Tunisia -partea I –

sursa: www.a1travel.com

Eram in luna mai si imi doream foarte tare sa merg intr-o vacanta , dar nu stiam unde…stiam doar ca trebuie sa fie la mare. Asa ca am inceput vanatoarea de oferte 😉 .

Am ales Tunisia la recomandarea unei doamne simpatice dintr-o agentie de turism, mi-a povestit putin despre destinatie si cum pretul era foarte bun… nu am stat prea mult pe ganduri. Nu dupa multe zile eram deja pe tren spre Cluj de unde urma sa luam avionul spre Tunisia. Prima oprire, dupa calatoria de vreo 6 ore cu trenul a fost restaurantul de vis-à-vis de gara. Ora imbarcarii se apropia si emotiile mele erau din ce in ce mai intense… era primul meu zbor.

     sursa: www.hdwallpapersx.com

In mometul in care am privit pe geam, am vazut cum ne ridicam usor…inima parca imi sarea din piept, apoi m-am linistit si m-am bucurat de minunata priveliste. Pe toata durata zborului imi derulam in minte imaginile din Tunisia pe care le-am vazut pe internet. Imi doream sa vad marea…deveneam tot mai nerabdatoare. Si dupa doua ore jumatate, am ajuns la destinatie.

sursa: www.panoramio.com

Ne-am ridicat bagajele si ne-am indreptat spre microbusul care ne facea transferul de la aeroport la hotel. Drumul pana la hotel a fost interesant, era spre seara, am trecut prin mai multe statiuni si era plin de turisti pretutindeni. Eram foarte incantata desi inca nu apucasem sa vad mai nimic 😉 , dupa ce ne-am cazat la hotel, am mers la cina.
Apoi am facut o scurta plimbare prin statiune iar apoi ne-am intors la hotel. Cand am ales acest sejur am optat pentru varianta cu demipensiune pentru ca stiam ca exista numeroase excursii optionale pe care nu vroiam sa le ratam. A doua zi dimineata dupa micul dejun, am si pornit la drum.

Prima oprire gradina zoologica Friguia care se afla la 40 km de Sousse. Era ingrijita si frumoasa, nu mai vazusem ceva asemanator pana atunci.

Am vazut multe animalute insa mi-au placut cel mai mult maimutele, caprioarele si leul de mare din piscina. In timp ce admiram animalele, vremea s-a schimbat brusc si dintr-o data a inceput o ploaie calda care nu a durat mai mult de 5 minute.

A urmat apoi o seara africana memorablia unde am gustat mancare traditionala si am avut parte de un spectacol din partea dansatorilor costumati.

A doua zi pe la ora 9 am pornit sa cutreieram orasul. Pe drum au iesit in evidenta numeroasele terenuri de golf, iar in timp ce inaintam am ajuns in Portul El Kantaqui. Am ramas impresionata de frumusetea acestuia, aici am vazut un vapor al piratilor interesant care era de fapt restaurant.

Dupa ce ne-am petrecut aproape toata ziua in port am vizitat un mini mall, iar apoi am mers in parcul de distractii. Am ajuns si intr-un supermarket si am platit pentru 1l de nectar 1leu…nu imi venea sa cred 😉 .

Era inacceptabil sa ajung in Sousse si sa nu merg la plaja, asa ca urmatoarea zi am renuntat la explorarea destinatiei si m-am bucurat de razele soarelui. Am vrut totusi sa incerc ceva inedit, paraseling-ul…dar vantul mi-a dat planurile peste cap. Bineinteles am facut baie in mare dar din nefericire am fost muscata de o meduza 😥 , dar am fost la medic si mi-am revenit dupa jumatate de ora.

sursa: www.atast-ctf.net

Localnicii erau foarte prietenosi si ne-au invitat sa participam la tot felul de activitati, am jucat tenis de camp, tenis de masa si bowling. Seara am urmarit emotionata meciul Romania-Italia in Cupele Europene iar mai tarziu animatorii ne-au oferit un spectacol de neuitat.

 sursa: www.secondglobe.com

In urmatoarea zi am mers sa achizitionez suveniruri la cele mai bune preturi in piata Medina, un bazar unde trebuie sa fii foarte atent cand negociezi cu vanzatorii…s-ar putea sa iesi in pierdere 😉 .

 sursa: www.amfostacolo.ro/www.damtravel.ro

Saptamana urmatoare am sa va povestesc despre aventura mea in desert.

Dar pana atunci iata cateva variante de pachete pentru Tunisia.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ramona Padurean

Ramona Padurean

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.