isi petrec vacanta in orasul Brazilian cu prilejul carnavalului. Parada se desfasoara in fiecare an cu 40 de zile inainte de Pastele catolic si este ultimul eveniment inainte de inceperea postului.

sursa foto: theatlantic.com

Personajul fara de care carnavalul nu poate incepe este “Regele Momo”. In trecut fiecare carnaval din America Latina avea propriul rege, aceasta traditie inca se pastreaza si in zilele noastre. Din 2009-2013 Milton Rodrigues a fost desemnat ca rege al carnavalului de la Rio fiind responsabil cu deschiderea oficiala a carnavalului si bineinteles cu distractia. Alegerile pentru acest rol de rege al carnavalului se fac anual… Esti interesat? Eu sunt, chiar mi-ar placea foarte tare ca in cinstea mea sa se organizaze o ceremonie de inmanare a cheii orasului. Dar ca sa obtii aceasta titulatura si bineinteles generosul onorariu trebuie sa fi inalt, grasut si simpatic, pentru a te asemana cu primul rege Momo al carnavalului Paper Mache Doll din 1933…. Nu prea ma incadrez 😛 ….

sursa foto: theatlantic.com

Orasul devine aglomerat pe parcursul zilelor de sarbatoare, iar daca vrei sa te deplasezi cu masina trebuie sa sti ca circulatia este deviata pe strazile laturalnice, lasand loc participantilor sa defileze in ritm de samba. Intreaga manifestare se desfasoara atat pe strazile orasului cat si pe faimoasele plaje Copacabana si Ipanema.

sursa foto: theatlantic.com

Cel mai asteptat moment al carnavalului este competitia de samba a scolilor de dans. Pentru aceasta competitie organizatorii evenimentului au creat o imensa arena numita “sambadrom”. Daca vrei sa urmaresti acest spectacol de dans din tribunele sambadromului trebuie sa iti achizitionezi biletul de intrare, pretul biletelor incepe de la 60 $ si ajunge la 2300 $.

sursa foto: theatlantic.com

Daca biletul de intrare iti depaseste bugetul poti admira gratuit frumoasele coregrafii cu cateva saptamani inainte chiar pe sambadrom, unde dansatorii fac ultimele repetitii. Pentru competitia din 2014 de pe sambadrom, au fost alese 12 scoli de dans, cu cele mai bune performante din Rio de Janeiro, care se pregatesc intens pentru a da tot ce e mai bun la marea competitie de samba. Pentru a desemna castigatorul, juriul va lua in considerare atat prestatia cat si costumatia.

sursa foto: theatlantic.com

Balurile cu tematica sau cele mascate sunt nelipsite in fiecare seara pe parcursul celor 5 zile de carnaval, cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau. Cel mai faimos bal din Rio este “The Magic Ball” se desfasoara la Copacabana Palace Hotel si este un evenimet de lux, sofisticat unde tinuta eleganta este obligatorie si unde multe vedete locale si internationale se gasesc anual pe lista de invitati. Si Clubul Rio Scala organizeaza o serie de baluri pe toata perioda carnavalului, iata cateva dintre acestea: The Red and Black Ball, Scala Gala si Gala Gay.

sursa foto:  telegraph.co.uk

Carnavalul de la Rio de Janeiro prezinta cultura braziliana prin intermediul costumelor, dansului, traditiei, dar pe langa acestea mai exista si alte elemente cum ar fi: arta culinara, literatura braziliana, catolicismul si cinematografia. Odata ce ai ajuns in Rio de Janeiro nu trebuie sa ratezi si alte atractii cum ar fi: Statiua lui Christos Mantuitorul (simbol al catolicismului Brazilian – amplasata pe muntele Corcovado), Parcurile Lage si Quinta da Boa Vista, pitorescul pod Apeductul Carioca, laguna Rodrigo de Freitas, stadionul Maracana si nu in ultimul rand renumitele plaje Copacabana si Ipanema.

sursa foto: pinterest.com

Daca vrei sa fii acolo in perioada Carnavalului sau doar vrei sa vizitezi Brazilia pe site-ul BJR Vacante gasesti cele mai bune oferte.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ramona Padurean

Ramona Padurean

You may also like...

2 Responses

  1. mergem fetele ??? Eu mi-am ales deja costumul… 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.