De la mare la munte in Bali – Insula Zeilor
sursa foto: holidayspots4u.com
Una dintre cele mai mici insule din Indonezia si una dintre cele mai mari atractii turistice din lume. Cum incap atat de multi turisti (pe langa cei 4 milioane si ceva de locuitori) in cea mai mica provincie a Indoneziei (dintre cele 34), ramane pentru mine un mister.
Cine nu si-ar dori sa petreaca un sejur in acest mic colt de rai, lungit pe un sezlong, cu un cocktail in mana si sunetul valurilor pe fundal? Dar Bali inseamna mult mai mult de atat. Locul abunda de palate, moschei, parcuri nationale, paduri luxuriante, muzee si multe alte atractii.
sursa foto: visitbalitoday.com / embassyofindonezia.org
Asa ca, dupa ce te-ai prajit bine la soare sau poate ai stat la umbra unui cocotier (pentru ca, totusi nu poti veni aici fara sa ‘’vizitezi’’ macar o plaja), merita vazute imprejurimile, care, pentru noi romanii sunt ca rupte dintr-o alta lume, 83% din populatie fiind de religie hindusa. Alta cultura, alte traditii, alte de toate; vrem sa le vedem pe toate, de unde incepem?
sursa foto: visitbalitoday.com
In primul rand, cu toate ca aceasta insulita este stiuta ca fiind un locsor destul de luxos si scump, pretul mai usturator se simte doar la drum, urmand ca dupa ce am ajuns aici sa fim surprinsi de preturi foaaarte bune. Si asta nu doar aici, ci in toata Indonezia, chiar si la serviciile high-class. Asa ca, dupa un extenuant drum cu escala, ne rasfatam cu o masa copioasa care ne usureaza portofelele de maxim 10 euro. Vom manca probabil ceva traditional, pe baza de orez si fructe de mare.
sursa foto: asia-bars.com
Cazarea nu dezamageste nici ea, raportul pret-calitate fiind ireprosabil. Seara e de asemenea destul de linistit, localnicii fiind cu ‘’ora de stingere’’. Apropo de localnici, aici gasim cele mai prietenoase si deschise ‘’gazde’’, desi religia (hindusa si budista) este destul de stricta cu ei.
sursa foto: denoxa.com
Printre inepuizabilele atractii din aceasta zona, care nu ar trebui ratate (daca tot am facut atata drum) sunt: principala destinatie turistica, Kuta (fost satuc de pescari), aici putem face chiar si putin surf, daca ne tin incheieturile si mai ales curajul; apoi trecem prin capitala culturala, si anume orasul Ubud, unde vizitam galerii de arta si muzee atat traditionale, cat si moderne; daca ar fi dupa mine, mai departe as merge la o distractie cu maimuticile din Monkey Forest; o alta statiune care face parte din ‘’must see-urile’’ acestei zone este statiunea Sanur. Daca avem norocul sa prindem in plina desfasurare si unul dintre festivalurile traditionale din zona (cu muzica, dans, chiar si teatru), am dat lovitura. La toate acestea este foarte convenabil de ajuns cu taxi-ul.
sursa foto: tragicomedia.files.wordpress.com / wikipedia.org
Totul suna perfect, o imbinare ideala a relaxarii si culturalizarii, si la un pret cat de cat accesibil. Singurul dezavantaj este poate puzderia de vanzatori ambulanti de pe plaja, dar care, de altfel o gasim cam peste tot si care poate fi privita si ca o pata de culoare. De asemenea pentru unii poate fi ciudat faptul ca iesim in evidenta, noi turistii, prin culoarea pielii.
Astfel am trecut de la luxul din hoteluri si restaurante, de la lafaiala de pe nisipul fin, de la a fi “carat in spate’’ pe o bicicleta speciala pentru transportat turisti, la facut hicking prin munti, la transpirat facand slalom printre obiective turistice, si bonus putin de snorkeling, kayak sau parasailing. All in all, aceasta e vacanta ideala pentru mine si indeplineste toate punctele de pe checklist-ul meu.
sursa foto: barnazul.zagranizzu.ru
Sunt sigura ca ti-am facut pofta de Bali, de aceea iti sugerez sa studiezi ofertele speciale 🙂
Articol realizat in colaborare cu Flavia Mezzetti – eleva in clasa a XII-a, Colegiul Economic Arad
Ramona Padurean
Latest posts by Ramona Padurean (see all)
- VIDEO EXPLICATIV Cum REZERVI Vacanta de #Travel #BlackFriday - 27 November 2014
- 7,5 motive pentru care merita sa profiti de reducerile Early Booking - 27 October 2014
- Tunisia – Partea II – - 11 December 2013