Verona – Mit si realitate

coperta verona- resize

 sursa foto: www.telegraph.co.uk

Verona este unul dintre cele mai frumoase orase care le-am vazut pana acum din Italia. Este situat in regiunea Veneto din nord-estul Italiei si are o populatie in jur de  250.000 de locuitori. Am ales sa merg la Verona, in primul rand datorita faptului ca acesta este considerat orasul marilor iubiri, a legendarilor Romeo şi Julieta si in al doilea rand pentru ca am vazut un film care mi-a placut foarte mult, o comedie romantica “Letter to Juliet” iar imaginile cu incantatorul oras au avut un mare impact asupra mea. Orasul Verona este un oras placut de vizitat si de locuit. Este un oras relaxant si totodata cu sarm unde se imbina armonios modernul cu autenticitatea acestuia.

Din pacate eu am avut la dispozitie  doar doua zile pentru a descoperi comorile veroneze si  nu am reusit sa vad tot ce mi-am propus dar ma voi intoarce cu siguranta in scurt timp… 8-). In randurile ce le voi asterne in continuare, va invit si pe voi, dragii mei, sa descoperiti  macar o particica din ceea ce ne poate oferi acest loc magic.

Verona_-_Ponte_di_Castelvecchio 20110720_Castelvecchio_Verona_3275

sursa foto:www.komsitravel.ro

Prima oprire a fost la Muzeul Castelvecchio. Muzeul se afla in cadrul castelului Vechi si asa cum puteti vedea din poze este ca un adevarat castel din basme cu turnulete de caramida. A fost construit in anul 1354 de catre Cangrade II avand un dublu rol si anume atat palat rezidential cat si bastion militar. Castelul a fost restaurat in anul 1958 si redeschis in anul 1964. Ce mi-a placut foarte mult a fost curtea mare cu statuia ecvestra a dictatorului Cangrade cu un cap de dragon aplicat pe spate. Camerele de la parter au o multitudine de statui si sculpturi din Evul Mediu.

De la Castelvecchio am luat-o pe jos pe podul pietonal din spatele castelului si  m-am bucurat de o priveliste frumoasa asupra castelului cat si a Podului Scaglieri..

amfiteatrul roman  amfiteatrul 2

sursa foto: travel.descopera.ro

De acolo am ajuns la  Amfiteatru Roman, unde avea concert celebrul Adriano Celentano. Se adunasera o multime de persoane in jurul Amfiteatrului atat localnici cat si turisti si asteptau cu mare interes prestatia cantaretului favorit. Am reusit sa intru inauntru doar a doua zi. Este considerat cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume si cel mai cunoscut din Italia dupa Colosseumul din Roma. Arena are o forma eliptica si a fost construit din marmura rozalie. Capacitatea acestuia este de maxim 20.000 de locuri. Daca sunteti in oras in perioada de vara, va recomand cu caldura sa va luati un bilet la unul dintre evenimentele ce se organizeaza aici, deoarece se bucura de o acustica uimitor de buna pentru un loc in aer liber.

verona___piazza_delle_erbe_by_helker89-d3dhkwx piazza del erbe525695_519650654729497_348124277_n erbe 3

sursa foto: en.wikipedia.org

De aici am mers spre Piazza delle Erbe .
Am ajuns la piazza delle Erbe care este situata pe sit-ul Formului Roman, unde se desfasurau curse cu care de lupta trase de cai. Piata este foarte animata, aici  puteti gasi de vanzare legume, fructe, boabe de cafea, paste, dulciuri si multe suveniruri. Dupa ce am gustat fructe la pahar, am stat sa ma odihnesc  pe scarile ce conduc pana la o frumoasa fantana arteziana ce dateaza din sec XIV, aflata in centrul pietei. Tot acolo se mai gaseste statuia Fecioara de Verona.

