Ayia Napa (Agia Napa)

Ayia Napa

Conform cu traditia locala, pana in 1790 nimeni nu a locuit aproape de Ayia Napa. Primii locuitori au fost din Tesalonic, Grecia. Numele primului locuitor din Ayia Napa a fost Nikolaos Kemitzis din Tesalonic. El a venit din Grecia in jurul anului 1790 si s-a casatorit cu o fata pe nume Panayia, dintr-un sat din nord estul zonei Ayia Napa si Paralimni. Imediat dupa casatorie, Kemitzis a inceput sa lupte impotriva aturoitatilor otomane care in acea vreme stapaneau Cipru si s-a decis sa se mute la manastirea din oras.

Potrivit legendei locale un vanator care urmarea prada a gasit o icoana cu fecioara Maria in aceasta zona. Dupa descoperire, icoana fecioarei Maria a fost denumita fecioara Maria din Napa, mai tarziu prescurtata in Ayia Napa. Manasitrea de aici care a fost construita in 1100, a fost construita in jurul pesterii in care a fost gasita icoana, in onoarea fecioarei Maria din Napa.

 

Ayia Napa

Aya Napa este cea mai mare zona de turism din Cipru. Cu o capacitate de 27.000 de paturi si mai mult de 145 de hoteluri si apartamente de toate dimensiunile. Consiliul local si-a propus ca in anul 2017 sa aibe mai mult de 700.000 de turisti primiti si aproximativ 5.000.000 de inoptari. Orasul din Ayia Napa are al 7 lea cel mai mare buget alocat si ofera peste 230 de locuri de munca localnicilor.

Cele mai fine plaje din Cipru sunt in aici. Totodata in acesasta zona sunt cele mai pline de viata plaje. Aici puteti practica schiul nautic, bungee jumping si plimbari cu ATV-ul. Nissi este plaja cea mai apropiata de oras fiind destul de aglomerata in sezon. Makronissos pe de alta parte este mai putin aglomerata si mai lunga, fiind la 5 km de Ayia Napa.

Hoteluri in Ayia Napa

Vassos Nissi Plage Hotel Nissi Park Barbara Tourist Apartments

 

Bilete de avion catre Cipru

Bucuresti

 

Zbor Bucuresti 1

 

Zbor Bucuresti 2

Cluj

Zbor Cluj

Budapesta

Zbor Budapesta

Pachete din Bucuresti

Sejur din Bucuresti Asterias Beach Sejur din Bucuresti Grecian Sands Hotel Sejur din Bucuresti

Pachete din Cluj

  Sejur din Cluj Asterias Beach Sejur din Cluj Grecian Sands Hotel Sejur din Cluj Vassos Nissi Plage

Pachete din Budapesta

 Sejur din Budapesta Adams Beach Sejur din Budapesta Bella Napa Sejur din Budapesta Pavlo Napa Beach

Alte cazari/pachete/zboruri/date

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.