Destinatii “muzicale”(II)… Pe urmele marilor clasici in Europa!

Intalneste-te cu marii compozitori ai muzicii clasice in Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Cehia, Franta, Italia sau Marea Britanie. Recomandari case memoriale din Europa.

Ungaria – Budapesta

Muzeul Memorial si Centrul de Studii Franz(Ferenc) Liszt a fost deschis in 1886 in cladirea vechii Academii de Muzica din Budapesta. Presedinte fondator si profesor, Liszt nu a dorit sa fie platit pentru munca de profesor din cadrul Academiei, dar a acceptat in schimb o locuinta de serviciu. Apartamentul de la primul etaj al Academiei de Muzica, in care Liszt a locuit din 1881 pana in 1886, ori de cate ori se afla in Budapesta, este acum deschis publicului si gazduieste instrumentele compozitorului, bibioteca, piese de mobilier originale, manuscrise, partituri si obiecte personale. Pe langa expozitia permanenta, Muzeul gazduieste si o serie de expozitii tematice. Astfel, pana in mai 2014 puteti vizita expozitia “Wagner and his Hungarian friends” care prezinta stransa legatura de prietenie dintre Wagner si Liszt si nu numai. In sala de concerte de langa apartament sunt organizate sambata matinee pentru vizitatori, incepand cu ora 11:00.

Preturi orientative bilete intrare:

Muzeu Concerte Muzeu+Concert
Adulti 1300HUF 1300HUF 2000HUF
Studenti: 600HUF 600HUF
Liszt Museum

sursa foto: lisztmuseum.hu

Liszt Museum

sursa foto: lisztmuseum.hu

Nesuportand aglomeratia si galagia orasului, Bela Bartok si-a cautat un loc de refugiu pe dealurile impadurite ale Budei. Astazi, pe Csalan ut 29, gasim ultima resedinta din Ungaria a compozitorului, care a fost reconstruita si transformata in casa memoriala in 1981. Fiul cel mare al compozitorului a contribuit atat finaciar cat si cu diferite obiecte la amenajare. In anii care au urmat s-au adus in continuare imbunatatiri casei, astfel ca intr-un final sala de concerte si-a recapatat ferestrele originale iar in cele trei camere de la etajul secund a fost adus mobilierul original, reconstituindu-se astfel interiorul din vremurile compozitorului. Spatii expozitionale suplimentare au fost create in mansarda, unde in vitrine pot fi vazute multe din obiectele personale ale compozitorului. In cazul in care vremea o permite puteti avea ocazia de a asita la concertele in aer liber sustinute in minunata gradina a vilei.

Bilete:

Muzeu Concerte
Adulti: 1200HUF Intre 1500-2500HUF
Studenti: 600HUF
Casa memoriala Bela Bartok

sursa foto: bartokmuseum.hu

Casa Bela Bartok interior

sursa foto: bartokmuseum.hu

Profita de ofertele noastre si rezerva-ti un weekend la Budapesta!

Austria – Salzburg

Ajungem din nou pe urmele lui Mozart, de data aceasta in Salzburg, locul in care s-a nascut.

Mozart’s Birthplace – expozitia permanenta se intinde pe trei etaje si ofera vizitatorilor informatii despre copilaria virtuozului, inceputurile in muzica, relatia cu familia, prietenii si sponsorii. Printre artefactele expuse putem vedea vioara sa din copilarie, clavecinul la care a compus “Flautul fermecat” precum si cel mai cunoscut portret al lui Mozart, pictat cu doi ani inainte de moarte sa de catre cumnatul sau, Joseph Lange.

Mozart Birthplace Salzburg

sursa foto: google maps

Mozart Birthplace

sursa foto: google+

Mozart Residence grav avariata in timpul celui de al II-lea Razboi Mondial, cladirea a fost fidel reconstruita si este deschisa publicului sub forma unui muzeu din 1996. Mozart a locuit aici, impreuna cu familia sa, pana cand s-a mutat definitiv la Viena. Printre principalele atractii veti gasi celebrul portret de familie semnat de Johann Nepomuk della Croce.

Mozart - Portret de familie

sursa foto: wikipedia

Mozart Residence

sursa foto: google maps

Ambele case memoriale sunt situate in inima orasului, la o distanta de 5 minute de mers pe jos, deci daca sunteti prin zona nu prea aveti cum sa le ratati. Pretul unui bilet intreg este de 10E.

Iti propunem un weekend prelungit la Salzburg iar in programul oferit de noi se regaseste si o vizita la Casa Mozart!

