3 beneficii pe care ti le aduc calatoriile

 

question-marks-chalk

 

Sunt cel putin 3 beneficii pe care calatoriile ti le aduc la pachet. Pe langa intrebarea pe care o ai in minte “Care sunt acele beneficii?”, stiu ca si tu ai stat mereu si te-ai intrebat: “Oare la ce ma ajuta sa calatoresc?”; “De ce sa cheltui banii aiurea pe calatorii?” si ai afirmat in sinea ta sau cu voce tare fata de ceilalti “Mai bine imi cumpar o masina” sau “Mai bine imi strang banii pentru o casa”.

Nu este un lucru rau sa strangi bani, sa iti iei o masina sau sa iti cumperi o casa; dar calatoriile pe care le faci te ajuta sa te dezvolti pentru a putea obtine tot ceea ce iti doresti.

Mai jos ai cateva beneficii care ar trebui sa te refaca sa te gandesti la a calatori.

1. Investesti in copiii tai

Daca ai un copil si te gandesti ca o sa calatoresti cu el cand va fi mai mare sa inteleaga ceea ce se intampla este gresit. Stiai ca daca mergi in calatorii inteligenta emotionala a copilului tau se dezvolta?

Un studiu facut de Wagner Group impreuna cu U.S. Travel Associations a aratat ca vacantele petrecute corect au un efect miraculos asupra inteligentei copiilor si succesului lor in viata. Ei afirma ca acest lucru o fac mai ales calatoriile care ajuta copilul sa descopere locuri, oameni si obiceiuri noi.

Ei au ajuns la doua mari si importante concluzii facand acest studiu:

  • Copiii care calatoresc mai mult au un procentaj  mai mare de reusite scolar si un nivel mai inalt de educatie

  • A doua mare concluzie la care au ajuns este ca adultii care au calatorit in adolescenta au un venit mai mare cu pana la 12% decat cei care nu au calatorit cand erau copii sau adolescenti.

copii care calatoresc

Daca nici asta nu te-a convins mai am pentru tine alte 2 beneficii.

2. Investesti in tine

Calatoritul ajuta la cresterea cunostineti tale si iti mareste perspectiva vietii. Sa vezi noi obiceiuri, diferite modele de a trai este un lucru minunat pentru mintea noastra. Ne da o noua perspectiva cu privire la viata si mai ales cu privire la viata noastra. Ne poate ajuta sa schimbam anumite obiceiuri sau chiar sa ne cream noi obiceiuri. De obicei cand calatoresc imi propun sa incerc mancare noua. Descoperind valori diferite si cai prin care poti merge mai departe in viata este foarte interesant si benefic pentru tine.

Calatoritul este ca si cand ai gati mancare care contine foarte multe condimente. Adaugi cate un pic din fiecare si te bucuri de gustul minunat pe care il savurezi cu fiecare excursie.

Condimente

De asemenea trebuie sa vizitezi locuri exotice si noi si sa descoperi ceea ce viata si lumea are sa iti ofere; daca vrei idei de vacante exotice click aici. Am pregatit nenumarate retete pentru tine.

Daca nici asta nu te-a convins iti mai zic un beneficiu.

3. Investeti in oamenii din jurul tau

Stiai ca datorita turistilor si a calatoriilor pe care tu le faci ajuti oamenii din jurul tau? Poate ca te intrebi: “Cum fac eu asta?”. Un efect pe care il produce turismul este ca acesta creaza locuri de munca pentru oamenii care te primesc si au grija de tine.

Stiai ca atunci cand alegi sa mergi undeva, sa te cazezi undeva, sa iei cina la un restaurant de familie undeva tu defapt ajuti o mama sa isi creasca copilul, un tata sa isi intretina familia? Foarte putini de gandim la acest lucru dar asta este o consecinta adevarata si reala.

Atunci cand calatoresti tu creezi locuri de munca pentru oamenii din jurul tau, ajutandu-i.

italian bakery

Tot ceea ce mai ramane de facut este sa iti rezervi vacanta. Inca nu este tarziu. Perioada de earlybooking tocmai ce a inceput. Intra acum pe www.bjr-vacante.ro  si rezerva vacanta ta de neuitat profitand de reducerile de early booking si reducerea pentru rezervarea online.

Daca ti-a placut articolul da Share.

Daca gasesti si alte beneficii pentru a calatori pe care doresti sa le impartasesti cu cei care inca nu sunt convinsi ca ar trebui sa calatoreasca lasa-ne comentariul tau.

Impreuna vrem sa devenim comunitatea pasionatilor de calatorie!

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.