Magia Craciunului la Viena

In urma cu o luna “tatonam cu gandul” sa mergem un week-end la Viena. Intr-o dimineata cautam o oferta pt cineva la Viena, apoi m-am gandit sa caut si pt noi si asa am gasit o oferta foarte buna si am rezervat-o fara sa mai stau pe ganduri.

Ne-am cazat la Hotel Courtyard by Marriot Schonbrunn 4*, hotel foarte ok, aproape de Schonnbrun si de statia de metrou.

 

Ajunsi vineri dupamasa in Viena, ne-am cazat si apoi am plecat sa ne plimbam prin oras. Va recomand sa va faceti abonament la metrou  (24h – 7.10 € sau 48h – 12.40 €)  este foarte usor sa va descurcati cu metroul, ajungeti mult mai repede decat cu masina si avantajul este ca scapati de parcari :).

Prima oprire a fost la Domul Sf. Stefan, fiind seara, biserica era luminata in diferite culori, iar langa biserica erau casutele cu diferite produse. Cea mai mare coada era la casuta cu vin fiert si punch 🙂 (3.5 € / paharul de vin sau punch + 2 € cana).

 

Strazile impodobite, zumzetul turistiilor, vitrinele magazinelor te atrageau inauntru….eram la Viena si era o atmosfera  foarte placuta. In aceeasi seara nu ne-am putut abtine si am ajuns si la Christkindlmarkt :).  Iesirea de la metrou era in spatele primariei, iar cand am ajuns in fata primariei si am vazut piata m-am gandit la colega mea Luminita si la vorba folosita de noi……. dgioaiiiiiiiii :), foarte frumos.

Foarte multe casute cu vin fiert / punch (4€ bautura + 2.5€ cana), globuri, lumanari, jucarii, dulciuri, mancare, ma minunam si imi doream ceva de la fiecare casuta.

     ….alune prajite, ciocolata Mozart si o multitudine de delicatese culinare….ce sa aleg oare???

   

…….turta dulce, vata de zahar, mar in ciocolata sau in zahar ars si ornamente din lemn…voua ce v-ar placea???

 

…..ornamente de Craciun, felinare, lumanari, minunatii de globuri……greu de ales

 

 Dupa traditionalul vin fiert, am incercat un langos imens, diferite alune prajite cu miere si un sandwish foarte bun :).

 

Dupa bunatatile savurate in piata am pornit catre strada Mariahilfer  unde am gasit cateva magazine deschise, iar apoi “fortati” de frig am intrat intr-un local la un ceai :).

Sambata am pornit catre Palatul Schonbrunn, am achizitionat biletele dar trebuia sa asteptam o ora jumate pana intram, asa ca ne-am facut rezervare pentru dupamasa si am plecat la shopping. Timpul a trecut foarte repede, asa ca a trebuit sa ne intoarcem la Schonbrunn. Am luat turul Grand, 14.5 €, se poate achizitiona biletul si online si castigati timp J.  Desi am mai fost la Schonbrunn mi-a placut la fel de mult ca prima data.

Cina am luat-o intr-un restaurant de pe Mariahilfer, intradevar nu am optat pentru un snitel vienez, dar pt noi a fost o alegere mult mai buna :). Din greseala am vazut restaurantul Vapiano, care mi-a placut mult cand am luat masa in Strassbourg cu niste prietene si nu am mai stat pe ganduri, pastele alese au fost extraordinare :). Seara a continuat din nou in piata de Craciun :), nu ma puteam satura sa privesc acele casute :).

Duminica am continuat cu gradina de la palatul Schonbrunn, imi pare rau ca nu am avut mai mult timp la dispozitie sa stam pe o bancuta si sa ne bucuram de priveliste, dar ne-am propus sa ne intoarcem si la primavara si atunci ne vom “rezerva” mai mult timp pentru Schonbrunn.  In piata de la Schonbrunn am savurat un punch (3.5 € / paharul de vin sau punch + 2 € cana), iar apoi am plecat inspre casa :(.

 

Piata de Craciun s-a deschis in 16.11 si tine pana in 24.12, de duminica pana joi casutele sunt deschise de la 10:00-21:30, iar vineri si sambata de la 10:00-22:00, asa ca va recomand cel putin o data sa mergeti la Viena inainte de sarbatori :).

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Ramona Padurean

Ramona Padurean

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.