Conace, palate si castele din Marea Britanie, care apar in filme de succes

Marea Britanie, o destinatie fotogenica, motiv pentru care nu ne mira faptul ca multe productii cinematografice si-au intins platourile de filmare aici.

Recomand cu incredere aceste obiective turistice celor care sunt cu copiii in concediu(fiecare loc ofera activitati inedite pentru copii), celor care iubesc gradinile(vei descoperi gradinile englezesti si vei putea cumpara drept suvenir bulbi minunati), celor care iubesc activitatile in aer liber(multe din aceste locuri ofera chiar si biciclete iar traseele sunt vizibile si minunate), celor care iubesc istoria si arhitectura. Pentru ca in Marea Britanie exista foarte multe palate, conace sau castele, mare parte din ele administrate de National Trust, m-am rezumat pentru acest articol la un numar de cinci.

1. Knole, situat in Kent este unul dintre cele mai mari domenii din Anglia. Resedinta apare in Sherlock Holmes(2010) si The Other Boleyn Girl(2008).

Knole

Sursa foto: kentonline.co.uk


National Trust nu exclude posibilitatea, ca la un moment dat aceasta resedinta sa fi fost o casa tip “calendar” care avea 365 de camere, 52 de scari, 12 intrari si 7 curti. In prezent Knole domneste peste un parc de 400 hectare, iar ceea ce vedem astazi este o minunata renovare in stil iacobian, foarte bine conservata, a unei resedinte medievale Arhiepiscopale. Construita si extinsa de Arhiepiscopul de Canterbury, a devenit ulterior resedinta regala in timpul dinastiei Tudor, Henry al VII-lea iubind vanatoarea in acest parc. In urmatorii 400 de ani a fost resedinta familiei Sackville.

 Ce puteti vedea:

– in aripa resedintei, pusa la dispozitie vizitatorilor puteti vedea picturi de Reynolds, Gainsborough, Lely si Kneller si minunate piese de mobilier originale din secolul XVII.

– parcul este considerat drept ultimul parc medieval de vanatoare. In prezent aici sunt gazduite peste 600 de caprioare, descendente ale celor vanate de Henry al VIII-lea.

– centrul de vizitare va pune la dispozitie diverse display-uri cu touch screen prin care veti descoperi povestile slujitorilor, o macheta iluminata a casei si o prezentarea video a istoriei locului si a familiilor care l-au locuit.

– oranjeria va ofera o bogata colectie de portocali si lamai

– gradina privata a Lordului Sackville e deschisa doar in zilele de marti. Intinsa pe 10 hectare, aici veti gasi, printre altele, cel mai lung zid de Wisteria din Anglia, in varsta de aproape 200 de ani si o livada medievala cu soiuri rare de meri, peri si ciresi.

Preturi intrare:

Doar gradina si parcul Showroom Showroom si gradini(doar marti)
Adult 4.50₤ 10.40₤ 12.60₤
Copii 2.25₤ 5.20₤ 6.30₤
Familie 11.25₤ 26.00₤ 31.50₤

Mai multe imagini puteti gasi pe: Historical Images of Knole House.

2. Ham House, situata la Sud de Richmond, Londra, este prezentata de catre National Trust, drept un obiectiv unic in Europa, datorita impresionantei colectii de costume care dateaza din secolul XVII. Resedinta o puteti recunoaste din Anna Karenina(2012) sau John Carter(2012).

Ham House1

Sursa foto: wikipedia

Pe langa aceasta colectie, un must-see, pentru orice pasionat de moda, Ham House, inconjurata de gradini superbe si in apropierea Tamisei, continua sa impresioneze din secolul XVII pana in prezent. Neatinsa” de aproape 300 de ani, casa si gradina au suferit doar mici modificari, ea fiind conservata aproape identic ca pe vremea contesei de Landerdale.

Ce puteti vedea:

– pe langa colectia impresionanta de articole vestimentare din secolul XVII, pictura si piese de mobilier original, aici mai puteti vedea cea mai veche oranjerie din Marea Britanie precum si o ghetarie.

In plus se spune ca resedinta ar fi bantuita, deci aveti sanse sa va intalniti cu stafia Ducesei de Landerdale si a cainelui ei. Ah, apropo, accesul cu animalele de companie este interzis!

Preturile de intrare pot ajunge pana la 25₤ de familie. Mai multe imagini cu resedinta si gradinile puteti gasi pe blogul Ham Photos!

