Toate drumurile duc la…. Roma

sursa foto: fashionstyleguru.wordpress.com

La inceputul anului 2009 cautam o oferta pentru niste clienti (doar ce aparusera zborurile din Timisoara catre mai multe orase cu Wizz Air si preturile erau bomba :)), dar din acea cautare am ajuns sa imi rezerv si eu bilete….ghici unde :)?….. Roma.

Am gasit un pret pentru biletul de avion care nici acum nu-mi vine sa cred ca a fost real: 68 lei / persoana dus-intors…. Nu stiam sigur daca vom reusi sa ne luam liber, dar la acea suma nu riscam mai nimic :). Am gasit si cazare la Hotel Roma Park 4*, putin mai retras de agitatia Romei, un hotel destul de ok, printre casele oamenilor, asa incat cand ieseam pe balcon, aveam impresia ca apartineam locului.

Inainte de plecare, fiind mijlocul lui martie, ne-am pregatit contra frigului :). Dar ajunsi la Roma, ne-am dat seama ca vor fi cele mai frumoase zile din luna martie, numai bune de vizitat cat mai mult. Am ales un transfer privat de la aeroport la hotel pentru ca, fiind 4 persoane, asa a fost mai comod si mai rapid (sunt si alte mijloace de transport de la aeroport: tren, bus, metrou). Ajunsi la hotel ne-am cazat, am lasat bagajele si am pornit sa descoperim orasul. Am plecat pe jos inspre Colosseum, si pentru ca incepea sa se insereze, imaginea acestuia luminat ne-a lasat fara cuvinte… pentru cateva secunde doar am stat si am admirat. Cum nu eram obositi mai deloc, am hotarat sa ne plimbam pe stradutele Romei, sa descoperim frumusetile orasului imbracat cu lumina calda a serii.

sursa foto: www.debanat.ro

Urmatoarea zi ne-am trezit dis de dimineata, am luat un mic dejun destul de bogat si am plecat la drum :).  Prima oprire a fost la Vatican, care nu trebuie ratat odata ajuns la Roma.  Pentru cei care au mai mult timp la dispozitie le recomand sa isi faca rezervari la Muzeul Vaticanului si Capela Sixtina, lucru care va va scapa de statul la cozi imense (http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html).

sursa foto: www.hashastravel.ro

Noi am avut 4 zile dintre care 3 pline, dar nu ne-a fost suficient, asa ca Muzeul Vaticanului si Capela Sixtina raman pentru data viitoare :). Vizita la Vatican a fost ceva destul de greu de descris in cuvinte, iar sentimentul a fost unul aparte. Dupa 4 ore petrecute la Vatican am vizitat Castelul Sant’Angelo care avea o gradina superba, unde ne-am odihnit pentru putin timp si ne-am bucurat de priveliste :).

sursa foto: victormihaipopa.blogspot.com

Pranzul l-am luat destul de tarziu, deoarece nu ne puteam opri din plimbat si admirat :). Am intrat intr-un restaurant micut, specific italian, unde am mancat paste carbonara, yammy…  Seara se lasa incet si noi ne intreptam spre urmatorul obiectiv. Luminile aprinse ….  scarile pline de flori …. biserica de la capatul scarilor….ohhh ce dor mi se face de Roma…. de Piazza di Spagna :).

sursa foto: amazingmaterial.com

Pe scarile pietei am pierdut notiunea timpului admirand agitatia si frumusetea Romei pe timp de seara. Sus, la capatul scarilor erau o multime de pictori si caricaturisti care te imbiau sa iti faca un portret sau o caricatura . Normal ca nu am rezistat tentatiei si am plecat de acolo cu un portret superb :).  Fiind deja destul de tarziu, am luat-o incet, pe jos, inspre hotel ca sa admiram in continuare Roma. In drumul nostru am ajunsprin Piazza Venetia, Forumul Roman si din nou  Colosseumul. Stiti vorba aia… “Toate drumurile duc la Roma”? La noi era….. toate drumurile duc la Colosseum :).

