Unde mergem in vacanta in noiembrie?

Unde mergem in vacanta in noiembrie?

Cu gandul la vacanta ne trec prin cap locuri exotice, plaje de vis, lume subacvatica fascinanta… si gandul poate fi si la piramide, faraoni, comori si imagine a unei civilizatii misterioase, de mult disparuta:  Perla Africii – Egiptul!

Temperaturile de vara si vremea de plaja sunt si ele motive pentru care Egiptul este o destinatie de vacanta  ideala 365 de zile pe an. Te asteapta recifuri de corali intacte, mare cristalina, saturi pescaresti traditionale, statiuni cu hoteluri luxuriante la Marea Rosie, croaziera de neuitat pe Nil – cel mai lung fluviu din lume… dar si o incursiune in istoria de 7.000 ani a Egiptului daca alegi sa vizitezi si capitala – Cairo.

Care sunt conditiile de calatorie in Egipt?  Începand cu data de 1 iulie 2020, autoritatile egiptene au adoptat masura redeschiderii spatiului aerian si, implicit, ridicarea restrictiilor de intrare în Republica Araba Egipt.

RECOMANDARI PENTRU CETATENII ROMANI CARE EFECTUEAZA DEPLASARI CATRE/DINSPRE ROMANIA:

  • Începand cu data de 1 septembrie, toti pasagerii curselor aeriene care intra în Republica Araba Egipt, prin orice aeroport, trebuie sa prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu maxim 72 de ore anterior calatoriei. Copiii sub varsta de 6 ani sunt exceptati de la prezentarea testului
  • La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada, Sharm El Sheikh, Luxor si Aswan turistii sunt scutiti de obtinerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (in valoare de 25 USD/pers).

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate masuri de protectie speciale, iar în cazul depistarii unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinata în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravarii simptomelor va fi spitalizata (situatie care va genera conditii speciale de tratament si întoarcerea în tara pe cheltuiala turistului).

Stim ca vrei sa iti rezervi fara griji vacanta si sa fii protejat de riscul imblonavirii cu Covid-19. De aceea iti recomandam incheierea asigurarii storno si medicala astfel incat, in cazul in care esti nevoit sa anulezi calatoria din cauza imbolnavirii cu Covid-19 sau a intrarii in carantina din cauza suspiciunii imbolnavirii cu Covid-19, sumele platite iti vor fi rambursate de catre compania de asigurari. In cazul imbolnavirii cu Covid-19 in timpul calatoriei, poti beneficia de acoperirea costurilor medicala, daca apare la destinatie o eventuala imblonavire.

 

Iata si cateva lucruri pe care poate nu le stiati despre Egitul antic:

Atat barbatii cat si femeile egiptene purtau machiaje elaborate:

Egiptenii credeau ca machiajul are puteri vindecatoare. Antimoniul, sau Khol (creionul negru) cum îl numim noi azi, cu care egiptenii îsi conturau ochii avea calitatea de a apara ochii oamenilor de desert. El irita continuu glandele lacrimale.

Medicamentele egiptenilor includeau mancaruri mucegaite sau pamant

Legendarul poet grec Homer spunea astfel:”Rodnicul pamant al Egiptului este cel mai bogat în leacuri.”
Vechii egipteni foloseau pe post de leacuri contra bolilor uleiuri, aluaturi, curmale, ceapa, usturoi, samanta de in, marar, smirna, opiu, precum si diverse minerale, saruri de plumb, antimoniu, cupru. Toate aceste “medicamente” se administrau în lapte, vin, bere sau fierturi.

Egiptenii sunt inventatorii calendarului

Conform vechiului calendar egiptean, anul avea 365 zile si era împartit în 12 luni a cate 30 de zile fiecare, plus cinci zile suplimentare (epagomenae) la sfarsitul anului. Lunile erau împartite în trei saptamani, iar o saptamana avea 10 zile.

Cleopatra provenea de fapt din Grecia

Devenita Cleopatra a VII-a a Egiptului, ea a fost ultimul faraon al Egiptului Antic. Facea parte din Dinastia Ptolemaica, de origine greceasca, dinastie ce a condus Egiptul dupa moartea lui Alexandru cel Mare. Membrii acestei dinastii vorbeau limba greaca, refuzand vehement sa se exprime în limba egipteana. Însa spiritul nonconformist al Cleopatrei a contrastat cu convingerile conservatoare ale familiei din care provenea. Astfel, ea a învatat si a utilizat limba egipteana si, în plus, a îmbratisat cultura tarii, reprezentandu-se ca reîncarnarea zeitei egiptene Isis.

Alte curiozitati specifice lumii antice egiptene

În viziunea egipteana se considera ca pamantul este plat si rotund, iar fluvial Nil trece prin centrul lui.

Femeile din Egiptul Antic aveau acelasi statut ca si barbatii din punct de vedere economic si juridic. În schimb, în viata sociala acestea nu se bucurau de egalitate.

Culoarea orginala a piramidelor este albul. De-a lungul timpului din cauza fenomenelor climatice acestea si-au schimbat culoarea, asa cum le putem vedea astazi.

 

 

“Nu exista o alta tara, care sa ascunda atatea minuni”

– scria Herodot cu 2400 ani în urma. 

Hai sa o cunosti alaturi de noi!

 

The following two tabs change content below.
Avatar photo

Luminita Orodan

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.