Germania – Bonn

Casa din Bonn in care s-a nascut Ludwig van Beethoven, in prezent muzeu, contine cea mai mare colectie de documente despre viata si opera titanului. Aici, la Beethoven Haus Bonn, printre multele exponate, veti putea vedea manuscrisul original pentru “Sonata lunii” si pentru “Pastorala”. Pretul unui bilet intreg este de 5E.

Beethoven_haus Bonn

sursa foto: google maps

Tot in Bonn va puteti intalni si cu Schumann. In casa de pe Sebastianstraße 182, Schumann si-a petrecut ultimii ani din viata iar in prezent, aici, pe langa documentele legate de viata sa si a Clarei, puteti asista la concerte. Intrarea este libera!

Bonn, Schumannhaus

sursa foto: google maps

Polonia – Varsovia

Daca esti in vacanta la Varsovia ar fi pacat sa ratezi o intalnire cu romanticului si sensibilului Frederic Chopin. Nu departe de Varsovia, la Żelazowa Wola, vei gasi casa in care s-a nascut Chopin si in plus te vei putea bucura de o plimbare prin frumosul parc recent restaurat.

Chopin Casa Memoriala

sursa foto: google maps

In unul din apartamentele Palatului  Krasiński(sau Czapski) din Varsovia, poate fi vizitat salonul familiei Chopin, care a locuit aici aproape 10 ani. Tot in acest palat se gaseste si Academia de Arte Frumoase.

Chopin Drawing Room

sursa foto: wikipedia

Palatul Ostrogski gazduieste Muzeul Chopin, care detine o  colectie impresionanta de documente si obiecte personale prezentate intr-un mod interactiv si inedit.

Muzeul Chopin Varsovia

sursa foto: google maps

Cehia – Praga

Melomanilor care isi petrec vacanta in Praga le recomand Muzeul Muzicii, Muzeul Antonin Dvorak si Muzeul Bedrich Smetana, care impreuna gazduiesc peste 700 000 de piese reprezentative pentru istoria muzicii.

Praga Muzeul Muzicii

Raga Muzeul Muzicii – sursa foto: nm.cz

Muzeul Antonin Dvorak

Muzeul Antonin Dvorak, sursa foto: google maps

Muzeul Bedřich Smetana

Muzeul Bedřich Smetana, sursa foto: google maps

Verifica oferta noastra pentru un weekend la Praga!

Franta – Paris

Primul muzeu din Franta dedicat unui compozitor, se afla in apropierea Parisului, la Saint-Germain-en-Laye, o oaza “verde” mult indragita de marii Regi ai Frantei. Compozitorul este Claude Debussy, creatorul unui stil inovativ, care a constituit o evadare din tiparele traditionale. Intrarea este libera iar in lunile de vara poate aveti norocul sa asistati si la un concert.

Claude Debussy - casa natala

Claude Debussy – casa natala, sursa foto: google maps

Italia – Nordul Italiei in apropiere de Busseto

Villa Verdi timp de mai bine de 50 de ani(1848-1901) a fost resedinta lui…  Giuseppe Verdi. Localizata in satul Sant’Agata care apartine de Villanova sull’Arda din provinica Piacenza, vila este aproape de Le Roncole, locul de nastere al compozitorului si de orasul Busseto, unde a locuit din 1824. Astazi vila este locuita de descendentii compozitorului, dar o parte este deschisa publicului. Cinci incaperi de la parter, din aripa de sud a vilei, care au fost locuite de Giussepe si sotia sa pot fi vizitate. Deasemena parcul si ghetaria vilei sunt deschise spre vizitare. Pretul unui bilet este de 9E.

Studio Villa Verdi

Studio Villa Verdi, sursa foto: guideturisticheparma.it

Villa Verdi

Villa Verdi, sursa foto: google images

Marea Britanie – Londra

Peste 30 de ani a trait George Frideric Handel in casa de pe 25 Brook Street, transformata acum in muzeu. Daca sunteti norocosi poate ajungeti si la o serata “baroca” invaluita de lumina lumanarilor!

Un bilet de intrare pentru vizitarea casei costa 6£ iar participarea la evenimentele muzicale poate ajunge la 9£.

Handel Casa Memoriala

Handel Casa Memoriala, sursa foto: facebook

Handel Casa Memoriala

Handel Casa Memoriala, sursa foto: google maps

Va doresc o vacanta frumoasa pe sunetul muzicii! 🙂

PS: Preturile pentru vizitarea obiectivelor turistice sunt in scop pur orientativ si pot suferi modificari.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.