Trebuie sa inoti in aceste locuri magice

Daca iubesti apa si iti place sa inoti trebuie sa vizitezi aceste locuri magice. Chiar daca articolul de mai jos se refera in mare parte la cei care stiu sa inoate, el nu este destinat doar celor pasionati de inot. Chiar daca nu stii sa inoti cu siguranta sti sa admiri frumusetile din lumea intreaga si cu siguranta ca vei vrea sa le vizitezi. Mai jos este un top al celor mai frumoase locatii in care trebuie sa ajungi, mai ales daca iti place sa inoti.

  1. Pamukkale, Provincia Denzili, Turcia

Pamukkale

Terasele albe, din travertine, umplute cu apa calda si translucida din Pamukkale care se revarsa de-a lungul coastei sunt un capriciu geologic. Scarile de calcar pline cu apa formate din arc, alcatuiesc un deal de aproape 200 m inaltime si creaza un peisaj umitor plin de piscine naturale. Vechiul oras Greco-roman, Hierapolis a fost construit in apropiere; oamenii facand baie in aceste piscine sculptate de apa calda cu mii de ani in urma.

  1. Firopotamos, Milos, Grecia

Firopotamos

In Milos, un oras nu asa de dezvoltat ca si vecinii lui, gasesti un peisaj calm cu case de pescari si garajele barcilor acestora. Formatiunile de roca vulcanica se ridica din apa impartind teritoriul apelor, formand culori minunate de la smarald la albastrul cerului. Una dintre cele mai frumoase plaje este cea de la Firopotamos; o plaja micuta,de nisip. Daca mergi in nordul insulei sa inoti vei vedea o scara ce se ridica din mare, care odata era folosita pentru a se putea livra provizii pe insula.

  1. Aiutaki, Insulele Cook

Aiutaki

Aiutaki inseamna “Micul Paradis”. Doar 1800 de oameni locuiesc pe aceste insule. Aici te poti plimba de la o insula la cealalta, beneficiind de transportul usor in laguna care adaposteste foarte multe insulite mai mici. Un loc excelent pentru a vedea ce inseamna sa inoti in paradis.

  1. Exuma, Bahamas

Exumas

Un complex de 365 de insule formeaza zona Exuma; ceea ce inseamna ca poti inota si cu alti turisti daca mergi pe insule mai mari sau te poti aventura sa descoperi insule micute si pustii. Totodata ai optiunea sa inoti cu turma entuziasmata de porci salbatici pe Plaja Porcilor; trebuie sa ti-l pui pe lista!

  1. Crater Lake, Oregon, Statele Unite ale Americii

Crater Lake

Localizat in Parcul National al Lacului Craterului, acesta este un lac intr-o depresiune vulcanica, format de magma vulcanica cu mai mult de 7000 ani in urma. Cei care inoata aici se pot bucura de una dintre cele mai pure ape din lume la Pestera Cleetwood si doar pentru un timp limitat de timp avand in vedere temperaturile scazute (jumatatea lui iunie pana la mijlocul lui septembrie)

  1. Piscina Sfantului Petru, Malta

St. Peter's Pool

Malta are numeroase plaje cu apa cristalina de culoare albastra verzuie si nisip alb, dar daca vrei un loc in care sa poti inota linistit aceasta este una dintre cele mai bune solutii pentru tine, Piscina Sfantului Petru langa Marsaxlok.

  1. Zanzibar, Tanzania

Zanzibar

Doar cand pronunti cuvantul Zanzibar te duce cu gandul la un loc exotic – aproape ca poti mirosi mirodeniile si poti auzi cum valurile imbratiseaza nisipul alb. Pe insula principala sunt mai mult de 25 de plaje. Cea mai cunoscuta fiind Unguja, dar Matemwe este cea mai lunga si virgina plaja. Este o intindere de plamieri si nisip alb cu lagune in fata satelor. Inotatorii pot sa se bucure de apa limpede si albastra facand snorkeling, aventurandu-se spre insula Mnemba unde poti vedea viata marina impresionanta, incluzand tonul gigant si pestele trompeta.

  1. Laguna Albastra, Grindavik, Islanda

blue lagoon

Laguna albastra din Islanda este plina de apa termala care se gaseste la 2 km sub pamant. In drumul ei de alimentare a lagunei, apa cara minerale, alge si silice. Inainte sa ajunga in laguna  trece printr-o centrala care foloseste caldura apei pentru a oferi electricitate orasului. In final apa ajunge la destinatie si se scufunda in piscina formata din lava neagra. Ceea ce ofera culoarea incredibila de albastru este reactia siliciului la lumina soarelui. Temperatura apei este intre 37 si 40 de grade Celsius. Merita sa stai acolo seara in serile reci si sa admiri Aurora Boreala, admirand unul din cele mai magice spectacole naturale.

  1. Lacul McKenzie, Insula Fraser, Australia

LAKE MCKENZIE, FRASER ISLAND, AUSTRALIA

Chiar daca ti se va increti pielea degetelor nu te vei putea abtine sa stai in apa minunata a Lacului McKenzie. Nu exista foarte multa viata datorita nisipului alb care ajuta la purificarea apei de ploaie care formeaza lacul.

  1. Polignano a Mare, Puglia, Italia

Polignano a Mare

Un loc drag inimii mele, Polignano a Mare este combinatia perfecta intre a vizita si a inota. Combinatia dintre stancile impunatoare care se odihnesc in apa marii si plaja cu nisip si pietris  face ca aceasta zona sa fie una pitoreasca si perfecta pentru a petrece cateva zile. Apa este clara si curata, ceea ce face ca turistii care viziteaza sudul Italiei sa nu ocoleasca aceasta zona. De asemenea este “un must” daca mergi in Bari.

  1. Golful Navagio, Grecia

Navagio Bay

Ascunsa intr-un golfulet din adesea uitatele insule Ioniane, luminoasa plaja a golfului Navagio, din insula Zakynthos straluceste cu frumusete. Totodata cunoscuta ca si “Golful Piratilor” sau “Golful Epavelor”, emana un aer de mister si aventura datorita unei epave ruginite, Panayotis, care, asa cum spune povestea, s-a scufundat la inceputul anilor 1980 in timp ce era urmarita de autoritati, in timpul unei furtuni. Pe aceasta plaja se poate ajune in 15 minute imbarcandu-te din portul Vromi Maries.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.