TOP 10-Cele mai sigure companii aeriene din lume

 

logo-airlines-ale

Astazi o sa va prezint topul celor mai sigure companii aeriene din lume…Sincera sa fiu, in mintea mea topul era altul, dar conteaza ce spun statisticile, nu eu….. 😀

Cine stie poate pe viitor aceste noi informatii o sa ne influenteze atunci cand va trebui sa alegem cu ce companie aeriana o sa zburam, mai ales daca avem de ales intre mai multe companii aeriene.

Ca sa fie mai palpitant..,o sa incep topul in ordine descrescatoare ;)…Oare cine e locul 1 in top??? O sa va las sa descoperiti voi… 😆

10 Cathay Pacific

Cathay

Cathay Pacific este o companie aeriana ce a luat nastere in anul 1946 in orasul Hong Kong si este pe locul 10 in topul nostru de cele mai sigure companii aeriene cu un record foarte respectabil.Ultimul accident fatal a avut loc in anul 1972 si de atunci au efectuat mai mult de un million de zboruri fara nici un accident. Compania serveste peste 100 de destinatii in 36 de tari iar in anul 2009 au transportat aproape 25 de milioane de pasageri in siguranta in diferite destinatii din toata lumea. Este o companie care a primit multe premii in aceasta industrie, dintre care se remarca cel  de “Compania Anului”  (2005) premiu oferit de Skytrax.

9 TAP Portugal

tap-portugal

Pe locul 9 in topul nostru se situeaza compania nationala a Portugaliei, a carui ultim accident major a avut loc in anul 1977. Compania a avut aniversarea de 60 de ani in 2005 si detine un record impresionant de siguranta, avand zboruri in 30 de tari  si avand  o medie de 1600 zboruri pe saptamana.Probabil cele mai multe puncte le-a primit in anul 1982 cand Papa Ioan Paul al II-lea a avut primul zbor spre Portugalia cu compania Tap Portugal. In anul 2009, noua milioane de pasageri au dat dovada de aceeasi incredere in siguranta oferita de aceasta companie.

8 Aerolineas Argentinas

Aerolineas-Argentinas

Locul 8 din topul nostru si singura companie aeriana din America de Sud din lista aceasta este Aerolineas Argentinas. Compania isi are originile in anul 1920, desi compania si-a creat identitatea curenta abia in 1950 cand a fuzionat cu mai multe companii aeriene argentiniene. Compania a supravietuit cu greutate unui faliment in anii 90’ iar in anul 2008 guvernul a preluat din nou conducerea companiei. Cu toata acesta harababura ce a avut loc de a lungul timpului, compania a demonstrat ca este extrem de sigura pentru pasageri, fara nici un incident fatal din anul 1970. Desi a mai avut loc un accident cu o mancare contaminata cu holera in 1992……asadar va  recomandam sa evitati crevetii!!!!!! 😳

7 Air New Zealand

air-new-zealand-plane-images

Este probabil compania aeriana care trebuie sa acopere cele mai multe mile pentru a ajunge undeva. Air New Zealand a fost fondata in 1965, desi isi are radacinile inca din 1940. Este singura companie ce are zboruri acoperind intreg globul. Asadar, daca doriti sa calatoriti in siguranta in jurul lumii, aceasta ar fi o alegere buna penru dvs. Ultimul sau accident fatal a avut loc in anul 1979 si de atunci 1.5 milioane de zboruri au trecut cu bine fara fatalitati. Anual compania transporta 12 milioane de pasageri.

6 Aer Lingus

aer-lingus

Una dintre cele mai mici companii aeriene de pe lista este Aer Lingus, care nu este nici macar cea mai mare din tara sa. Este insa cea mai veche si operationala companie din Irlanda, fiind fondata in anul 1936. In prezent zboara in Europa, Africa si America de Nord. Au trecut in jur de 40 de ani de la ultimul accident fatal si au inregistrat de atunci in jur de 2 milioane de zboruri. Aer Lingus transporta aproximativ 10 milioane de pasageri anual. (Bravo Aer Lingus!)

