Cele mai frumoase Targuri de Craciun din Europa in 2020

Devenite adevarate atractii turistice, targurile de Craciun din Europa ne farmeca si ne atrag in mirajul Craciunului. Ne este dor tuturor sa le vizitam! In acest an din cauza pandemiei, cele mai multe dintre targuri nu vor fi deschise si totusi strazile, pietele si cladirile sunt decorate in spiritul Craciunului. De asemenea primariile in multe orase pregatesc diferite alte activitati in aer liber, dedicate spiritului Craciunului.

Unul dintre cele mai frumoase orase europene de vizitat in perioada de Craciun este Viena. Traditia targurilor de Craciun in orase a plecat din Viena, care a organizat primul targ în decembrie 1298 si s-a raspandit în întreaga lume de-a lungul secolelor. Si in anul 2020, de la mijlocul lunii noiembrie pana de Craciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transforma in magice piete  de Craciun. Centrul istoric si  strazile pentru cumparaturi sunt decorate cu lumini de sarbatoare  si  transpun orasul in atmosfera Craciunului. In Viena a fost elaborat un concept de preventie a raspandirii Covid-19 pentru a se asigura ca piete le de Craciun se desfasoara in siguranta. Printre altele, acest concept include: mai putine standuri in piata pentru a evita aglomeratia in spatii inguste, obligativitatea purtarii mastii pentru vizitatori si angajati (cu exceptia cazului in care acestia consuma alimente si bauturi), asigurarea de dozatoare de dezinfectant, interzicerea activitatilor in spatiile interioare.

 

In Londra, in plina pandemie, locuitorii si vizitatorii se bucura de luminitele de Craciun, care împodobesc metropola.

Multi spun ca decoratiunile le mai ridica moralul în aceste vremuri grele. Londonezii sunt foarte incantati de ornamentele luminoase, chiar daca nu pot iesi în oras la fel ca si in vremurile de dinaintea pandemiei.

Oamenii au umplut retelele de socializare cu filmulete si mesaje de incurajare.

Franta a anuntat recent ca va relaxa restrictiile inainte de Craciun si ca vor putea fi reluate multe activitati.

Strasbourg – cel mai faimos oras de vizitat de Craciun din Franta, a anuntat totusi ca municipalitatea anuleaza celebrul targ de Craciun din cauza situatiei sanitare, renuntand la cele 300 de casute prezente in mod traditional in piata. In piata Kleber, in centrul orasului, va fi instalat la fel ca in anii precedenti bradul de Craciun, iar ”animatiile” si  ”spectacolele de strada ale artistilor” vor fi mentinute.

Parisul va renunta la patinoarele sale si la piata de Craciun in acest an.

In Spania regulile difera de la un oras la altul, spre exemplu Madridul va mentine Targul de Craciun.

Este vorba de targul traditional cu articole decorative de sarbatori care va fi autorizat anul acesta cu jumatate din chioscurile de pana acum. In Andaluzia se dorea interzicerea acestor piete  de vanzatori ambulanti, dar administratia a realizat ca acest lucru va afecta prea grav pe micii producatori. Conditia aplicata in aceasta regiune spaniola este reducerea cu un sfert a numarului de casute. In Barcelona, din 1786, Fira de Santa Llucia a crescut de la un eveniment de o zi la un targ de trei saptamani. Targul este organizat în fata Catedralei din Barcelona. In acest an capacitatea va fi redusa la 30%.

Targul de Craciun de la Nuremberg, cel mai traditional din Germania, a anulat editia din acest an, si  acelasi  lucru s-a intamplat cu targul de la Praga, care va fi reprezentat doar de un pom de Craciun de 19 metri inaltime.

„Cu siguranta Craciunul nu este anulat”, ne transmit gazdele care ne asteapta in Rovaniemi, casa oficiala a lui Mos Craciun, deasupra Cercului Polar Arctic din Laponia finlandeza, potrivit CNN. Organizatorii transmit ca întreprinderile din regiune lucreaza înca din vara pregatindu-se de sarbatori, asigurandu-se ca respecta protocoalele de sanatate si siguranta la zi.

Confruntati cu restrictii, europenii devin inovatori. Proprietarul unui han bavarez a deschis un targ de Craciun drive-through.

In Olanda copiii se bucura de o intalnire drive-in cu SinterKlaas.

In încercarea de a salva turismul greu încercat de pandemie, salutam acele tari înca nu au renuntat la celebrele lor targuri de Craciun, atat de populare, inclusiv au devenit atractii turistice în sine desi cel mai probabil regulile de acces vor fi mult mai stricte.

Daca ti-am trezit interesul de a calatori, viziteaza-ne cand cauti cazarea in orasul tau preferat. Te asteptam aici: www.bjr.ro

 

 

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.

Luminita Orodan

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.