 pc-giuliettacasa di giulietta

Casa_di_Giulietta_VR

sursa foto:www.destinosviajerosporelmundo.com; poortravelblogger.com

Urmatorul obiectiv turistic pe care l-am vizitat a fost Casa Julietei(Casa di Giulietta).
Cu toate ca nu exista nici o dovada ca familia Capulet a locuit vreodata aici, legenda Julietei este atat de puternica incat anual mai bine de jumatate de milion de turisti vin aici pentru a vizita curtea si casa, de a-si face macar o poza de sus din balconul Julietei si a atinge sanul drept al statuii de bronz a Julietei aflata in curte (comform traditiei). 😛
De asemenea tehnologia moderna a facut posibil sa poti trimite un e-mail de la unul dintre cele 4 pc-uri cu o forma neobisnuita amplasate in casa Julietei, pentru a te bucura de un frumos suvenir cand ajungi acasa si iti  verifici mailurile…(mesaj de la “cara Julieta”) 😆

Pentru a te bucura de intreaga priveliste ce o ofera orasul Verona, iti recomand sa faci seara o plimbare cu trenuletul. Se pleaca de langa Amfiteatrul Roman si face turul orasului intr-un ambient de nedescris. Celor care le place istoria, vor putea asculta audio, un mini ghid cu locurile prin care am trecut si o scurta descriere a obiectivelor.

shopping center Verona shopping 2

Pe langa minunatele obiective turistice iubitorii de shopping dispun si in acest oras de o mare varietate  de magazine de renume. Acestea le gasiti daca mergeti pe strada Mazzini, strada care se intinde intre Piazza Bra si Piazza delle Erbe. Pe strada Corso Santa Anastasia veti putea gasi o mare diversitate de magazine de antichitati. Aici puteti gasi capodopere autentice.

gnocchi inghetata

Din punct de vedere culinar si aici ca si in alte orase italiene in care am mai fost, exista o mare varietate de mancaruri traditionale. Exista si o specialitate locala Patisada del Caval este un fel de mancare din carne de cal fiarta. Pastele sunt prezente in meniurile tuturor restaurantelor. Va recomand sa incercati Casoncelli, un tip de ravioli sau Bigoli (spaghete groase).
Pentru desert, va recomand sa mergeti la Gelateria Savoia… unde am mancat cea mai buna inghetata ever..it was so so yammiliciouse!!!! 😀

420481_verona_italiya_reka_cerkov_mosty_1680x1050_(www.GdeFon.ru)

In Verona asa cum am mai spus gasesti de toate, de la locuri si cladiri inedite pline de istorie si mister, pana la cladiri si localuri moderne, care se imbina armonios.
M-as reintoarce acolo, cu mare drag, dar trebuie sa imi rezerv din timp biletele de avion, pentru a beneficia de cele mai bune oferte.
Inainte sa inchei am sa va dau un pont cum sa ajungeti la Verona cu banuti putini.. 😉

Daca locuiti in partea de vest a tarii, cel mai rapid si economic mijloc de transport este cu avionul si sunt doua variante mai bune.
Prima varianta este cu avionul de la Arad la Bergamo, zbor direct cu compania low cost Wizz Air, se face cam o ora si jumatate cu avionul iar de la aeroport puteti lua un bus care costa intre 5 si 10 eur pe drum si va lasa la Milano Stazione Centrale. De acolo sunt trenuri care circula spre Verona la fiecare 30 de minute, se face in jur de 1 ora si 30 de min si costul unui bilet de tren este  de la 9 eur/sens.
A doua varianta este avion direct de la Timisoara la Treviso (19 km de orasul Venetia) tot cu compania Wizz Air, de acolo puteti lua un transfer cu bus-ul costa maxim 5 eur/sens si va lasa chiar in Venetia. De la Venetia Mestre puteti lua trenul si in mai putin de o ora ajungeti la Verona si tarifele la tren sunt foarte bune incepand de la  9 eur/sens…

Sper sa va fie de folos informatiile furnizate si pana data viitoare sa ne auzim cu bine !!! Arrivederci  a tutti ! 😈

 Alex

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Alexandra Murariu

Alexandra Murariu

agent ticketing

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.