Santorini pentru mine – Dragoste la prima vedere! – episodul “O zi in Paradis“

Ooo da, asta am simtit, nu e o metafora … te poti convinge si tu oricand. Impresia este atat de puternica incat si numai amintirea acelor locuri ma face din nou sa simt in piept emotii de bucurie.

Am promis saptamana trecuta ca o sa continui povestea despre vacanta in Santorini si iata ca astazi scriu despre ziua mea in “paradis”.

Ziua a inceput in Imerovigli, care astazi este o locatie exclusivista, premium si foarte intima.

 

Liniste si relaxare, totul se intampla intr-un decor de basm asupra Calderei (vulcanului)… aici timpul parca sta in loc. Am vizitat satul, am urcat si am coborat scarile de pe coasta insulei, admirand casele albe, impodobite cu flori colorate, restaurante mici si cochete dar la standardele cele mai inalte (la fel ca si amplasarea lor), am vizitat cateva hoteluri, toate sunt mici, au doar cateva camere, construite in varful stancilor, cu celebrele piscine “infinity”.

Dintre hoteluri, unul a iesit in evidenta … este vorba despre Hotelul Chromata. Il recomand celor mai pretentiosi, este decorat minimalist dar cu mult gust si rafinament. Aici m-am bucurat si de un cocktail savuros facut din rodii, suc de ananas, bucatele de pere si multa gheata … chiar delicios si racoritor … 😎

Imerovigli s-a nascut acum mai bine de 800 de ani cand Jaccopo Barozii, cucerind insulele grecesti, a dat un ordin sa se construiasca pe varful stancii un castel. Acest castel a rezistat pana in 1957 cand un puternic cutremur a prabusit in mare zidurile lui. Astazi daca se face traseul de langa biserica Agios Georgios se pot vedea urmele frumosului castel.

Apusul de soare in Oia sau dansul culorilor pe cer

Dupa un inceput de zi in Imerovigli ma indrept spre Oia (se citeste Ia).  Servim pranzul la o taverna cu o panorama superba, hoinaresc pe stradute, admir decorul non stop si astept faimosul apus de soare despre care am citit inainte sa ajung pe insula ca este unul dintre cele mai impresionante momente din viata.  Cele mai neobisnuite nuante de portocaliu, rosu, mov danseaza intr-un decor albastru intens al marii si cerului, care se contopesc unul in altul. In tot acest timp amfitrionul principal, soarele este aplaudat de turistii inghesuiti pe stradutele si terasele din Oia .

De ce este unic? Ei bine datorita vulcanului inca activ si a rocilor vulcanului rosii, albe si negre. Apusul de soare costa?… Da! Pentru ca orice bautura sau masa servite in Oia au pretul aproape dublu fata de alte statiuni. Totusi merita toti banii, asa ca nu te uita la buget daca vrei sa simti cum e in paradis… Cel mai bun loc de observare a apusului este pe terasa restaurantului Ambrosia, acolo “m-am postat” si eu.

                                                                                                                                                                                                    sursa foto: www.kathika.com

Nu va ascund (cu tristete) ca din pacate in seara cand am fost eu in locul cu pricina, norii au castigat batalia cu soarele, care s-a ascuns incet incet in spatele vulcanului,  … dar asa cum a spus si ghida noastra “e inca un motiv sa reveniti pe insula”.

Centrul vietii de noapte din Santorini – Fira

        sursa foto: www.fansshare.com

Dupa o cina savuroasa si un pahar de vin ma indrept obosita in camera de hotel sa dorm … sa dorm??! Cand in Fira abia incepe distractia? hmm 🙄  Turistii ies in baruri: Town, Trip in the Music, Tropical, Franco apoi danseaza in cluburile cele mai populare de pe insula: Enigma și Koo Club. Tot in Fira exista si un bar de jazz cu muzică live în fiecare seară. Un alt loc unde se aprinde scanteia unei nopti pe cinste este un un bar-lounge, cunoscut pentru decorul său intim, cu acces din strada principala, cu lumini intime si mai ales o priveliste spre orasul plin de lumini si marea stralucind de vapoare luminate. Este unul dintre cele mai exclusiviste și celebre baruri si nu puteam sa il ratez 😉 .

De aici dupa miezul noptii am plecat mai departe pe stradutele inguste spre un club unde am dansat pana aproape in zori. Ce este interesant este ca multi dintre turisti aleg, dupa ce ies din club, la orele diminetii, sa mearga in piete sa manance si sa prinda rasaritul de soare …  o priveliste de invidiat.

Despre Santorini se spune ca “este insula unde se gaseste mai mult vin decat apa, mai multe biserici decat case si mai multi magari decat barbati” … dar este mult mai mult decat atat … descopera si tu

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on StumbleUpon
StumbleUpon
0Tweet about this on Twitter
Twitter
The following two tabs change content below.
Andrei Gubernu

Andrei Gubernu

Pasionat ca si tine de calatorie, incerc sa te ajut sa descoperi aceasta lume frumoasa a explorarii lumii in care traim si despre care avem atat de multe de invatat.

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.