5 Finnair

finnair-plane

Finnair detine un record impresionant, neavand nici un accident fatal de aproape 50 de ani (1963). Desi este recunoscuta sub numele Finnair din 1953, compania isi are originile in 1920 si are o istorie foarte colorata. In timpul celui de al 2-lea razboi mondial a pierdut jumatate din flota, dandu-le in folosinta aeronavele celor de la Finnish Air Force. Este una dintre cele mai vechi companii care inca opereaza curse si este unica companie care zboara deasupra Arcticului pentru a avea rute mai scurte spre Asia si zboara spre 55 destinatii internationale ducand in jur de 10 milioane de pasageri pe tot globul.

4 Qantas

Qantas-frighter-600x410

Facand abstractie de ultimele stiri ce au aparut in legatura cu defectiunile motoarelor la doua avioane, Qanatas a avut 90 de ani de istorie si succese. A fost fondata in Australia in 1920 si este una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume, zburand in peste 182 de destinatii in 44 de tari din lume. Ultimul accident fatal a avut loc in 1951, deci peste 60 de ani  de activitate cu peste 2.5 milioane de curse fara nici un accident major. Daca vreodata intentionati sa zburati in Australia, aceasta este o companie care va poate duce acolo fara nici un fel de emotii. Skytrax in mod constant o considera compania cea mai buna din lume.

3 All Nippon Airways

ana_3

Pentru a ajunge in topul celor mai sigure companii din aceasta lista, o companie aeriana are nevoie de un record incredibil de siguranta. Prima companie ce intra in top 3 este ANA si zboara in 35 de tari diferite si a zburat din 1975 fara nici nu accident. A fost fondata in 1952 si a fost consideratea asa cum bine va puteti astepta, cea mai punctuala companie si a primit numeroase premii de excelenta. Prioritatatea numarul 1 pentru compania ANA este asa cum aceasta afirma si pe site-ul lor: “siguranta” si dupa atatea zboruri fara incidente, este clar ca nu sunt doar vorbe goale.

2 Air Canada

air_canada_777_787_lg

Compania canadiana a fost fondata in anul 1936 si zboara spre 178 de destinatii din intreaga lume. Air Canada este una dintre cele mai sigure companii aeriene din lume, avand 4.84 de milioane de zboruri de la ultimul accident fatal din 1983. Chiar daca este unul dintre cele mai recente accidente din lista noastra, dar avand in vedere cate milioane de zboruri au avut loc de atunci fara nici un accident, ramane o companie extrem de sigura si este o buna alegere pentru pasagerii care sunt stresati atunci cand zboara. Este o companie mare care transporta anual peste 35 milioane de pasageri si face in jur de 1400 curse pe zi.

1 British Airways

british-airways_1009185c

De multe ori nu oferim prea multa credibilitate vis a vis de ceea se intampla in Marea Britanie, dar unul dintre lucrurile cu care se pot mandri englezii este faptul ca stiu sa zboare si sa detina controlul asupra avionului. Fara nici un accident fatal din 1976 si cu un nr de 6 milioane de zboruri de atunci este clar cine primeste premiul cel mare de cea mai sigura companie din lume. British Airways a avut aniversarea de 90 de ani in 2009 si pe langa faptul ca se mandreste printe companiile cele mai vechi din lume care inca opereaza curse, zboara in sute de destinatii din lume si transporta anual 30-40 milioane de pasageri. Cu astfel de recorduri de siguranta, este greu sa detronezi aceasta companie. 🙄

Va multumesc pentru timpul acordat citind acest articol! 😉

Till next time see ya all and stay informed ;)

keep-calm-and-have-a-safe-flight-14

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Alexandra Murariu

Alexandra Murariu

agent ticketing

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.