Portugalia #Top 10 tari de vizitat in 2018

Portugalia a iesit din umbra tarii ei vecine, Spania, in ultima vreme, si s-a remarcat ca un puternic centru pentru arta, cultura si culinar. Aici, in ultimii doi ani s-au dezvoltat o multitudine de muzee care sunt frumoase si din punct de vedere arhitectural. Acum este in dezvoltare domeniul culinar. In ultima vreme tot mai multi sefi se lupta sa inventeze preparate cat mai bune; in anul acesta 7 restaurante primind stele Michelin.

Ceea ce a adus faima Portugaliei sunt 2 lucruri – este o tara accesibila pentru orice buget si minunile naturale. In 2016, mai mult de 300 de plaje au primit statutul de “Blue Flag” si au fost recunoscute si denumite inca 2 rezervatii naturale.

Avand in vedere toate aceste lucruri nu e de mirare ca reputatia acestei natiuni a ajuns la urechile tuturor.

In Portugalia se impletesc perfect 2 lumi.

Chiar daca mergi intr-un city break, poti explora si intalni atat traditiile lor vechi de multi ani – bucataria clasica, viile si arhitectura in stil baroque – cat si arta stradala – galerii de graffiti in aer liber, cluburi si arta stradala.

Aventura incepe chiar din capitala acesteia, Lisabona, unde te poti plimba pe malul marii, degusta mancaruri deosebite si explora piete locale cu mancare – Time Out Market din Lisabona in Cais do Sodre. Totodata iti poti anima dupa amiaza ascultand fado in locuri micute in Alfama.

Pastreaza cateva zile pentru a vizita orasele medievale Marvao, Obidos, Monsanto, pentru a merge pe plaja de-a lungul coastei si de a face explorari urbane in Porto, un oras captivant in nord.

In Portugalia sunt multe situri declarate ca fiind patrimonii UNESCO, ruine Romane magnifice si rute viticole care strabat intreaga tara.

Avand in vedere marimea compacta a Portugaliei si drumurile excelente, poti vizita destul de multe intr-o singura vizita – bineinteles ca o singura vizita nu este deajuns.

Experiente pe care nu trebuie sa le ratezi

  • Fa-ti timp sa vizitezi Valea Douro, una dintre cele mai vechi regiuni viticole. Poti rezerva tururi de degustare de vinuri, dar ca sa ai parte de experienta completa trebuie sa iti rezervi o noapte la Quinta Nova sau Quinta do Vallado.

    

  • Fa o excursie in padurea de poveste a Sintrei, explorand castelele pe care vizitandu-le retraiesti momente de istorie  – Palatul Pena, Castelul Maurilor.

Perioada in care poti vizita

Perioada de vara este cea mai animata perioada in care poti vizita Portugalia, cu petreceri de zi pe strazile din Lisabona si Porto. De asemenea este cea mai buna perioada pentru a te bucura de apa oceanului si de plaje – inafara perioadei iunie – septembrie, apa poate fi rece. Chiar daca in aprilie sau mai vremea este mai rece, poti vizita Portugalia si te poti bucura de coloritul florilor. Merita sa faci o plimbare in zonele rurale in acea perioada.

Exemplu de circuit in Portugalia – 10 zile

  • Incepe in pitorescul Porto. Minuneaza-te de istoricul Ribeira, admira biserica Sao Francisco si ia-ti o excursie pentru degustare de vinuri Porto – experienta pe care trebuie sa o ai macar o data in viata.
  • Experimenteaza renasterea culinara din Lisabona. Cineaza la Belcanto, un restaurant cu 2 stele Michelin condus de Jose Avillez, unul din cei mai mari bucatari din Portugalia.
  • Pierde-te in istorie in atmosfera din centrul Evorei, casa a multor biserici medievale, un labirint intr-un fost cartier Maur si un templu roman, imens.
  • Continua cu Algarve, explorand unele dintre cele mai frumoase plaje ale tarii.
  • Finalizeaza calatoria ta in Sagres, un oras asezat pe stanci, la marginea continentului European.

 

Harta

Ceea ce ramane de facut este sa mergi in vacanta, sa te bucuri de ceea ce doar Portugalia are de oferit si sa impartasesti cu noi experienta ta! Pentru alte oferte poti intra pe www.bjr.ro si sa alegi vacanta care ti se potriveste!

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.