Am inceput penultima zi la Roma din nou in forta cu un mic dejun delicios. Ne-am intors la Piazza di Spagna, sa ne bucuram de ea si pe timp de zi si asa cum ne asteptam am fost la fel de impresionati.

sursa foto: adi-dumitrascu.picof.net

Plecand mai departe si ratacind putin pe stradutele inguste, la un moment dat auzim multa galagie….forfota …. vedem din ce in ce mai multa lume….”Ar trebui sa fim in apropiere de Fontana di Trevi” mi-am spus…si intr-adevar asa era. Cu greu ne-am facut si noi loc sa aruncam banutul, sa ne punem o dorinta si sa facem cateva poze. Ne-am pus apoi pe o bancuta, si admirand Fontana di Trevi am savurat cea mai buna inghetata ever :).

sursa foto: funny-pictures.feedio.net

Timpul din pacate nu tinea cu noi, trecea foarte repede, asa ca a trebuit sa o luam din loc :(. In drum  spre Panteon, pe o straduta, am dat de vestitul magazin Bartolucci, unde oricati ani ai avea, este imposibil sa nu iasa la iveala copilul din tine si sa nu iti iei o amintire.

Panteonul este in centrul unei piete, foarte impunator, imposibil de ratat. Tavanul, “piesa de rezistenta” a acestuia te lasa cu gura cascata pentru cateva secunde..

sursa foto: famouswonders.com

sursa foto: www.alberghiroma.com

Nu am ratat nici Piazza Navona, unde lumea se relaxeaza, unii picteaza, altii admira tablourile si unde puteti vedea trio-ul de fantani care impodobesc piata, Fontana dei Quattro Fiumi, Fontana del Nettuno si Fontana del Moro, precum si Biserica Sant’Agnese in Agone.

sursa foto: vakantieitalie.nu

Forumul Roman, este locul unde incerci sa descoperi trecutul lor, sa iti imaginezi cum era pe vremuri. Desi pare o colectie dezordonata de ruine si pietre, daca ai putina imaginatie poti vedea Imperiul Roman revenind la viata.

sursa foto:revistabulevard.ro

Cum ne propusesem sa vizitam in aceasta zi si interiorul Colosseumului, ne-am grabit sa ajungem acolo inainte de ora 17:00, ora inchiderii. Surpriza noastra, ajunsi acolo, a fost ca desi am reusit sa ajungem pe la ora 16:00, nu ne-au mai lasat sa intram, deoarece intr-o ora nu reusesti sa-l vizitezi. Era deja trecut de ora pranzului si deja nu mai puteam de foame, asa ca am luat-o pe Via del Corso, o strada cu multe magazine si restaurante in cautarea unei pizzeria care sa ne faca cu ochiul. Dupa ce am savurat o pizza “vero” am plecat spre Fontana di Trevi pentru a o admira si pe timp de noapte, cand fiind mai multa liniste, am putut sa admiram cu adevarat frumusetea ei.

sursa foto: www.whirlwind.nu

In ultima zi, avand cateva ore inainte de zbor, ne-am zis ca nu putem sa plecam din Roma fara sa vizitam si interiorul Colosseumului, asa ca ne-am prezentat la ora deschiderii si l-am vizitat putin mai pe viteza :). Nu ai cum sa nu ramai impresionat, Colossemul fiind ales ca minune a lumii moderne, alaturi Machu Picchu, Taj Mahal, Petra, Marele Zid Chinezesc, Chichen Itza şi Statuia lui Isus din Rio de Janeiro.

sursa foto: traveltheeworld.wordpress.com

Fiind pentru prima data la Roma si descoperind cele mai renumite obiective turistice (pe timp de zi si de noapte), avand parte de atata istorie, cultura si locuri pe care iti doresti sa le revezi, ma intrebam cat de norocos poti fi sa locuiesti in Roma si sa te bucuri permanent de acest oras si gastronomia lui.

sursa foto: www.pizzadoublem.ro

sursa foto: www.dishanddine.com

 Te invit sa “gusti” si tu din frumusetiile Romei. Daca te grabesti gasesti preturi de cazare foarte bune.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ramona Padurean

Ramona Padurean

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.