 3. Kedleston Hall, situat in Derbyshire, este o bijuterie arhitecturala neo-clasica, semnata de arhitectul Robert Adam. Aici s-a filmat The Duchess(2008). Resedinta a familiei Curzon, Vicerege al Indiei si-a propus sa rivalizeze cu Chatsworth House.

Kedleston Hall

 Sursa foto: localplaces.com

Ce puteti vedea:

– pe langa colectiile de pictura, sculptura sau piese de mobilier, tot aici veti gasi si o fascinanta colectie de obiecte asiatice gazduita de Lord Curzon’s Eastern Museum.

– va puteti bucura de plimbari lungi prin parccul care se incadreaza perfect in peisajul natural.

– la restaurant ar fi bine sa incercati Kedleston Curry Recipe, o reteta adusa de Lordul Curzon din India.

Preturi intrare:

Doar parcul si gradina Toata proprietatea
Adult 3.95₤ 8.90₤
Copii 1.95₤ 4.40₤
Familie 9.95₤ 22.30₤

4. Chatsworth House, situata in Derbyshire, pune la dispozitia vizitatorilor peste 30 de incaperi din resedinta Ducelui si Ducesei de Devonshire, pline de colectii de arta stranse in decursul a peste 500 de ani.A fost una din locatile de filmare pentru The Duchess(2008).

Chatsworth House

Sursa foto: flickriver.com

Ce puteti vedea:

– pe langa interioarele somptuoase pline de colectii, parcul de peste 400 de hectare si gradinile va ofera multe posibilitati sa va petreceti placut timpul. Veti gasi diverse specii de plante, un labirint, o cascada, o rocarie precum si diverse sculpturi ale unor artisti plastici contemporani.

– deschisa publicului in 1973, ferma, vine cu multe activitati pentru copii de toate varstele, prin care vor invata cum se lucreaza pamantul sau cum se ingrijesc animalele

– turnul de vanatoare, diversele expozitii sezoniere, magazinul de suveniruri sau restaurantul merita si ele vizitate.

Preturi intrare:

Acces nelimitat pentru vizitarea casei, gradinii si a fermei
Aduulti 19.00₤
Pensionari/studenti 17.00₤
Copii 13.00₤
Familie(2 adulti +pana la 3 copii) 55.00₤

cascada de la Chatsworth House

gradina de la Chatsworth House

Sursa foto: Ivona, concediu 2008

Mai multe detalii pe:  www.chatsworth.org

5. Castle Ward. Pentru incheiere, am ajuns in Irlanda de Nord, la Strangford, County Down sau am putea spune ca suntem in vizita la Winterfell. Pentru ca da, la Castle Ward s-a filmat pentru Game of Thrones.

Castle Ward Irlanda

Sursa foto: rte.ie

Castle Ward este locul ideal pentru cei care vor sa paseasca intr-o lume fantastica , plina de castele si dragoni. Pe langa resedinta care este faimoasa pentru mixul de stiluri arhitecturale, mai poti vizita gradina victoriana, ferma georgiana sau tarmul Lough.Te poti bucura aici de plimbari cu canoa, trageri cu arcul, demonstratii live ale artizanilor care lucreaza ceramica sau realizeaza bijuterii. Iar dupa ce ti-ai ales suvenirurile dorite poti savura un ceai.

Preturi intrare

Toata proprietatea
Adult 6.63₤
Copii 3.31₤
Familie 16.59₤

Pentru orar, preturi si indicatii exacte despre cum sa ajungeti la destinatie, va sfatuiesc sa cititi mai multe pe site-ul National Trust!

Preturile prezentate in acest articol sunt in scop pur informativ!

Nu uitati sa verificati oferta completa de vacante 2015 in Marea Britanie oferite de Agentia BJR Vacante!

Sper ca te-am facut curios si astept impresiile din vacanta ta in UK!

 

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ivona Maris
Cand nu scriu aici ma gasesti pe blogul meu personal, www.dinmansarda.com., unde scriu despre casa, gradina si #GardenTravel.

You may also like...

2 Responses

  1. 30 January 2014

    […] bine iar indicatoare catre obiectivele turistice sunt pe toate drumurile! PS: Am mai scris despre conace, castele si palate din Marea Britanie si pe blogul BJR Vacante. Daca vrei poti sa arunci o privire si pe acolo. The following two tabs […]

  2. 29 April 2014

    […] mai bine atmosfera Westerosului. Pentru Castelul lui Stark de la Winterfell, a fost folosit Castelul Ward, o proprietate fortificată din secolul 18 situata in apropiere de Strangford. In primul sezon, […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.