Destinatia anului 2021

“Travel + Leisure” a desemnat destinatia anului 2021: ITALIA

In timp ce am ramas cu totii acasa in primavara acestui an, un vidoeo rula pe retelele de socializare. Va amintiti? Un DJ pe un acoperis in Roma si un acordeonist intr-un balcon in Sicilia, bunicute faceau paste pe strada in orasele lor mici… vaduvele din Siena stateau singure la ferestrele lor. În mijlocul emotiilor coplesitoare ale primaverii, gustul acelui spirit italian era exact ceea ce aveam nevoie toti – un tonic pentru suflet. Italia a fost o destinatie iubita de generatii, iar anul acesta ni s-a amintit de ce este asta.

Ni s-a parut corect sa numim Italia destinatia anului 2021.

O noua renastere italiana asteapta si nu exista un moment mai bun pentru a incepe sa va planificati urmatoarea vizita. Tot ce trebuie sa faci, intr-adevar, este sa inchizi ochii si deja esti acolo.

 

Imaginatia ta ar putea fi in Toscana la Val d’Orcia, unde chiparosii marsaluiesc in randuri pe dealuri joase si ondulate; sau ar putea fi la stancile abrupte ale Coastei Amalfi, unde satele cu nuante pastelate cad usor in jos spre plaje cu pietris si golfuri secrete. Sau poate visezi la campiile Pugliei, cu maslini vechi de mii de ani si catedrale baroce spumoase.

Italia este un tinut cu semnificantii pe care intreaga lume le recunoaste si le iubeste. Acum cand cititi acest articol, Italia, la fel ca majoritatea Europei, are inca restrictii cu privire la circulatia turistilor din alte tari. Dar, indiferent daca inca nu ati vizitat sau poate ati explorat deja toata tara de la Liguria la Lecce, acum este un moment bun pentru a visa la acel loc dulce si sa planificati viitoare calatorie. Pe multi dintre noi ne-a cuprins un sentiment de compasiune in primavara acestui an, cand am urmarit cum Italia a devenit una dintre primele tari devastate de COVID-19. (Numai in provincia nordica a Lombardiei, aproape 17.000 de oameni au murit in primele trei luni.) In timp ce pe tot parcursul verii alte tari europene au trebuit sa impuna si iar sa impuna carantine, Italia a reusit sa faca primii pasi provizorii inapoi la normalitate, deschizandu-si frontierele catre o mare parte din Europa si Marea Britanie.

Ce il asteapta pe calator in 2021? Tot ceea ce a facut Italia sa ne atraga intotdeauna: mancarea, vinul, traditiile mestesugaresti, moda (Oh! Moda…), orase pline de istorie; marea si, desigur, acea stare inefabila, dar profund dezirabila, cunoscuta sub numele de „dolce far niente” – toate acestea sunt inca acolo pentru a ne rasfata. Dar exista si ceva nou in aer. Numiti-o o apreciere aprofundata sau reinnoita in randul italienilor pentru bogatia si maretia patrimoniului tarii lor. Cand vom putea calatori din nou, Italia va avea nevoie de noi. Domeniul turistic italian este vast: cuprinde nu numai hoteluri, aeroporturi si nave de croaziera; el se extinde adanc in domeniul socio-economic al tarii. Afacerile artizanale care formeaza coloana vertebrala a unor experiente de calatorie,  viticultorii mici, fermierii de maslini, mestesugarii, capitanii de vase, soferii si, desigur, ghizii – toti au suferit profund in acest an. Unele dintre cele mai venerate institutii si locuri culturale din lume, care au modelat multe dintre vietile noastre (si se bazeaza enorm pe veniturile din turism) au suferit si ele.

Anul 2021 ar putea sa le vada pe toate inflorind din nou. Putem asigura acest lucru facand parte din acea renastere…Italia – de la granita cu migdale de pe malul Siciliei pana la fatada iluminata a „San Miniato al Monte” din Florenta – este in mainile noastre.

Cateva ponturi de vacanta? Va puteti inspira poate din lista de mai jos: – TOP 10 locuri unde calatoresc italienii in Italia:

  1. Tuscia, Lazio
  2. Urbino, Marche
  3. Maremma, Tuscany
  4. Alpe di Siusi, South Tyrol
  5. Salento, Puglia
  6. Camogli, Liguria
  7. Trieste, Friuli Venezia Giulia
  8. Capo Vaticano, Calabria
  9. Pantelleria
  10. Macerata, Marche

“Travel+Leisure” ne reaminteste ceea ce speram multi dintre noi: sa ajungem in 2021 in Italia. Cand incepi sa planifici, viziteaza-ne: https://bit.ly/2H847cU

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.

Luminita Orodan

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.